16 / 04 / 2024

Çelik sektörü ihracat oranları

Çelik sektörü ihracat oranları

Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, çelik mamulleri ihracatı Ocak ayında miktar bazında 1,2 milyon ton, değer bazında ise 865 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Çelik sektörü Ocak-Temmuz dönemini 10,6 milyon ton ihracat ile tamamladı!

çelik sektörü 2014 yılının Ocak-Temmuz dönemini değerde 8,07 milyar dolar, miktarda ise 10,6 milyon ton ihracat ile tamamladı. Sektörün en önemli ihracat pazarlarından biri olan Ortadoğu'da yaşanan düşüşler, diğer bölgelere olan ihracatla telafi ediliyor.

Çelik sektörü ihracatta yılın ilk beş ayında 5.9 milyar dolara ulaştı!

Türkiye'nin çelik ihracatı değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.4 azalış ile 5.9 milyar dolar, miktar bazında ise yüzde 6.9 düşüş ile 7.9 milyon ton olarak gerçekleşti.

Çelik sektörü yılın ilk beş ayında 5.9 milyar dolara ulaştı!

Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleştiren sektörlerden çelik sektörü, yılın ilk beş ayında değerde 5.9 milyar dolar, miktarda ise 7.9 milyon ton ihracata ulaştı.

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Çelik sektöründe katma değeri yüksek ürünler ihraç edilecek!

Çelik sektörünü buluşturan en büyük organizasyonlardan biri olan SteelOrbis 2023 Güz Konferansı ve 89’ncu IREPAS toplantısı, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) iş birliği ile İstanbul'da düzenlendi. ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, çelikte katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edileceğini söyledi.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Çelik sektöründen son dakika açıklaması: Deprem konutları için yeterli demir var!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, sektörün depremlerden etkilenen şehirlerde yapımına başlanacak olan deprem konutları için gereken inşaat demiri ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduğunu kaydetti.

Sanayi sektörü ihracatı 9 ayda 140 milyar dolara ulaştı!

Türk sanayi sektörü, 139,3 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-eylül ihracatını yaptı. 

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

Türk sanayicileri, enerji maliyetlerindeki yükselişlerin çimento, çelik, alüminyum ve seramik sektörü üzerindeki etkilerini yorumladı.

Demir ve çelik sektöründe ana gündem yeşil mutabakat!

Sanayi üretiminde kritik öneme sahip demir-çelik sektörü, pandemi koşullarına en hızlı adapte olan sektörlerden biri oldu. 2022 yılında ihracat odaklı büyümeye devam edecek olan sektörün ana gündemini ise Yeşil Mutabakat'a uyum oluşturacak.

46. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları'nda demir çelik sektörü konuşuldu!

Merakla beklenen Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nın 46’ncısı, ‘Yeşil Mutabakat Sürecinde Seramik ve Demir Çelik Sektörü’ başlığı altında yapıldı.

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatı yüzde 45 arttı! 

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatı 2021 senesinin ilk 7 ayında önceki ayın aynı dönemine oranla yüzde 45,9 oranında yükseldi. 

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

Çelik sektörü ihracat oranları Haberi

Çelik sektörü ihracat oranları

Çelik İhracatçıları Birliği tarafından açıklanan 2015 yılı Ocak ayı verilerine göre; Türkiye’nin çelik ihracatı değer bazında geçen yılın ilk ayına göre yüzde 21,7 düşüş ile 865 milyon dolar, miktar bazında ise yüzde 15,4 azalış ile 1,2 milyon ton olarak gerçekleşti.


Çelik sektörünün direkt ihracatına diğer birliklerin faaliyet alanına giren demir çelik ürünleri  de eklendiğinde Türkiye’nin 2015 yılının ilk ayındaki toplam çelik ihracatı; miktar bazında 1,2 milyon ton; değer bazında ise 1 milyar doları aştı.


2015 Ocak ayı rakamlarına göre; bölgeler bazında liderlik yüzde 18,6’lik düşüşe rağmen 421 bin tonla Ortadoğu bölgesinin oldu. Bu bölgeyi 203 bin tonla Kuzey Amerika ülkeleri, 164 bin tonla AB, 159 bin tonla Orta ve Güney Amerika ülkeleri ve 114 bin tonla Kuzey Afrika ülkeleri izledi.

Bu dönemde...