19 / 03 / 2024

Çelik ithalatı 2019

Çelik ithalatı 2019

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, inşaat çeliği ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranlarının Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi olmayan ülkeler için yüzde 30'a yükseltilmesiyle ilgili konuştu.

Kaiserbau Saj Çelik Gıda Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaiserbau Saj Çelik Gıda Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Abit Çeliktenyıldız, Jeesica Marrufo ve Songül Öztürk ortaklığında kuruldu.

DTÖ ABD'yi haksız buldu Türkiye lehine karar verdi. Türk çelik üreticilerine müjde

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ),  ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği ek gümrük vergilerinin küresel ticaret kurallarına aykırı buldu ve Türkiye'nin lehinde karar verdi.

Cold Formed Çelik Yapı Mühendislik İthalat İhracat İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Cold Formed Çelik Yapı Mühendislik İthalat İhracat İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Tuzla'da Hatice Eriş tarafından kuruldu.

Türkiye'den Rusya ve Çin'den gelecek çelik ithalatında damping önlemi

Türkiye, Çin ve Rusya'dan ülkeye sokulacak çelik ürünlerinde yaılabilecek dampinge karşı önlem almaya karar verdi. Söz konusu karara ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. Silivri'de İsmail Güney ve Ramazan Kiraz ortaklığında kuruldu. 

Anıl Dekorasyon Prefabrik Ve Çelik Yapılar İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anıl Dekorasyon Prefabrik Ve Çelik Yapılar İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Nurten Turan tarafından kuruldu.

Çakırbeyli Çelik İnşaat Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çakırbeyli Çelik İnşaat Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sarıyer’de  500 bin TL sermaye bedeli  ile Fares Çakırbeyli tarafından kuruldu.

Hakyap İnşaat Çelik İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Sultangazi Şubesi açıldı!

Hakyap İnşaat Çelik İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Sultangazi Şubesi bugün Sultangazi'de 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Halit Kollik tarafından açıldı.

Bazı demir çelik ürünlerinin ithalatına ilişkin geçici vergide süre uzatımı!

Bazı demir çelik ürünlerinde uygulanan ve geçici olarak artırılan gümrük vergilerinde süre uzatımlarına gidildi.

Demir çelik ürünlerindeki vergi artışından üreticiler memnun!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, inşaat çeliği ürünlerinin ithalatında vergi artışı yapılmasından memnun olduklarını ifade etti. Yayan, önlemlerin etkisiyle otomotiv, beyaz eşya ve inşaat gibi sektörlerde çelik tüketiminin arttığını belirtti...

Bazı demir çelik ürünlerinin ithalatına geçici vergi!

Bazı demir çelik ürünlerine uygulanan gümrük vergilerinin 3 ay süreyle geçici olarak artırılması için karar verildi.

 Almanya'nın ihracatı 2019’de rekor kırdı!

Almanya'da, ihracat 2019’da 1 trilyon 327,6 milyar avro olurken, ithalat ise 1 trilyon 104,1 milyar avro olarak kayıtlara geçti.

Servet GYO Çelik Özer Endüstri Merkezi 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Çelik Özer Endüstri Merkezi'ne ait değerleme raporlarını yayınladı...

Çelik ithalatı 2019 Haberi

Çelik ithalatı 2019

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, ABD'nin Türkiye'den ithal edilen bazı çelik ürünlerine uyguladığı ilave gümrük vergisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'nin İran'dan geçen yıl yaptığı çelik ithalatında ciddi artış olduğunu söyleyen Yayan, bu dönemde İran'ın çelik üretimini en çok artıran ülkeler arasında bulunduğunu ifade etti.

Gelişmeler karşısında Türkiye'nin İran'a karşı ticareti dengeleyecek makul tedbirler alması ihtiyacının doğduğunu ifade eden Yayan, "Derneğimiz, Ticaret Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak bu durumu dile getirmişti. Bugün alınan tedbir, İran gibi DTÖ kurallarını gözetmek mecburiyetinde hissetmeyen ülkelere karşı ilave koruma sağladı. Düzenlemeyle zaten yüzde 10 olan vergiye ilave yüzde 20 ile koruma sağlandığı anlaşılıyor. Bu, sektörümüz için olumlu bir adım." dedi.

- "ABD'nin koruma tedbirleri süratle gözden...