25 / 04 / 2024

çelik üreticileri uzakdoğu

çelik üreticileri uzakdoğu

ABD’nin ilave vergilerle önüne set çektiği Türk çelik üreticileri yönünü Uzakdoğu pazarına çevirdi. Üreticiler, “ABD’ye geçen yıl 1.3 milyar dolarlık satış yaptık. Bunu rahatlıkla başka pazarlara yaparız” diye konuştu.

Borsada bu hafta! En çok kazandıran ve kaybettiren hisseler...

Borsa İstanbul'da 22-26 Ocak tarihlerinde en çok kazandıran hisse yüzde 19,01 ile Kocaer Çelik'in olduğu kaydedildi. Türkiye İş Bankası (C) ise yüzde 2,17 ile en çok değer kaybeden firma oldu.

Hububatçılar gözünü Afrika ve Uzakdoğu’ya dikti!

Güneydoğulu hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ihracatçıları, geleneksel pazarlarının yanında ayrıca, Afrika ve Uzakdoğu pazarlarından aldığı payı artırmak amacıyla harekete geçti. İhracatçılar aynı zamanda, küresel pazarda pirince alternatif olarak bulgurun tanıtımına ağırlık verecek.

Türkiye'nin ham çelik üretimi 14 ay sonra ilk kez arttı!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği’den ham çelik üretimine ilişkin açıklama geldi. Buna göre, Türkiye'nin ham çelik üretiminde 14 ay sonra ilk defa artış olduğu öğrenildi.

Arçelik’ten çılgın kampanya! Atria 24 Premix yoğuşmalı kombi alana termostat sadece 99 TL!

Yoğuşmalı kombi almak isteyenler için Arçelik’te dev indirim kampanyası başladı. Arçelik, Atria 24 Premix yoğuşmalı kombi alana termostatın sadece 99 TL olduğunu duyurdu.

Düşük kur nedeniyle ayakkabıda tedarik pazarı Uzakdoğu ülkelerine kaydı!

Türk ayakkabı sektörü dünya pazarını kaybetme tehlikesi yaşıyor. Enflasyon karşısında düşük kalan döviz kuru nedeniyle iç pazarda tedarik için Vietnam, Çin ve Kamboçya gibi Uzakdoğu ülkelerine yönelen sektör, kurun yükselmemesi halinde büyük bir kriz ile karşı karşıya kalacak.

Çelik sektöründen son dakika açıklaması: Deprem konutları için yeterli demir var!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, sektörün depremlerden etkilenen şehirlerde yapımına başlanacak olan deprem konutları için gereken inşaat demiri ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduğunu kaydetti.

Deprem bölgesi için 4 milyon ton demire ihtiyaç var! 1 ton demir fiyatları ne kadar? 16 Şubat 2023 demir fiyat listesi

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerde yeniden inşa edilecek konutlar için yaklaşık 4 milyon ton inşaat demirine ihtiyaç olduğunu söyledi. Peki 1 ton demir fiyatı ne kadar? 16 Şubat 2023 demir fiyat listesi.

Çelik üretimi ve ihracatı Ekim ayında sert düştü

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği'nden yapılan açıklamada yüksek enerji maliyetleri ve resesyondaki Avrupa pazarı nedeniyle çelik ihracatında daralmanın devam ettiği belirtilirken Hindistan'ın ise hem iç pazarda hem de yurtdışı pazarlarda etkinliğini artırdığı ifade edildi.

Sanayiciler uyardı! Çelik üretimi ve ihracatı geriliyor

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle uluslararası alanda rekabet güçlerinin gerilediğini açıkladı, Dernekten yapılan açıklamada çelik ihracatında ve üretiminde yaşanan düşüşe işaret edildi. Açıklamada elektrik ve doğal gaz faturalarının çelik sektö

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye'den gayrimenkul alma yarışında! 

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye’de gayrimenkul satın alıyor. Arap televizyon kanallarında 400 bin dolarlık konutlarla T.C. vatandaşlığı satışı yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Türk çeliği için Uzakdoğu fırsatı!

Hükümetlerin ekonomileri canlandırmak için uyguladıkları trilyonlarca dolarlık teşvik küresel çelik sektörünü desteklerken, yerel piyasaya odaklanmasıyla Türkiye’nin Uzakdoğu satış fırsatlarından faydalanmaya devam edeceği ifade ediliyor. 

2021 çelik sektörü için daha iyi geçecek!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Dr. Veysel Yayan, 2021'in çelik sektörü için daha iyi geçeceğini belirterek, Türkiye çelik üretimi rakamının bu yıl 35 milyon ton seviyesinde olacağını belirtti.

Çelik üreticilerinden çelik fiyatlarında yaşanan dalgalanmalara ilişkin açıklama!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), dünya çelik fiyatlarında yaşanan dalgalanmalara ilişkin açıklama yaptı.

çelik üreticileri uzakdoğu Haberi

çelik üreticileri uzakdoğu

Sabah gazetesinden Betül Alakent'in haberine göre, ABD'nin küresel ticaret ve siyaset dengelerini hiçe sayan, devlet ciddiyetiyle bağdaşmayan ve Dünya Ticaret Örgütü kurallarına aykırı çelik ve alüminyum kararının ardından Türk çelik üreticileri de harekete geçti. Ocak-temmuz 2018 döneminde ABD'ye olan ihracatın 250 milyon dolar gerilemesi üzerine yeni pazar arayışına başlayan sektör yönünü Uzakdoğu pazarına çevirdi. 2017 yılında ABD'ye 1.3 milyar dolarlık demir-çelik ve alüminyum ihraç eden sektör oyuncuları, bu oranın toplam ihracatın binde 7'sine denk geldiğini belirterek, "ABD'nin haksız yaptırımları karşısında Uzakdoğu pazarına yoğunlaşacağız" dedi.

ALTERNATİF PAZARLAR

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Adnan Arslan konuyla ilgili olarak, "Hong Kong, Singapur, Filipinler ve Malezya'yı kapsayan Uzakdoğu ülkelerine ve Güney Amerika'ya ihracatımızı artıracağız. Bu pazarlarda yüksek potansiyel var" dedi. Ege Demir ve Demirdışı Metaller...