19 / 04 / 2024

Case Shiller Endeksi

Case Shiller Endeksi

Case Shiller Endeksi’ne göre 2013’ün ilk çeyreğinde ABD’de konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10.2 oranında artış gösterdi. Sektör 6 yıldan beri ilk defa iki basamaklı büyüme kaydetti

ABD'de konut fiyatları geriledi! 

S-P CoreLogic Case-Shiller tarafından açıklanan ulusal konut fiyat endeksi verilerine göre ülkede Ulusal Konut Fiyat Endeksi, geçen yıl kasımda bir önceki aya göre 0,2 düşüş gösterdi.

Amerika'da konut fiyatları eylül ayında artışını sürdürdü

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, eylül ayında geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 3,9 yükseldiğini açıkladı. Yayımlanan ulusal konut fiyat endeksi verileri ve rakamlar ile haberin ayrıntıları...

ABD'de konut fiyatları ağustosta yüzde 2,6 artarak yükselişini sürdürdü

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, tarafından yapılan açıklamaya göre; ABD'de konut satışları ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 2,6 artış gösterdi. İşte ayrıntılar...

ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

ABD'de konut fiyatları temmuzda artış yaşadı. Buna göre, S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuz ayında bir önceki yılın aynı kıyasla göre yüzde 1 oranında artış kaydetti.

ABD'de konut fiyatları mayıs ayında yüzde 0,5 düştü!

S&P CoreLogic Case-Shiller tarafından yayımlanan verilere göre, ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,5 düşüş gösterdi.

ABD'de konut fiyatları Mart'ta yüzde 0,7 arttı!

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Mart ayında aylık bazda mevsim etkisinden arındırılmış olarak yüzde 0,4 oranında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,7 arttı. 

ABD'de konut fiyatları 2012'den bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti!

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Şubat ayında yıllık bazda yüzde 2 arttı ve 2012 yılının Temmu ayından bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti.

ABD'de konut fiyatlarının artış hızı yavaşlıyor!

ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, bu yılın Ocak ayında yıllık bazda yüzde 3,8 arttı ve önceki aylara kıyasla yavaşlama kaydetti.

ABD'de konut fiyatları artış hızı yavaşlamaya devam ediyor!

ABD'de S-P Case-Shiller 20 kentteki konut fiyatlarına ilişkin endeks, geçen sene  Kasım ayında yıllık bazda yüzde 6,8 arttı ve önceki aylara kıyasla yavaşlama göstermeyi sürdürdü.

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Nisan ayında yüzde 20,4 arttı!

ABD'de S-P Case-Shiller merakla beklenen nisan ayına ilişkin ulusal konut fiyat endeksi verilerini resmen yayımladı. Açıklanan resmi rakamlara göre, Ulusal Konut Fiyat Endeksi, nisan ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 20,4'lük artış gösterdi.

Amerika'da konut fiyat endeksleri yüzde 19.2 oranında arttı!

S&P CoreLogic Case-Shiller açıkladı, Amerika'da konut fiyat endeksleri yüzde 19.2 oranında arttı!

ABD ulusal konut fiyat endeksinde 34 yılın en yüksek artışı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, merakla beklenen ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, geçen sene yüzde 18,8 artışgöstererek, 34 senenin en yüksek artışını kaydetti.

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi yüzde 18,8 arttı!

ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, geçen sene Kasım'da bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 18,8 artış gösterdi.

Case Shiller Endeksi Haberi

Case Shiller Endeksi

Konut fiyatlarındaki artış ülkenin en zenginlerinin servetlerine servet katmaya da devam etti. Bill Gates’ten basın imparatoru olarak bilinen Randolph Hearst’a kadar birçok ünlü ismin yaşadığı konutların değeri 3-4 kat arttı 


ABD ekonomisinde gözlemlenen düzelme işaretleri öncelikli olarak ülkedeki konut fiyatları ve konut satışlarında yaşanan artışlardan anlaşılıyor. Sektördeki gelişmeleri takip eden Case Shiller Konut Endeksi’ne göre 2013’ün ilk çeyreğinde ABD’de konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10.2 oranında artış gösterdi. Böylece konut fiyatlarının zirve yaptığı 2007 yılından beri sektör ilk defa iki basamaklı büyüme rakamlarını gördü. Uzmanlar yükseliş trendinin 2014’ün ilk yarısına kadar devam edeceğine ancak daha sonra artış oranlarının yavaşlamaya başlayacağına işaret ediyor. 


DETROIT TOPARLANIYOR

Haziran ayında toplam 5 milyon konutun satılması yılbaşından beri gözlemlenen yükseliş trendinin sürdürülebilir olduğunu destekledi....