25 / 04 / 2024

çarşı alışveriş

çarşı alışveriş

Anadolu'nun birçok yerinde hızla yaygınlaşan ve kurulduğu bölgelere canlılık kazandıran büyük alışveriş merkezleri, özellikle yörelerinde farklı bir ticaret kültürünü sürdüren 'çarşı esnafı'nı olumsuz etkiliyor. Geçen hafta Türkiye'nin elak haritası çıkar

Bakan Uraloğlu resmen duyurdu! Ulaşım, ödeme, para transferi ve alışverişte büyük kolaylık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Türkiye Kart müjdesi geldi! Uraloğlu, ulaşım, ödeme, para transferi ve alışveriş harcamalarımı tek bir kartta bir araya getiren "Türkiye Kart"ın pilot uygulamasının Konya'da başarıyla tamamlandığını bildirdi.

Mısır Çarşısı’nda Kurban Bayramı bereketi! Bayram alışverişi yapmak isteyenler akın etti!

Tarihi Mısır Çarşısında Kurban bayramı öncesinde alışveriş yapmak isteyenlerin yarattığı hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü. Bayrama sayılı günler kala hem vatandaşlar hem de turistlerle çarşı adeta doldu taştı.

Yemek kartları alışverişlerde kullanılacak mı?

Milyonlarca vatandaş işverenler tarafından çalışanlara sağlanan yemek kartlarının alışverişlerde kullanılacak mı sorusuna yanıt arıyor. Peki, Yemek kartları alışverişlerde kullanılacak mı? İşte merak edilen tüm detaylar...

Türkiye'de bir ilk yaşanıyor! İstanbul Havalimanı’nda teknolojik alışveriş dönemi başladı! Görenler şaşkın...

Dünyanın en önemli transfer merkezleri arasında yer alan İGA İstanbul Havalimanı, dış hatlar terminalindeki alışveriş alanında yolculara eşlik eden ve mağazalar hakkında bilgi veren Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisini tanıttı...

Karmod Sudan'da alışveriş çarşısı kurdu!

Hızlı kurulumlu yapılarıyla dikkat çeken Karmod, Sudan'da kabin ürünleriyle alışveriş çarşısı kurdu. 

Alışveriş Merkezleri Hizmet Başarı Ödülleri verildi!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nin düzenlediği AVM Yatırımları Konferansı'nda, "Alışveriş Merkezleri Hizmet Başarı Ödülleri" sahiplerini buldu.

Kapalıçarşı alışveriş ve kira kontratında TL'ye geçti!

Kapalıçarşı Esnafları Derneği, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın çağrısı doğrultusunda bundan böyle Kapalıçarşı'da yapılacak alışverişlerin ve kira kontratlarının Türk lirası ile gerçekleştirileceğini ilan ederiz" dedi.

Beyoğlu ve Gaziosmanpaşa'ya yeni alışveriş caddeleri geliyor!

AVM'lere alternatif yeni alışveriş caddeleri geliyor. İlki Beyoğlu ve Gaziosmanpaşa Belediyesi ile hayata geçirilecek modern çarşılarla, yüksek cirolu yeni çekim merkezleri yaratılacak.

Alışverişte cadde dönemi!

AVM'lere alternatif yeni alışveriş caddeleri geliyor. İlki Beyoğlu ve Gaziosmanpaşa Belediyesi ile hayata geçirilecek modern çarşılarla, yüksek cirolu yeni çekim merkezleri yaratılacak. İşte projenin ayrıntıları...

Zorlu Alışveriş Merkezi’ne uluslararası 5 ödül!

Zincirlikuyu'da yer alan Zorlu Alışveriş Merkezi’ne uluslararası 5 ödül verildi. Zorlu Alışveriş Merkezi, 2014 yılında da uluslararası arenada 5 ödül kazanarak başarısını bir kez daha kanıtladı.

Çarşıköy Alışveriş Merkezi!

Siyahkalem Köy projesi içerisinde yer alan Çarşıköy Alışveriş Merkezi yaşam kalitesini artıracak şekilde tasarlandı. Yüzde 1 peşinatla ödemelerin yapılabildiği projede metrekare birim fiyatı 5 bin 500 TL'den başlıyor.

Mahmutpaşa Alışveriş Festivali'nin finali yapıldı!

Mahmutpaşa Alışveriş Festivali'nin finali yapıldı. İstanbul'un en eski alışveriş çarşısı olan Mahmutpaşa Çarşısı'nda bu yıl üçüncü kez düzenlenen festivalin finalinde kurayla seçilen dört çiftin nikah merasimleri gerçekleştirildi.

Mahmutpaşa alışveriş festivali başlıyor!

552 yıllık geçmişiyle, dünyanın yaşayan en eski çarşılarından biri kabul edilen Mahmutpaşa, bu yıl da alışveriş festivaliyle renklenecek. Bir ay sürecek festival boyunca, Mahmutpaşa indirimler, sürprizler ve çeşitli etkinliklerle canlanacak.

çarşı alışveriş Haberi

çarşı alışveriş

Dev alışveriş merkezlerinin kurulduğu kentlerde, çarşı esnafının bir bölümü ayakta kalma mücadelesi verirken bir bölümü bu duruma yenik düşüyor.

Kredi kartı kullanımının yaygınlaşması, marka ürünlerin daha fazla tercih edilir olması, ürünlerde çeşitlilik gibi unsurlar tüketicinin büyük alışveriş merkezlerini tercih etme nedenleri arasında yer alıyor.

Plazalarda sunulan sosyal aktivite imkanları da tüketicinin alışveriş merkezlerine daha fazla yönelmesini sağlıyor.

Plazaların gölgesinde mücadele veren çarşı esnafı da genellikle fiyatlarını daha uygun düzeylerde tutarak rekabet etmeye çalışıyor. Çarşı esnafının bir bölümü, kepenklerini kapatmamak için hipermarketlerin şehir merkezleri dışına taşınmasına ilişkin yasal düzenlemenin...