19 / 04 / 2024

Çelik boru ihracatı 2013

Çelik boru ihracatı 2013

Sektörün Ocak ayı ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre miktar bazında yüzde 43 artışla 176 bin ton, değer bazında ise yüzde 31 artışla 151 milyon 264 bin dolar olarak gerçekleşti...

Mehmet Zeren: Çelik boru ihracatı 2013'te geriledi!

ÇEBİD Genel Sekreteri Mehmet Zeren, çelik boru üretiminin geçen yıl 4.25 milyon ton ile 2012 ile aynı seviyelerde kaldığını belirterek, "ihracat ise yüzde 7.2 azalarak 1.6 milyar dolar olarak gerçekleşti" dedi.

Demir-çelik sektörleri 2023'ün ilk yarısında ihracatın yüzde 12,7'sini üstlendi! Demir fiyatları 27 Temmuz 2023!

Demir-çelik sektörleri Haziran'da Türkiye ihracatına 2,3 milyar dolarlık destek verirken 2023'ün ilk 6 ayında ise 13,6 milyar dolarlık ihracata imza atan sektörler, küresel talepteki durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Çelik üretimi ve ihracatı Ekim ayında sert düştü

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği'nden yapılan açıklamada yüksek enerji maliyetleri ve resesyondaki Avrupa pazarı nedeniyle çelik ihracatında daralmanın devam ettiği belirtilirken Hindistan'ın ise hem iç pazarda hem de yurtdışı pazarlarda etkinliğini artırdığı ifade edildi.

Sanayiciler uyardı! Çelik üretimi ve ihracatı geriliyor

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle uluslararası alanda rekabet güçlerinin gerilediğini açıkladı, Dernekten yapılan açıklamada çelik ihracatında ve üretiminde yaşanan düşüşe işaret edildi. Açıklamada elektrik ve doğal gaz faturalarının çelik sektö

Çelik ihracatı Eylül'de zirve yaptı!

Türkiye’nin toplam ihracatı eylül ayında yıllık bazda yüzde 30 artışla 20,8 milyar dolara yükseldi. Çelik sektörü, 2,6 milyar dolarlık ihracatla sektörler arasında ilk kez zirvede yer aldı.

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Çelik ihracatçıları AB kararını bekliyor!

Avrupa Birliği'nin koyduğu kotalar nedeniyle çelik ihracatında ilk altı ayda 1 milyar dolarlık kayıp yaşandı. Türkiye, kısıtlamaların kaldırılması için girişimde bulunurken, alternatif pazarlar olarak Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika öne çıkıyor.

Çelik ihracatçıları ABD’den ek vergi zararının iadesini talep edecek!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada "Trump’ın yüzde 25 oranındaki keyfi ek vergisinden ötürü ihracatçımız zarara uğradı. Zararın karşılanmasını talep edeceğiz." diye konuştu.

ABD'nin çelik kararı ihracatı hareketlendirecek!

TÇÜD Genel Sekreteri Yayan, "Bu karar sektör için olumlu oldu. Bu indirimle ihracatımızın yeniden hareketlenmesi ve birkaç yüz milyon dolarlık ilave ihracat imkan dahilinde görünüyor" şeklinde konuştu...

Çelik ihracatı gerileyebilir!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada, çelik ihracatının geçen yılki 21.4 milyon tondan 15-16 milyon tonlara gerileyebileceğini söyledi.

Çelik sektörünün AB’ye inşaat çeliği ihracatı daralabilir!

Çelik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci yaptığı açıklamada, Türk çelik sektörünün, AB'nin uygulamaya geçirdiği kotalar nedeniyle bu bölgeye inşaat çeliği ihracatında da yüzde 60'ın üzerinde daralma yaşayabileceğini söyledi.

Çelik sektörü 14,1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Çelik ihracatçıları 2018 yılında hedef olarak belirlediği 19 milyon ton ihracata 11 ayda ulaştı. Çelik İhracatçıları Birliği'nin (ÇİB) verilerine sektör Ocak-Kasım döneminde yüzde 19,8 artışla 19,3 milyon ton ihracat yapıldı.

Çelik ihracatı 10 ayda 12 milyar doları aştı!

Türkiye'nin çelik ihracatı, 2018 yılının 10 ayında 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 35,2 artarak 12,4 milyar dolara yükseldi...

Çelik boru ihracatı 2013 Haberi

Çelik boru ihracatı 2013

Türk çelik boru sektörü 2014 yılına çok iyi bir başlangıç yaptı. Sektörün Ocak ayı ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre miktar bazında yüzde 43 artışla 176 bin ton, değer bazında ise yüzde 31 artışla 151 milyon 264 bin dolar olarak gerçekleşti. Çelik Boru Üreticileri Derneği (ÇEBİD), ihracat pazarlarında yaşanan tüm olumlu gelişmelere rağmen iç pazardaki ithalat artışının tehlikesine dikkat çekiyor. 


Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde azalma eğilimine giren Türk çelik boru sektörü 2014 yılına hızlı başladı. Sektörün Ocak ayı ihracatı miktar bazında 2013 yılının aynı ayına göre yüzde 43 oranında artışla 176 bin ton oldu. Yılın ilk ayında sektörün ihracatı değer olarak ise yüzde 31 artışla 151 milyon 264 bin dolar olarak gerçekleşti. Ocak ayında çelik boru ihracatının en fazla...