16 / 04 / 2024

Çelik sektöründe en çok ihraç edilen ürün

Çelik sektöründe en çok ihraç edilen ürün

İhracatçıları Birliği verilerine göre, çelik mamulleri ihracatı yılın ilk iki ayında miktar bazında 3,07 milyon tona, değerde ise 2,3 milyar dolara ulaştı. Şubat ayının dikkat çeken ürünü, ulaştığı ihracat rakamı ile inşaat demiri oldu...

Çelik sektöründe katma değeri yüksek ürünler ihraç edilecek!

Çelik sektörünü buluşturan en büyük organizasyonlardan biri olan SteelOrbis 2023 Güz Konferansı ve 89’ncu IREPAS toplantısı, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) iş birliği ile İstanbul'da düzenlendi. ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, çelikte katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edileceğini söyledi.

Demir ve çelik sektöründe ana gündem yeşil mutabakat!

Sanayi üretiminde kritik öneme sahip demir-çelik sektörü, pandemi koşullarına en hızlı adapte olan sektörlerden biri oldu. 2022 yılında ihracat odaklı büyümeye devam edecek olan sektörün ana gündemini ise Yeşil Mutabakat'a uyum oluşturacak.

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Türkiye çimento ve çelik sektöründe düşük karbona geçiş dönemi!

Çimento ve demir çelik... Her iki sektör de AB'nin iklim ve çevre politikalarını yakından takip ediyor. Çünkü her iki sektörün de ihracatında AB çok önemli bir yer tutuyor. "Yeşil" dönüşümün tüm hızıyla sürdüğü bu sektörlerde, aksiyon planları hazır.

Demir-çelik sektöründe çifte kota kıskacı endişe yaratıyor!

Demir-çelik sektörü, son yıllarda yükselen gümrük duvarlarından olumsuz etkileniyor. ABD'den sonra AB'nin getirdiği kota kısıtları nedeniyle üretim ve ihracatta kan kaybı var. 2020'de çare Afrika, Hindistan, Çin ve Rusya gibi alternatif pazarlarda aranacak...

Konut sektöründe aidat problemi!

Aveb Proje Danışmanlık Kurucusu Burçin Çelik Bolgönül konut sektöründe yaşanan aidat probleni ile ilgili yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Türk çelik sektöründe tüketim arttı, üretim azaldı!

Çelik sektöründe 2011-2015 döneminde tüketim yüzde 27,5 artmasına karşın üretim yüzde 7,6 daraldı. Bu nedenle artan tüketim Çin, Rusya ve Ukrayna'dan yapılan ithal ürünlerle karşılandı.

Gazi Çelik: İnşaat sektöründe sorun yanlış projeler!

Lüks yaşamı şehir merkezine yakın konuma getiren Uransan'ın Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik, "İnşaat sektöründe de kaybetmenin sebebi yanlış işler" dedi.

Gazi Çelik: İnşaat sektöründe yanlış proje kaybettirir!

Lüks yaşamı şehir merkezine yakın konuma getiren Uransan'ın Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik, "İnşaat sektöründe de kaybetmenin sebebi yanlış işler" dedi..

Gazi Çelik: İnşaat sektöründe sorun yanlış projeler!

Ankara’da lüks yaşamı şehir merkezine yakın konuma getiren Uransan’ın Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik: “Her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de kaybetmenin sebebi yanlış işler” dedi.

Çelik sektöründe iş güvenliği ve sağlığı kültür olarak yerleşecek!

Çelik sektöründe iş güvenliği ve sağlığı kültür olarak yerleşecek. Ülkemizde son on yılda 14 bin, 2014 yılının on ayı içinde bin 600 yurttaşımız iş kazalarında hayatını kaybetti.

Çelik sektöründe kurallara aykırı ticaret yapanlar Türkiye'ye girmemeli!

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci " Çelik sektörü dünya ticaret örgütü kurallarına aykırı ihracat yapan ülkelerin ürünlerinin ülkeye girişi engellenmeli" diyor...

Çelik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği yerleşik bir kültür olacak!

Son dönemde işyerlerinde yaşanan kazalardaki artış “iş sağlığı ve güvenliği” koşullarının önemini bir kez daha ortaya koydu. Çelik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği yerleşik bir kültür olacak.

Çelik sektöründe en çok ihraç edilen ürün Haberi

Çelik sektöründe en çok ihraç edilen ürün

İhracatçıları Birliği verilerine göre, çelik mamulleri ihracatı yılın ilk iki ayında miktar bazında 3,07 milyon tona, değerde ise 2,3 milyar dolara ulaştı. Şubat ayının dikkat çeken ürünü, ulaştığı ihracat rakamı ile inşaat demiri oldu. İnşaat demiri ihracatı bir önceki yılın ilk iki aylık dönemine oranla miktarda yüzde 10,2, değerde ise yüzde 8,3 oranında arttı. Miktar olarak yüzde 371 oranındaki en çok ihracat artışı ise Fas'a gerçekleşti. 


Çelik İhracatçıları Birliği tarafından açıklanan 2014 yılı ilk iki ay verilerine göre; Türkiye'nin çelik ihracatı değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,7 azalış ile 2,3 milyar dolar, miktar bazında ise yüzde 4 düşüş ile 3,07 milyon ton olarak gerçekleşti. 


Çelik sektörünün direkt ihracatına diğer birliklerin faaliyet alanına giren demir çelik ürünleri de eklendiğinde...