28 / 03 / 2024

Celil Demirsoy kim

Celil Demirsoy kim

Mimar Celil Demirsoy kimdir? Celil Demirsoy, CD Mimarlık'ı ne zaman kurdu? Celil Demirsoy, CD Mimarlık ile hangi projelere imza attı? İşte Celil Demirsoy 'un biyografisi...

CD Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

CD Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi; Celil Demirsoy tarafından 30 bin TL sermaye ile 8 Haziran 'da Bahçelievler, Yenibosna Merkez Mahallesi' nde kuruldu.

Tapu harç bedelini kim öder?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harç bedelini kim öder? Tapu harcı kimin sorumluluğunda, alıcının mı yoksa satıcının mı?

Tapu harcı cezasını kim öder?

Tapu harcı mükellefleri, daha az tapu harcı ödemek için, satış değerini de daha düşük beyan edebiliyor. Bu gibi durumların tespiti halinde tapu harcı cezası uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezasını kim öder?

Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder?

Kiracının apartmanda ödemesi gereken giderler içerisinde apartman/ site aidatı da yer alıyor. Peki, kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder? İşte kiracı aidatı..

Mevzii imar planını kim yapar?

Mevcut planların yerleşmiş nüfusa yetersiz kalması veya yeni yerleşim alanlarının kullanıma açılması gereğinin ve sınırlarının ilgili idarece belirlenmesine mevzii imar planı deniyor. Peki, mevzii imar planını kim yapar?

Dükkan çöp vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor. Peki, dükkan çöp vergisini kim öder?

Emlak vergisini kim tahsil eder?

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, emlak vergisini kim tahsil eder? Emlak vergisi nereye ve ne zaman ödenir?

Bina risk analizini kim yapar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013'ten itibaren risk değerlendirmesi yapmakla yükümlü oluyor. Peki, bina risk analizini kim yapar?

Gözde Akpınar kim?

2008 yılında Filli Boya olarak bilinen Betek Boya ve Kimya Sanayi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Gözde Akpınar kim? İşte genç iş kadını Gözde Akpınar'ın özgeçmişi...

Vasiyeti kim açar?

Medeni Kanun gereğince, mirasbırakan, vasiyetnameyle bir ya da birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atayabiliyor. Peki, vasiyeti kim açar? Vasiyetname nasıl açılır? İşte vasiyetnameyi yerine getirme görevi..

İnşaat ruhsatını kim alır?

İnşaat ruhsatı, yapı ruhsatı, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce düzenlenen izin olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu inşaat ruhsatını kim alır?

Ev satışında komisyonu kim öder?

Ev alım satım işlemlerinin bir emlakçı aracılığı ile yapılması sonucunda emlakçıya belli bir miktar komisyon ödeniyor. Peki, ev satışında komisyonu kim öder? Ev satışında ne kadar komisyon ödeniyor?

Ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. Peki, ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Celil Demirsoy kim Haberi

Celil Demirsoy kim

Celil Demirsoy kimdir?

Celil Demirsoy, 1985′de İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı.2008 yılında İstanbul Kültür üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. 


Öğrenciliği döneminde çeşitli ulusal ve uluslararası proje yarışmalarına katıldı. Bu projelerinden bazıları mimari dergilerde yayınlandı. 2005-2007 yıllarında çeşitli şantiye , ofis ortamlarında bulundu; deneyim ve gelişimine katkı sağladı.


Çeşitli konularda katıldığı yarışmaların , uygulamaların yanısıra, iç mekan düzenleme ve mobilya tasarım çalışmalarında faal olarak yer aldı. 2008′de rol aldığı tasarım , uygulama ve projelerin birikimiyle bir marka olmak amacıyla CD mimarlık tasarım ofisini kurdu. 


2008 – 2009′de İstanbul Kültür üniversitesi’nde mimari tasarım üstüne yüksek lisans çalışması yaptı bitirmedi fakat akademik bağlantılarını sürdürdü.Demirsoy kendi tasarım atölyesi bünyesinde büyük ve küçük ölçekte çok sayıda tasarım ve uygulama projesine imza attı.


Çalışmalarına 2008’den bu yana...