18 / 04 / 2024

ceren kumbasar yazıları

ceren kumbasar yazıları

Her yıl bahar aylarından itibaren yazlık evlerle ilgili sorular almaya başlıyorum. Yazlık ev almak için doğru zaman mı? Bodrum mu, Çeşme mi daha doğru bir yatırım? İstanbul’a yakın lokasyonlardan hangisini önerirsiniz?

Gökhan Avcıoğlu: Projelerin çoğu otobana bağlı, şehre değil!

Ezberbozan bir mimar olan ödüllü Gökhan Avcıoğlu, tek tek bakıldığında çok iyi işler çıktığını ancak 100 yıl sonra bu konutların büyük bölümünün yenilenemeyeceğini ve yıkılması gerekeceğini söylüyor.

Ceren Kumbasar: Nisan ayında inşaat sektöründe telaş başlar!

Ceren Kumbasar'ın Vatan Gazetesi'ndeki yazısına göre; Projelerin en sevdiği ay Mayıs ayı. Nisan ayına girildiğinde hem uygulamacılarda hem satış pazarlama departmanlarında bir görücü telaşı başlar.

Bir mimari tasarımı iyi tasarım yapan şey nedir?

Kişiye özel tasarım inşaat sektörü için çok iddialı olsa da tasarım ödüllü projelere sıklıkla rastlıyoruz. Peki, son kullanıcı için konut projelerinde tasarım sözcüğü nasıl okunmalı, nasıl anlaşılmalı? Bir mimari tasarımı iyi tasarım yapan şey nedir?

Ceren Kumbasar gayrimenkul sektörünü eleştirdi!

“Emerging Trends in Real Estate Europe 2014- Gayrimenkul Sektöründe Gelişen Trendler Avrupa 2014” raporu geçtiğimiz günlerde açıklandı. Bu raporun sonuçlarına göre İstanbul geçen yıla nazaran üç sıra gerileyerek yedinci sırada yer aldı.

Ceren Kumbasar: Maketten satışlara neden ruhsat zorunluluğu geldi?

Tüketiciyi Koruma Kanunu, maketten ön ödemeli satışlarla ilgili yıllar önce yapılması gereken bir düzenlemeyi içeriyor. İlerleyen zamanlarda satıştan vazgeçmek isteyen tüketici için dönme hakkı kanunun en dikkat çekici kısımları.

Ceren Kumbasar: Ailenin ilk ve en temel ihtiyacı depreme dayanıklı ev!

Başlığı okuyunca dünya üzerinde sadece Amerika’da sektörleşen korku ticaretinden bahsedeceğimi sanmış olabilirsiniz, hatta yazının başlığını yanlış yazdığımı da. Ama yanıldınız. . Konumuz haftanın üç günü olduğu gibi; inşaat.

Ceren Kumbasar: Şehir merkezlerindeki yatırımlar güvenli limanlardır!

Ceren Kumbasar Vatan Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde şehir merkezlerine yapılan yatırımları kaleme aldı. Şehir merkezinden uzaklaştıkça metrekare fiyatları düşer, kazanç yüzdeleri artar. Şehir merkezlerindeki yatırımlar güvenli limanlardır...

Ceren Kumbasar: Bitmiş ev seçin, pazarlık edin!

Ceren Kumbasar konut almayı planlayanlar için de krizin önemli fırsatlar sunduğunu belirtti ve bugünlerin alım zamanı olabileceğini vurguladı. Kumbasar, alım için şu noktalara dikkat edilmesini tavsiye etti:

Ceren Kumbasar: İnşaatta balon yok, iflas var!

Ceren Kumbasar: "2013’te 16 bin şirketin iflas edeceğini tahmin eden Subran, bu yıl iflas edecek şirketlerin sayısının 19 bini bulacağını tahmin ediyor. Subran’ın 2013 tahminleri tutmuştu"

İyi yatırımlar gerçekten İstanbul’da mı?

Ceren Kumbasar: "İyi yatırım algısını oluşturmak ve onu yönetmek hem yatırımcılar hem bu algıyı yaratmak isteyen projeciler için çok pahalı. Ancak, bir kez de oluşturuldu mu bir toplumun tamamını etkiliyor"

Örnek evleri gezerken dikkat etmeniz gerekenler!

Örnek dairelerde dikkat etmeniz gereken en önemli konu da satın alacağınız dairenin bu örnek dairenin aynısı mı yoksa mimari açıdan farklılık gösteren ama tarz olarak aynısı olduğu vaadiyle alacağınız başka bir konut mu olduğu...

Ceren Kumbasar: Doğru satın almanın bir formülü vardır!

Ceren Kumbasar: Satış ne kadar formülü olmayan bir konuysa, satın alma da bir o kadar teknik bir konudur. Satış yaparken kişi yeteneklerini ortaya koyar, satın alma sırasında ise kapasitesini...

Satış ofislerinde bayram motivasyonu!

Vatan gazetesi yazarı Ceren Kumbasar bugünkü yazısında, konutta ödeme planlarının çeşitlendirildiği bayram kampanyalarının yapıldığı bugünlerde satış ofislerinde başarıyı sağlayacak olan satış ekiplerinin motivasyonu hakkında bir yazı kaleme aldı...

Yatırımcılar dikkat! Doların 28 TL olacağı tarihi açıkladı! 

Türkiye, 28 Mayıs'ta yeniden sandığa gidiyor. Ekonomik verilerle alakalı çok dikkat çekici yazılar yazan ve bu hususta ikazlar yapan  ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut da "28 Mayıs'tan sonra neler olacak?" başlıklı bir yazı yazdı ve doların 28 TL olacağı tarihi açıkladı.

Peker GYO'dan Çamlıca projesi açıklaması! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Çamlıca projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Şirket, proje geliştirme çalışmaları doğrultusunda, kentsel dönüşüm kapsamında muafiyet yazılarının Belediye tarafından onaylandığını belirtti. 

Cem Küçük mazot fiyatlarında gelecek rahatsız edici seviyeyi açıkladı: 'Siz bu yazıyı okurken' diye başlayıp uyardı

Benzin ve mazota gelen aşırı zamlar hükümetin politikalarını destekleyen yazılarıyla tanınan Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük’ü de rahatsız etti. Küçük, ‘Şu anda mazot 30 lira siz bu yazıyı okurken daha da artabilir. İş artık rahatız edici bir hâl aldı’ tespitinde bulundu.

Türkiye'de bitcoin ve altcoin yasasında şok gelişme: Yasa sızdırıldı!

Türkiye'de Bitcoin ve altcoin alanında uygulanacak olan yasa tasarısı adımı uzun süredir gündemde yer alıyordu. Geçenlerde bu yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağı bildirildi. Ana akım medyada da yasayla ilgili çeşitli yazılar yer almaya başladı.

Kurumların gayrimenkul satışındaki KDV istisnası neleri kapsıyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarları Akif Akarca ve Dr. Mehmet Şafak, bugünkü yazılarında kurumların gayrimenkul satışlarındaki KDV istisnasını kaleme aldı. İşte Akif Akarca ve Dr. Mehmet Şafak'ın kaleme aldığı 'Kurumların gayrimenkul ve iştirak hisselerinin satışında KDV istisnası' başlıklı yazı...

AVM sahipleri kira ödemelerini alacak mı?

Koronavirüs salgını sebebiyle Mart sonunda kapanan AVM'ler hala kapalı. Ne zaman açılacağı belli olmayan AVM sahiplerinden bazılarının yazılar göndererek geçmiş dönem için kira talebinde bulunacağı iddiası ileri sürülüyor...

Değerli Konut Vergisi hızlı başladı!

Değerli konut vergisi mükellefi olacak olanlara 9 Aralık 2019 tarihini taşıyan ve taşınmazlarının değerlerini kuruşu kuruşuna bildiren yazılar tebliğ edildi.

TSYD: Haliç Üniversitesi’nin TSYD’ye 500 bin TL borcu var!

Türkiye Spor Yazıları Derneği (TSYD), Haliç Üniversitesi ile ilgili borcunu ödemediği iddialarında bulundu. Haliç Üniversitesi karşılık olarak, "Üniversitemizin TSYD'ye hiçbir borcu yoktur" açıklamasını yaptı...

Riskli ve kaçak binaların yıkımına ilişkin süreç başlattık! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Türkiye genelinde riskli binaların, kaçak binaların yıkımına ilişkin bir süreç başlattık. Tespit ettiğimiz, belediyelerimize gönderdiğimiz yazılar çerçevesinde bize gelen tespitleri değerlendirerek, hemen yıkım işlemini de gerçekleştiriyoruz" dedi..

Garipçe Kalesi harabeye döndü!

Osmanlı İmparatorluğu döneminde düşmana geçit vermeyen Garipçe Kalesi, çöp dağları ve üzerine yazılan yazılar nedeniyle harabeye dönüştü.

Türker Proje'den Kartal arazisi açıklaması!

Türker Proje Kartal arazisi ile ilgili bir internet sitesinde yer alan forumda bir kullanıcı tarafından yazılar iddialara yanıt verdi.

Çengelköy’deki 15 Temmuz anıtına tepki!

Çengelköy'e yapılacak 4.5 metre büyüklüğündeki mermi çekirdeği şeklindeki anıt çeşme tepki toplamaya başladı. Murat Bardakçı ve Nagehan Alçı bugünkü yazılarında hain darbe girişimi için farklı bir anıt seçilmesi gerektiğini kaleme aldılar.

Konutta KDV düzenlemesiyle ilgili tüm merak edilenler!

Dünya Gazetesi yazarları Akif Akarca ve Dr Mehmet Şafak bugünkü yazılarında konutlarla ilgili yeni vergi düzenlemelerini kaleme aldı. İşte o yazı...

ceren kumbasar yazıları Haberi

ceren kumbasar yazıları

Her yıl bahar aylarından itibaren yazlık evlerle ilgili sorular almaya başlıyorum. Yazlık ev almak için doğru zaman mı? Bodrum mu, Çeşme mi daha doğru bir yatırım? İstanbul’a yakın lokasyonlardan hangisini önerirsiniz? Bu sorulara aslında cevabım hiç değişmiyor. Ama geleneksel olarak yaz aylarında bir kez daha sizlerle bu konudaki fikirlerimi paylaşmak isterim.


Sosyolojik bir durum

Yazlık ev, bir yatırım enstrümanı değildir. Yatırım yapmak için yazlık alınmaz. Yazlık ev sizin kendinize, hayat kalitenize, aile hayatınıza yaptığınız bir yatırımdır. Bu hiçbir ilde hiçbir ilçede değişmez. Yazlık ev lükstür. Dolayısıyla da bir yatırımı değerlendirirken ki kriterlerinizle bir yazlık evi değerlendirirken ki kriterleriniz aynı olamaz. Bir yatırım yapılırken en önemli formülünüz tümden gelim olmalıdır. Yani önce dünya ekonomisine sonra ülkenizin ekonomisine sonra şirketinizin/sizin ekonomik koşullarınıza ve...