16 / 04 / 2024

çatalca baraj projesi son durum

çatalca baraj projesi son durum

Megakentin içme suyu kalitesinin yükseltilmesi için çalışma başlatıldı. Su kaynaklarının temiz havzada toplanması amacıyla Çatalca'da bir baraj yapılacak..

TOKİ'den Çatalca'ya 648 konutluk yeni proje geliyor! İhalesi yarın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çatalca projesi yarın ihaleye çıkacak. TOKİ'nin Çatalca projesinde 648 konut yer alacak.

TOKİ Çatalca projesi için geri sayım başladı! 648 yeni konutluk dev proje 28 Kasım'da ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çatalca projesi ihalesi için geri sayım başladı. Ferhatpaşa Mahallesi'nde yükselecek olan projede 648 konut yer alacak.

TOKİ Çatalca projesi için geri sayım başladı! 648 konutluk yeni proje 28 Kasım'da ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın bir yeni projesi için daha geri sayım başladı. Çatalca Ferhatpaşa'da yer alan projede tam 648 konut bulunuyor.

TOKİ Çatalca 2023 projesi için beklenen o tarih resmen geldi! Tam 648 yeni konut için bu tarihi sakın kaçırmayın!

TOKİ Çatalca 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi... Tam 648 yeni konut için bu tarihi sakın kaçırmayın...

TOKİ İstanbul Çatalca 2023 projesi için yeni tarih resmen açıklandı! Tam tamına 648 yeni konut için bu tarihi kaçırmayın

TOKİ İstanbul Çatalca 2023 projesi için yeni tarih resmen açıklandı... Tam tamına 648 yeni konut için bu tarihi kaçırmayın...

TOKİ İstanbul Çatalca 2023 projesi için merakla beklenen tarih resmen geldi! Tam 648 yeni konutu sakın kaçırmayın!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul'da 648 konutluk yeni proje inşa edecek. İstanbulluların yüzünü güldüren projenin ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

İstanbul TOKİ Arnavutköy, Başakşehir, Çatalca, Esenler için başvurusu kabul edilenler belli oldu!

TOKİ’nin tarafından başlatılan İlk Evim İlk Arsam ve İlk İş Yerim Projesi’nde Arnavutköy, Başakşehir, Çatalca ve Esenler için başvurusu kabul edilenler belli oldu.

10 soruda TOKİ İstanbul Çatalca 2022 Sosyal Konut Projesi! TOKİ Çatalca Ucuz Konut Projesi’nde kaç konut yapılacak?

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları bugün itibarıyla başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı dahilinde İstanbul’da da 50.000 konut yer alacak. Peki, TOKİ İstanbul Çatalca Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl vurulacak?

Sakarya'ya 1,5 milyar lira yatırımla yeni baraj projesi

Sakarya'da şehrin alternatif içme suyu kaynağı için 1,5 milyar liralık yatırımla baraj yapılacak.

Kuzey Marmara Otoyolu projesi için acele kamulaştırma kararı!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir ve Çatalca'da yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak.

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yiğitler Barajı Projesi'nin akıbeti meclis gündeminde!

Yiğitler Barajı Projesi için yapılan harcama tutarı ve projenin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

çatalca baraj projesi son durum Haberi

çatalca baraj projesi son durum

İstanbul'da içme suyu kalitesini yükseltmek, doğal suların kent yaşamı nedeniyle kirlenmesinin önüne geçmek amacıyla yeni bir baraj kuruluyor. Büyükçekmece Gölü'nün kireç, fosfat ve kirlilik artışı yüzünden kullanılamaz duruma gelmesi nedeniyle yeni bir baraj gölü oluşturulması kararlaştırıldı. DSİ tarafından fizibilite çalışması tamamlanan yeni baraj, ormanlardan gelen suların binaların etki alanına girmeden tutularak şehre kazandırılmasını amaçlıyor. Çatalca'nın Dağyenice, Kızılcaali, Kestanelik ve Örcünlü köylerinin yeraldığı bölgede kurulacak barajın mutlak koruma alanı İSKİ tarafından kamulaştırılacak. Yakın koruma ve uzak koruma havzasında ise imar kısıtlanacak. 7200 hektarlık alanın baraj kullanımına açılması planlanıyor. Barajın kapasite ve su tutma durumuna göre yapılacak planla, hangi alanların kamulaştırılacağı belirlenecek. Sanayi ve kentleşme nedeniyle kirlenen Büyükçekmece Gölü'nün su seviyesi de azalacak. 


GÖL HAVZADAN ÇIKARILABİLİR 

Büyükçekmece Gölü'ndeki su kalitesinin azalması, fosfat, kireç...