28 / 03 / 2024

Çatalhöyük kazıları 22. yıl

Çatalhöyük kazıları 22. yıl

Yapı Kredi’nin ana sponsorlarından olduğu, 2012 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giren Çatalhöyük kazıları 22. yılını tamamladı.

Yıkıcılar Hafriyat İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Yıkıcılar Hafriyat İnşaat Limited Şirketi Sarıyer'de 600 bin TL sermaye bedeli ile Sezer Ekinci tarafından kuruldu.

Hurda fiyatlarında yer yerinden oynadı! Hurdaya büyük zam geldi! 22 Nisan 2023 hurda fiyat listesi

Bakır fiyatlarının yükselişe geçmesi ile bakır hurda fiyatlarında resmen yer yerinden oynadı. Hurda fiyatlarına büyük zam geldi. Hurda fiyatları ne kadar oldu? 22 Nisan 2023 hurda fiyat listesi.

İstanbul nasıl taşınacak? Uzmanlardan 24 yaşından büyük yapılar riskli sayılsın önerisi!

İstanbul’da özellikle 99 depremi öncesi yapılar büyük risk taşıyor.  Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar 1999’dan önce inşa edilen neredeyse tüm yapıların riskli statüsünde sayılması gerektiğini söyledi...

Süte gelen zamlardan sonra peynir ve yoğurt çeşitlerine büyük zam geldi

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt litre fiyatını geçtiğimiz ay 7 lira 50 kuruş olarak açıkladı. Çiğ süte gelen zamlar marketlerde satılan peynir, yoğurt ve diğer süt ürünlerinin fiyatlarında büyük artışların yapılmasına neden oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 22 gayrimenkul satıyor! Yatırımcılara büyük fırsat!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ankara Yenimahalle, Mamak, Çankaya ve Gölbaşı'nda yer alan 22 adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

Avcılar'da Marmara Depremi'nin 22. yılında 1500'üncü bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi nedeniyle hasar alan İstanbul Avcılar'da hasar gören 1500'üncü binanın yıkımı gerçekleşti.

Eskişehir Büyükşehir'den 22.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir ili, Tepebaşı ilçesi, Işıklar Mahallesi, 1121 ada 230 parselde yer alan gayrimenkulü 22 milyon 500 bin TL'ye satıyor...

Bankalar en büyük emlakçı olacak!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Ataşehir'deki Palladium AVM, Tahincioğlu Holding'in borçları karşılığında Akbank'a geçmişti. Bankalar, ödenemeyen kredilerin karşılığında; firma, fabrika, konut, işyeri ve otomobil alıyor. Artık bankalar en büyük emlakçılar olacak...

Gaziantep Büyükşehir'den 22.5 milyon TL'ye satılık 4 gayrimenkul!

Gaziantep Büyükşehir, Gaziantep ili, Şahinbey ilçesi K.Kızılhisar ve Abdulhamidhan Mahallelerinde yer alan 4 gayrimenkulü 22 milyon 469 bin 704 TL'ye satıyor...

Büyükçekmece'de 22 binden fazla konut yıkılarak yenilendi!

Büyükçekmece Belediyesi, depreme yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında bugüne kadar ilçe genelinde 22 binden fazla konutun yıkımını gerçekleştirdi.

Ahmet Ercan: İzmir'de yıkılan binaların ortak yanları çok!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, gerginliğin, kırığın Ege Denizi'nin bulunduğu tarafta toplandığını, büyük artçıların Türkiye kıyılarında değil de bu bölgede olacağını belirtti. 

800 yıllık köprünün üzerine iş makinası çıkardılar: Büyük taşlar vardı!

Sivas Divriği'deki Kız Köprüsü’nün onarımını yapan müteahhit, 800 yıllık tarihi köprünün üstüne iş makinası çıkardı. Firma "Büyük taşlar vardı, o nedenle iş makinasıyla çalışmak zorundayız" savunması yaparken, arkeolog Nezih Başgelen “İş makinası ile restorasyon olmaz” şeklinde açıklama yaptı.

Kim Basinger'in Malibu'daki evinden geriye sadece yıkıntılar kaldı!

Kasım ayında Malibu'da çıkan orman yangını, çok sayıda insan ve hayvanın ölümüne neden oldu. Hollywood'un bir dönemine damgasını vuran Kim Basinger'ın Malibu'daki evinden geriye sadece yıkıntılar kaldı.

Çatalhöyük kazıları 22. yıl Haberi

Çatalhöyük kazıları 22. yıl

Yapı Kredi açıklamasına göre, Çatalhöyük kazılarının 22 yıllık tarihini ve elde edilen buluntuları paylaşmak üzere 5 Ağustos’ta Konya’da Kazı Başkanı Ian Hodder’ın ve Yapı Kredi Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Yöneticisi Nurcan Erhan’ın ev sahipliğinde bir gezi düzenlendi.


Yapı Kredi Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Yöneticisi Nurcan Erhan, Yapı Kredi olarak kurumsal sosyal sorumluluk yaklaşımlarının temelini kurumsal vatandaşlık bilinciyle sürdürdüklerini belirtti.


Ekonomik sorumluklarının yanı sıra doğal çevreyi koruma, toplumun refah düzeyini yükseltecek eğitim ve kültür-sanat projelerini de yürüttüklerini vurgulayan Erhan, "Çatalhöyük kazılarını 19 yıldır destekliyoruz. Çatalhöyük kazılarında her yıl insanlık tarihine ışık tutan bulgular ortaya çıkarılıyor. Uzun yıllardır destek verdiğimiz Çatalhöyük neolitik kentinin, 2012 Temmuz ayında UNESCO Dünya Miras Komitesi tarafından Dünya Mirası Listesine kaydedilmesi ise ülkemiz için ayrı bir gurur...