23 / 04 / 2024

Süte gelen zamlardan sonra peynir ve yoğurt çeşitlerine büyük zam geldi

Süte gelen zamlardan sonra peynir ve yoğurt çeşitlerine büyük zam geldi

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt litre fiyatını geçtiğimiz ay 7 lira 50 kuruş olarak açıkladı. Çiğ süte gelen zamlar marketlerde satılan peynir, yoğurt ve diğer süt ürünlerinin fiyatlarında büyük artışların yapılmasına neden oldu.



Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt litre fiyatını 7 lira 50 kuruş olarak açıkladı. Mart, nisan ve mayıs aylarında verilen 1 liralık destekleme primi tekrar 20 kuruşa indirildi. Belirlenen fiyatın 15 Mayıs'tan itibaren geçerli olacağı bildirildi.

Çiğ süt fiyatlarına gelen zamlar market raflarına da yansımaya başladı.

Marketlerde satılan markalı süt, yoğurt ve peynir çeşitlerine yüzde 40'ı bulan zamlar yapıldı.

Çiftçinin üretimde en önemli girdisi konumunda bulunan yem ve mazot fiyatlarındaki artışlar nedeniyle çiğ süte gelen zamlara ek olarak taşıma, işleme ve paketleme gibi maliyetler de eklenince marketlerde en ucuz peynirin kilogram fiyatı 60 liraya dayandı.

Litresi 9 liraya satılan süt ürünleri ise 13 liraya kadar yükseldi.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön