25 / 04 / 2024

çatı tanzimi yapmak

çatı tanzimi yapmak

Çatı tanzimi nedir? Çatı tanzimi nasıl ve neden yapılır? Gibi sorularınızın yanıtını haberimizde bulabilirsiniz...

Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan konut yatırımcılarını şaşırtan açıklama! Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!

Konut fiyatları son zamanlarda fahiş rakamlara ulaşırken vatandaş ev alma hayalinden gittikçe uzaklaşıyor. Ekonomist Tunç Şatıroğlu konut yatırımı yapmak isteyenlere seslenerek '' Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!'' dedi.

Ekonomist Tunç Satıroğlu yatırımcıları uyardı! Garanti yatırım yapmak isteyen gayrimenkulü seçer!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu yatırım yapmak isteyenleri uyararak en garanti yatırımın gayrimenkul olduğunu açıkladı.

Milli Emlak Artvin Şavşat'da 21 bin TL'ye arsa satışı!

Milli Emlak, Artvin'in Şavşat ilçesinde yatırım yapmak isteyenlere müjdeli bir haber verdi. Yeni arsa ve arazi satışı ilanlarını yayınlayan Milli Emlak, elinde TL'si olanların 21 bin TL'ye arsa sahibi olabileceklerini duyurdu. Oldukça uygun fiyatlı ilan ile ilgili detaylar haberimizde...

Altın 72 saat sonra bu kadar olacak! Altında alarm zilleri çalıyor, rakamı görenler şok oluyor! Hemen bir göz atın!

Altını yatırımı yapmak isteyen herkes altın fiyatlarının ne kadar olacağını merak ediyor ve araştırıyor. Gram altın için alarm zilleri çalıyor! Altın 72 saat sonra bu kadar olacak! Rakamı görenler şok oluyor! Hemen bir göz atın...

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binaların çatı katlarında yaşanan sorunları kaleme aldı. Peki çatı katındaki onarım sorunu nasıl çözülür? Çatı onarımları nasıl ypılır? Çatı onarımı için her kat maliki ödeme yapmak zorunda mı? İşte detaylar ve Tamer Heper'in okuyucusunun sor

Mustafa Gültepe: Atıl kamu binalarını istiyoruz!

Geçen yıl, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) başkanlığına seçilen Talu Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Mustafa Gültepe’nin en önemli projelerinde biri Anadolu’daki atıl kamu binalarını alıp burada ileri teknoloji hazır giyim üretimi yapmak.

Fethiye Belediyesi'nden inşaat yapmak vatandaşlara müjde!

Fethiye Belediyesi, dar gelirli vatandaşlar için büyük bir projeye imza atıyor. ÖÇK (Özel Çevre Koruma) alanı dışında kalan ve köyden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerinde inşaat yapmak isteyen vatandaşlara ücretsiz proje imkanı sunuyor.

Eski bakan İlker Tuncay Antalya'da at çiftliği kurdu!

ESKİ Tarım Orman ve Köyişleri Bakanı Tuncay, Antalya’nın Kundu turizm bölgesinde Lara Horse Club At Çiftliği’ni hayata geçirdi. Tuncay, "At ve binicilik benim tutkum. Siyasetten emekli olduktan sonra yapmak istediğimi Antalya’da hayata geçirdim" dedi.

Baymak konut ve fabrikaların çatısına güneş enerji sistemi kuracak!

Isıtma-soğutma sektöründe faaliyet gösteren Baymak, portföyüne güneş enerjisini de ekledi. Oluşturduğu paketlerle çatılara panel kurmaya başlayan şirketin Genel Müdürü Ender Çolak, “Amacımız her evi bir güneş santralı yapmak” dedi.

İzmir Palamutarası'na katı atık bertaraf tesisi kurulacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katı atık bertaraf tesisi kurmayı planladığı Palamutarası'na Menderes Belediyesi de hayvan barınağı yapmak istiyor. Gözler Orman Bölge Müdürlüğü'nde...

Yetkinlik Geliştirme ve Deneyim Paylaşım Atölyesi ilk mezunlarını verdi!

AYD’nin, AVM Sektörüne sorumlu liderlik yapmak ve sektörün sağlıklı gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği “Yetkinlik Geliştirme ve Deneyim Paylaşım Atölyesi” ilk mezunlarını Ankara’da; verdi.

Onikişubat'taki 600 konutun temeli atıldı!

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için başlatılan toplu konut projesinin temeli törenle atıldı. Erkoç, Çamlık'ta bin 500 konutluk projeye bir süre sonra başlanacağı müjdesini verdi.

1971 yılında ekili araziyi işgal yüzünden çatışma olmuş!

1971 yılında Yenibosnalı köylülerin ekip biçtiği, mera olarak kullandıkları Çobançeşme mevkine gecekondu yapmak isteyenlerle Yenibosnalılar birbirine girmiş. Toprak kavgası çatışma şeklini almış, 3 kişi yaralanmış.

çatı tanzimi yapmak Haberi

çatı tanzimi yapmak

Çatı tanzimi nedir?

Çatı tanzimi, binanın planına göre çatıyı meydana getiren eğik yüzeyler ilemahya yerlerini birleştirme işlemine deniyor. Çatı tanzimi uygulamasında dikkat edilmesi gereken nokta, bina köşelerinin açıortaylarını uzatarak kesişen yerleri birleştirmek olarak ifade ediliyor. "Çatı tanzimi nedir?" sorusunu yanıtladıktan sonra, çatı tanzim şekilleri hususuna değinelim.


Çatı tanzim şekilleri

Tanzim, tamamen binanın geometrik şekliyle doğru orantılı olarak yapılıyor. Buna göre çatı tanzimi ugyulamarı için belli bir standart bulunmuyor. Yani çatı, bina planına bağlı olarak kare, dikdörtgen, yamuk, tek veya çift çıkıntılı, T tipli, saplamalı olarak yapılabiliyor.


Çatı tanziminin uygulanması

Yukarıda da belirttiğimiz gibi çatı tanzimi için bina köşelerinden açıortaylar çizerek kesişen noktaların bulunması, ve noktaların birleştirilmesi gerekiyor.




Işıl Seren...