28 / 03 / 2024

Cengiz Bektaş kim

Cengiz Bektaş kim

Mimar Cengiz Bektaş kimdir? Mimar Cengiz Bektaş bugüne kadar hangi projelere imza attı? Mimar Cengiz Bektaş kaç proje ile çalıştı? İşte Mimar Cengiz Bektaş'ın biyografisi ve projeleri...

Cengiz Bektaş kimdir?

Türkiye'nin önde gelen mimarları arasında yer alan ve sayısız yapıya imza atan Cengiz Bektaş hayatını kaybetti. Peki Cengiz Bektaş kimdir?

Mimar Cengiz Bektaş yaşamını yitirdi!

Türkiye'nin önde gelen mimyaşaıarları arasında yer alan ve sayısız yapıya imza atan Cengiz Bektaş yaşamını yitirdi.

Mimar Cengiz Bektaş vefat etti!

Cumhuriyet dönemini simgeleyen Ankara’daki Türk Dil Kurumu binasını tasarlayan ve birçok projede imzası bulunan mimar Cengiz Bektaş vefat etti…

Cengiz Bektaş: Para için değil, iyi mimarlık için çalışsınlar!

Mimar Cengiz Bektaş, mimarlık hakkında önerilerde bulundu. Bektaş, “Önce ülkelerini tanımalarını öneririm. Bunu öğretimlerinden önce yapsalar daha iyi olur ama gecikmeden şimdi de yapabilirler" diyor...

Gökdelenden yuva olmaz!

Yüksek mimar, şair ve yazar Cengiz Bektaş, bugün İstanbul’da konut olarak yapılan gökdelenlerin insan yaşamı için uygun olmadığını dile getiriyor ve ekliyor: “Gökdelenden iş yeri olur, garaj olur. Hatta hastane bile olur ama yuva olmaz.” 

Muğla Bölge Müzesi 17 milyon TL'ye mal olacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesinin 17 Milyon TL değerindeki yatırımının Mimarı olan ödüllü mimar Cengiz Bektaş, Bölge Müzesi hakkında bilgiler verdi.

Muğla Bölge Müzesi'nin inşaatı başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi “Muğla Bölge Müzesi” projesini ödüllü Mimar Cengiz Bektaş’ın çizimiyle inşa ediyor.

Muğla Bölge Müzesi'nin inşaatı başladı!

Muğla Bölge Müzesi, ödüllü mimar Cengiz Bektaş’ın projesiyle hayata geçirilecek. 

Ünlü Mimar Cengiz Bektaş hastaneye kaldırıldı!

Muğla'da yaşayan ünlü mimar ve sanatçı Cengiz Bektaş hastaneye kaldırıldı

Cengiz Günay: Tekirdağ yeni yatırımlarla gelişiyor!

Liman, tren yolu, Avrupa’ya yakınlık ve 13 OSB’nin en önemli avantajları olduğunu söyleyen Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, önemli bir proje üzerinde merkezi idare ile birlikte çalıştıklarını açıkladı

Doğalgaz abonelik bedelini kim öder?

Doğalgaz abonelik talepleri; bağımsız bölüm maliki, binanın veya tesisin sahibi ya da bunların yetkili temsilcilerince yapılıyor. Peki doğalgaz abonelik bedelini kim öder? Doğalgaz abonelik ücretleri 2014 ne kadar?

Cengiz Kazazoğlu: Evler küçüldü, gömme rezervuarlara ilgi arttı!

Geberit Türkiye Genel Müdürü Cengiz Kazazoğlu: "Hem şık bir görüntü isteği, hem de evlerin metrekarelerinin düşmesiyle yerden tasarruf etme isteği kaçınılmaz. Bu da gömme rezervuara olan ilgiyi artırıyor" dedi

Kim Marketler zinciri, Denmar'ı satın aldı!

Kim Mayıs ayı itibariyle 11 şube ile İzmir'de faaliyet gösterecek. Doğrudan yatırım ve satın almalarla büyümesini sürdüren Kim, İstanbul ile başladığı yatırımlarını Marmara Bölgesi ve yurt dışında devam ettiriyor.

Cengiz Bektaş kim Haberi

Cengiz Bektaş kim

Cengiz Bektaş kimdir?

Cengiz Bektaş 26 Kasım 1934'te Denizli'de doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık ve Mimarlık Bölümleri'nde okudu, 1959'da Münih (Almanya) Teknik üniversitesi Mimarlık Bölümü'nü bitirdi. 1960 Alman Şehircilik Akademisi kurslarını izledi. 


1959-62 yılları arasında Münih'te serbest mimar olarak çalıştı. 1962 de Orta Doğu Teknik üniversitesi'ne (Ankara) görevine çağrıldı. Orada İnşaat İşleri Mimarlık Bürosu'nu yönetti. üniversiteden kendi isteğiyle ayrıldı. 


1963'de özel işliğini kurdu. 1966-69 yıllarında Zafer Mühendislik Mimarlık Yüksek Okulu'nda öğretim görevliliğini yürüttü. 


1977'den beri İstanbul'da yaşıyor. Eskişehir Anadolu üniversitesi'nde bir yıl, Trakya üniversitesi'nde iki yıl "Halk Yapı Sanatı" dersi verdi. 1999 güzünden beri Mimar Sinan üniversitesi'nde lisansüstü öğrencilerine "Kültürün Planlamaya Etkisi" konusunda ders veriyor. 2001' den beri Marmara üniversitesi'nde de Sanat Felsefesi ve Sanat Sosyolojisi dersleri veriyor. çağrılı olarak...