26 / 04 / 2024

cengiz topel havalimanı

cengiz topel havalimanı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kartepe ilçesindeki Cengiz Topel Havalimanına Aletli İniş Sistemi (ILS) konulması için yapılan çalışmaları inceledi.

'Kocaeli'de tramvay var hattı yok'

MHP milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM Genel Kurulu'nda kürsüye fotoğraflarla çıkarak, kendisi gibi Kocaeli Milletvekili olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ı sert sözlerle eleştirdi.

Ayhan Zeytinoğlu: Cengiz Topel Havalimanı genişletilmeli!

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu "Cengiz Topel Havalimanının pisti genişletilerek, kargo taşımacılığıyla büyük uçakların inmesine elverişli hale getirilmesi gerekiyor" dedi...

Rekabet Kurulu'ndan Cengiz ve Kalyon İnşaat'a onay çıktı! İki patron o işten çekildi

Rekabet Kurulu, Mapa İnşaat ve Ticaret AŞ ve Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin İstanbul Havalimanı'nı inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek amacıyla 7 Ekim 2013 tarihinde kurulan İstanbul Grand Airport’taki (İGA) hisselerinin Cengiz Holding ile Kalyon Holding'e devrine onay verdi.

Manisa Saruhanlı'da 6 yıllık imar uygulamaları tamamlandı!

Manisa'ya bağlı Saruhanlı Belediyesi tarafından Cengiz Topel Mahallesi’nde 3 cadde ve 4 sokağında hayata geçen 6 yıllık imar uygulaması sonuçlandı. 

Manisa Saruhanlı'da 1.500 kişi tapularına kavuştu!

Saruhanlı Belediyesi, ilçede bulunan Cengiz Topel mahallesinde 6 yıldır devam eden imar sorununu çözerek 1.500 kişiyi tapularına kavuşturdu.

Cengiz Holding Kırgızistan Kerben'deki havalimanını yeniden inşa edecek!

Cengiz Holding Kırgızistan’da havalimanı inşa edecek. Bu yatırım için Eti Bakır Terek-Say isminde bir ortaklık kuruldu. Cengiz Holding ve Kırgız şirketin kurduğu bu ortaklık Celalabad bölgesinin Kerben kentindeki havalimanını yeniden yapacak ve genişletecek.

Havalimanı işletmelerine kira desteği gözden geçirilmeli!

Cumhurbaşkanlığı’nın özel terminal işletmelerinin yıllık kiralama ücretlerini erteleme kararının olumlu, fakat yetersiz olduğunu dile getiren YDA Havalimanı Yatırım ve İşletme Genel Müdürü Cengiz T. Ayaz, “Karar gözden geçirilmeli” dedi.

Beşiktaş'ta istinat duvarı araçların üzerine çöktü!

Beşiktaş Etiler Mahallesi Cengiz Topel caddesinde yer alan bir otoparkta henüz bilinmeyen bir nedenle istinat duvarı çöktü.

Kolin İnşaat'ın İGA Havalimanı'ndaki hisselerini Cengiz ve Kalyon alacak! 

İGA Havalimanı'nda hisseleri bulunan Kolin İnşaat'ın hisselerinin Cengiz İnşaat ve Kalyon Havacılık ve İnşaat tarafından devralınmasına izin verildi. 

Cengiz, Kolin ve Kalyon Vlora Havalimanı projesinden çekildi!

Cengiz, Kolin ve Kalyon şirketleri, Vora Havalimanı projesi konusunda Arnavutluk hükümetiyle anlaşma sağlayamadı.

Cengiz-Kolin ve Kalyon Vlora Havalimanı projesinden çekildi!

Arnavutluk'ta inşa edilecek havalimanı projesi için geçen yıl masaya oturan Cengiz-Kolin ve Kalyon ihale sürecinden çekildi.

Cengiz Holding, sanayiye 1 milyar dolar daha yatıracak!

Cengiz Holding, 2023 yılına kadar sanayide 1 milyar dolarlık yatırım yapacak. Şirket, İstanbul Havalimanı'nda imzası bulunan beş şirketten oluşan konsorsiyuma liderlik ediyor...

Balıkesir'in yeni köprülü kavşak inşaatı yıl sonunda bitecek!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan köprülü kavşak inşaatı hızlandı. İki ilçenin birbirine bağlayacak kavşağın 2019 yılı gelmeden açılması planlanıyor.

İstanbul Havalimanı'nın inşaatı 11.5 yıl erken bitti!

Cengiz Holding Yönetim Kurulu üyesi Ekrem Cengiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü hizmete açılan İstanbul Havalimanı'nın inşaat süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul Havalimanı 42 ayda tamamlandı!

İstanbul Havalimanı açılış töreninde konuşan İGA Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz, "Bugün açılışını yaptığımız ilk faza 7,5 milyar avro yatırdık. Cumhurbaşkanımızın sahiplenmesi sayesinde bütün engelleri aşarak 42 ayda tamamladık. Bu bir dünya rekorudur." dedi...

cengiz topel havalimanı Haberi

cengiz topel havalimanı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kartepe ilçesindeki Cengiz Topel Havalimanına Aletli İniş Sistemi (ILS) konulması için yapılan çalışmaları inceledi.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, incelemelerinin ardından değerlendirmede bulunan Bakan Işık, ILS'nin temel olarak yön bulucu (Localizer/LLZ) ve süzülüş hattı belirleyici (GP) cihazlarından oluştuğunu belirtti.


Sistemin uçuş iptallerini ve başka meydana yönlendirmeleri asgariye indiren Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü tarafından tanımlanan ana hava seyrüsefer sistemi olduğunu belirten Işık, "Aletli İniş Sistemi, özellikle bulut tavanının düşük, görüşün kısıtlı olduğu sisli, yağmurlu ve karlı havalarda güvenli uçuş imkanı sunuyor. Görüş mesafesinin yüksek olduğu durumlarda da güvenliğin yanı sıra konforlu bir yaklaşma ve iniş yapılmasına imkan sağlıyor" ifadesini kullandı.


Bir piste ILS'nin kurulabilmesi için topoğrafik yapının da uygun olması gerektiğini işaret eden Işık, localizer istasyonunun...