28 / 03 / 2024

Çedbik Ian Mulcahey

Çedbik Ian Mulcahey

Ian Mulcahey, ÇEDBİK tarafından Swissotel The Bosphorus'ta 20-21 Şubat 2014 tarihlerinde düzenlenen 3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'nin konuşmacılarından. Ian Mulcahey, Gensler'de şehir plancıları ve mimarların başı... Peki Ian Mulcahey kimdir?

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Markalı konut projelerinde yeşil binaya dönüş başladı!

ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'22 ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o röportaj...

Florida'yı vuran Ian Kasırgası konut sorununu da artırdı!

ABD'de Ian Kasırgası’nın vurduğu Florida'da konut sorunu da arttı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, eyalette, özellikle düşük gelirlilerin konut sıkıntısı yaşamaya başladığı bildirildi.

ÇEDBİK’TEN inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı yaparak, "Şirketlerin karbon hedefini belirlemesinin de iklim krizinde iyileşme sürecini hızlandıracağına inanıyoruz." dedi.

ÇEDBİK’ten yatırımcılara yeşil bina çağrısı!

Türkiye’nin yeşil binalar konusundaki çatı kuruluşu ÇEDBİK; yatırımcılara yeşil bina çağrısı yaptı. İşte detaylar...

İMSAD ve ÇEDBİK STK’ların kalkınabilmesi için bir araya geldi! 

İnşaat malzemeleri sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD be ÇEDBİK, Avrupa Birliği Başkanlığı ile hayata geçirilen  ‘Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar Projesi Eğitimleri’ için online toplantı gerçekleştirdi. 

ÇEDBİK Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de gerçekleşecek.

ÇEDBİK Binaların Yeşil Dönüşümünün Finansmanı paneli 21 Mayıs'ta!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Binaların Yeşil Dönüşümünün Finansmanı paneli 21 Mayıs Cuma günü saat 14:30'da gerçekleştirilecek. 

ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması sonuçlandı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından gerçekleştirilen “ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması - 2020” sonuçlandı ve ödüller sahiplerini buldu.

ÇEDBİK ticari binalara yönelik sertifika sistemi çalışmalarını tamamladı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından hazırlanan B.E.S.T-Ticari Bina Sertifika Kılavuzu 2021-1.0 Versiyonu tamamlandı.

ÇEDBİK B.E.S.T Tanıtım Semineri 21 Ocak'ta!

 Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ÇEDBİK B.E.S.T Tanıtım Semineri 21 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek.

ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması 2020 başlıyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması 2020 başlıyor...

ÇEDBİK Yapı Malzemelerinde Sürdürülebilirlik semineri 2 Aralık'ta!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) önderliğinde hazırlanan apı Malzemelerinde Sürdürülebilirlik Temelli En Son Gelişmeler, Riskler ve Fırsatlar semineri 2 Aralık'ta online olarak gerçekleşecek.

Çedbik Ian Mulcahey Haberi

Çedbik Ian Mulcahey

Ian Mulcahey kimdir?


Ian Mulcahey, Gensler firmasının müdürü, idari yöneticisidir... Ian, Gensler Londra ofisinin eş-idari yönetici başkanı. 


Birleşik Krallık’ın büyük şehirlerinde ve dünyanın dört bir yanında gerçekleşen kompleks kentsel projelerin tasarım ve uygulaması konusunda 25 yıllık tecrübesi var. 


Ian’ın planları etkileyen sosyal, politik ve ticari etmenler hakkındaki net bakış açısı ve sektör trendlerini önceden görebilme yeteneği, Gensler’ı sektördeki diğer firmaların önünde tutan unsurların başında geliyor. 


Ian, Londra Gensler’de, kaydadeğer, sürdürülebilir ve başarılı tekliflerin danışmanlık, tasarım geliştirme ve gerçekleştirilme aşamalarında yaratıcı stratejiler kullanan planlama ekiplerinin başında. 


Başında olduğu, şehir ve bölge plancıları, mimarlar ve peyzaj mimarlarından oluşan multidisipliner ekip yerel ve uluslararası bölge planlama ve kentsel tasarım projelerinin fizibilite aşamasından major stratejik master plan uygulamasına aşamasına kadar her ölçekte...