19 / 04 / 2024

Çatı tanzimi nedir

Çatı tanzimi nedir

Çatı tanzimi nedir? Çatı tanzimi nasıl ve neden yapılır? Gibi sorularınızın yanıtını haberimizde bulabilirsiniz...

Yapı kayıt belgesi nedir, ne işe yarar?

İmar barışı kapsamında bulunan yapıların bu haktan faydalanabilmesi için birtakım adımların atılması gerekir. Bu çalışmalardan biri de yapı kayıt belgesi alınmasıdır. Peki, Yapı kayıt belgesi nedir, ne işe yarar? İşte detaylar...

Threads nedir, özellikleri neler, nasıl indirilir?

Twitter'a rakip olarak görülen Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi META'nın Threads uygulaması, 100'den fazla ülkede kullanıma girdi. Peki, Threads nedir, özellikleri neler, nasıl indirilir? İşte detaylar...

Ahmet Reşat Görür ne iş yapıyor? Ahmet Reşat Görür nereden mezun oldu?

Ahmet Reşat Görür kimdir Ahmet Reşat Görür mesleği nedir? Ahmet Reşat Görür eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Çatı ortak alan mıdır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamız ruhsatsız, tapumuz toprak tapusu, Ben binaya çatı yapmayı teklif ettim kabul etmediler. Ben kendi imkanlarım ile yaptım ve çatı arasını kullanıyorum. Şimdi diğer ortaklar da kullanmak istiyor. Bunu önleyebilir miyim? Haklarım nedir?' sorusunu cevapladı.

Çatı bahçesi nedir? Emsale dahil mi?

Çatı bahçesi ile ilgili esaslar, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, çatı bahçesi nedir? Çatı bahçesi emsale dahil mi?

Fikret Pamuk çatının kitabını yazdı!

Yaklaşık bir yılda hazırlığını yapıp bastırdığı ‘Çatı Nedir Ne Değildir?’ kitabı bin adet, ikinci baskı yapan Pamuk, kitabını internet üzerinden Türkiye’nin 86 ilindeki mimar ve mühendis odalarına da gönderdi.

Mantolama kredisi nedir?

Dış Cephe Yalıtımı, Dış Cephe Mantolama, Çatı Yalıtımı, Su Yalıtımı, Ses Yalıtımı, Yangın Yalıtımı, Isıcam gibi harcamalar için bankalar kredi veriyor. Peki, mantolama kredisi nedir? Kredinin koşulları nelerdir?

Pilon yeri nedir?

Kamulaştırmasız el atılarak üzerine pilon dikilip enerji nakil hattı geçirilen taşınmazın irtifak hakkı bedelinin tahsili için dava açılabiliyor. Peki, pilon yeri nedir? Pilon yeri için dava nasıl açılır?

Şerefiye hesaplama programı nedir?

Aynı çatı altında bulunan, aynı özelliklere sahip fakat manzara ve cephe farkından dolayı daire fiyatının artmasına ve yükselmesine şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesaplama programı nedir?

Şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları aynı olmuyor bu değer farkına neden olan hesaba şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Konut kredisi peşinat desteği nedir?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Marriot Otelde düzenlenen "İnşat Sektörü Zirvesi"nde yaptığı söz konusu peşinatlar hakkında devletin birtakım desteklerde bulunacağını açıkladı. Peki, konut kredisi peşinat desteği nedir?

Ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Yer seçimi, tasarım, inşaat, işletme, bakım, tadilat, yıkım ve atıkların bertarafını kapsayan yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilir ve çevreye asgari düzeyde zarar veren binaya deniyor. Peki, ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Çatılı işyeri nedir?

Çatılı işyerinin kiraya verilmesi durumunda mal sahibi ile kiracının birbirine karşı sahip olduğu hak ve sorumluluklar Borçlar Kanunu'nda açıklanıyor. Peki, kanunda belirtilen çatılı işyeri nedir?

Çatı tanzimi nedir Haberi

Çatı tanzimi nedir

Çatı tanzimi nedir?

Çatı tanzimi, binanın planına göre çatıyı meydana getiren eğik yüzeyler ilemahya yerlerini birleştirme işlemine deniyor. Çatı tanzimi uygulamasında dikkat edilmesi gereken nokta, bina köşelerinin açıortaylarını uzatarak kesişen yerleri birleştirmek olarak ifade ediliyor. "Çatı tanzimi nedir?" sorusunu yanıtladıktan sonra, çatı tanzim şekilleri hususuna değinelim.


Çatı tanzim şekilleri

Tanzim, tamamen binanın geometrik şekliyle doğru orantılı olarak yapılıyor. Buna göre çatı tanzimi ugyulamarı için belli bir standart bulunmuyor. Yani çatı, bina planına bağlı olarak kare, dikdörtgen, yamuk, tek veya çift çıkıntılı, T tipli, saplamalı olarak yapılabiliyor.


Çatı tanziminin uygulanması

Yukarıda da belirttiğimiz gibi çatı tanzimi için bina köşelerinden açıortaylar çizerek kesişen noktaların bulunması, ve noktaların birleştirilmesi gerekiyor.




Işıl Seren...