26 / 04 / 2024

Çelik boru sektörünün ihracatı ne kadar

Çelik boru sektörünün ihracatı ne kadar

ÇEBİD Genel Sekreteri Mehmet Zeren, çelik boru üretiminin geçen yıl 4.25 milyon ton ile 2012 ile aynı seviyelerde kaldığını belirterek, "ihracat ise yüzde 7.2 azalarak 1.6 milyar dolar olarak gerçekleşti" dedi.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Çelik sektörünün AB’ye inşaat çeliği ihracatı daralabilir!

Çelik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci yaptığı açıklamada, Türk çelik sektörünün, AB'nin uygulamaya geçirdiği kotalar nedeniyle bu bölgeye inşaat çeliği ihracatında da yüzde 60'ın üzerinde daralma yaşayabileceğini söyledi.

Demir çelik sektörünün sorunları meclis gündeminde!

Demir çelik sektörünün sorunları meclis gündemine taşındı. CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

2017'de sektörün önünü açacak düzenlemeler yapılırsa tablo değişir!

KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, “2017 içinde sektörün önünü açacak düzenlemeler ve iyileştirmeler yapılırsa tablo çok değişir. KDV, dolaylı vergi ve imar mevzuatında yapılacak düzenlemeler olumlu sonuçlar yaratır ” dedi.

Çelik kapı sektörü kentsel dönüşümle büyüyor!

Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörünün gelişimine paralel olarak her geçen gün büyüyen çelik kapı pazarı, kentsel dönüşümle artan konut arzından da olumlu etkileniyor.

Veysel Yayan: Konuttaki hareketlilik çelik sektörünü canlandırdı!

TÇÜD Genel Sekreteri Veysel Yayan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası inşaat sektörünün canlandırılmasına yönelik girişimleri bir seferberlik olarak gördüklerini, konut kredisi faizlerinin düşürülmesiyle inşaat sektöründe canlılığın hissedilmeye başladığını söyledi.

17 Ağustos depremi inşaat sektörünün miladı oldu!

BEKAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, ONURSAL Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, UZALTAŞ AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala ve İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, 17 Ağustos depremi sonrası Türk inşaat sektörünü değerlendirdi.

İnşaat sektörünün gelişmesi, yüksek kaliteye talebi arttırıyor!

WIN fuarında yeniliklerini sergilemeye hazırlanan Na-De Elektronik Genel Müdürü Haldun Özçelik, "İnşaat sektörünün gelişmesi, yüksek kaliteye talebi arttırıyor” şeklinde ifadelerde bulundu.

Etem Özçelik: İthal mobilyalar sektörün en önemli sorunu!

İMOB Mobilya Fuarı'nda mobilya profesyonellerini ağırlayan Modoko Yönetim Kurulu Başkanı İ. Etem Özçelik, ithal mobilyanın sektörün en önemli sorunlarından biri olduğunu belirtti.

Rusya ile yaşananlar çelik sektörünü etkileyecek!

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, son olaylar sonucunda Rusya ile tarife dışı engeller yaşandığını, bundan çelik sektörünün zarar göreceğini ifade etti.

Haluk Çelik: İnşaat sektörünün en büyük sorunu arsa!

İnşaat Mühendisi Haluk Çelik, inşaat sektörünün çektiği en büyük sorunun arsa olduğunu söyledi. Balıkesir'de artık yeni inşaat yapacak arsaların bulunmadığını, var olanların ise yüksek maliyetlerde olduğunu ve bunun emlak fiyatlarına yansıdığını belirtti.

Arap yatırımcılar Türk gayrimenkul sektörünün temsilcileriyle buluştu!

Arap ülkelerinden 50'ye yakın yatırımcı İstanbul'da Türk gayrimenkul sektörünün temsilcileriyle buluştu. KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, 3 gün sürecek etkinlik boyunca yoğun bir şekilde çalışmak istediklerini söyledi.

Türkiye’nin demir çelik sektörünü Türk işi kurtarır!

CISDI ve Kok Fabrikası uzmanı ACRE’nin Türkiye temsilcisi Glomet Mümesssillik Sahibi Sarp Onataslan, “Türkiye’nin demir çelik sektörünün geleceğini hybrid veya Türk işi entegre tesisler kurtarır" dedi.

Çelik boru sektörünün ihracatı ne kadar Haberi

Çelik boru sektörünün ihracatı ne kadar



ÇEBİD Genel Sekreteri Mehmet Zeren, çelik boru üretiminin geçen yıl 4.25 milyon ton ile 2012 ile aynı seviyelerde kaldığını belirterek, "ihracat ise yüzde 7.2 azalarak 1.6 milyar dolar olarak gerçekleşti" dedi. 


Çelik boru sektörünün ihracatı geçen yıl 2012'ye oranla ' değer olarak yüzde 7,2 azaldı,'1,6 milyar dolar oldu.Çelik Boru İmalatçıları Derneğinden (ÇEBİD) yapılan açıklamaya göre, Türk çelik boru sektörü, sahip olduğu üretim gücüne rağmen önemli ihracat pazarlarındaki korumacı yaklaşımlar ve genel talepte yaşanan daralma sonucunda 2013 yılında artış yakalanamadı. 


İhracatın duraklattığı boru sektörü için iç piyasada inşaat ve otomotiv sektörlerindeki büyümeler ile içme suyu ve sulama proje yatırımlaraıın devam etmesi itici güç oldu. Tüm bu gelişmeler sonucunda çelik boru üretimi 2012 yılı ile aynı seviyelerde kalarak yaklaşık 4,25 milyon ton olarak...