25 / 04 / 2024

Çerkezköy BSH Türkiye ev aletleri

Çerkezköy BSH Türkiye ev aletleri

İki yıl önce Çerkezköy'de kurduğu fabrikada küçük ev aletleri üretimi gerçekleştirmeye başlayan BSH Türkiye, bu alandan çekiliyor. Fabrikada oluşan kapasite büyük ev aletlerinde kullanılacak.

‘Türkiye’de konut fiyatı Avrupa’yla yarışıyor!’

Konut fiyatlarına ve yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, Budapeşte’de 450 milyon euroluk yatırım yaptıklarını söyledi. Yücel, Türkiye’deki konut fiyatlarının Avrupa’yla yarıştığını vurguladı.

Türkiye'de konut arzının daha farklı bir düzeye çıkması için düğmeye basıldı! 12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda!

TBMM Genel Kurulunda 12. Kalkınma Planı üzerinde görüşmeler başladı. Konutta yapılacak çalışmalar da gündemde yer aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'de konut arzının çok daha farklı bir düzeye çıkmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye ve Rusya, ihracatta Avrupa’nın öncüsü olacak!

OECD ve FAO’nun ortak hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunu paylaştı Rapora göre, Doğu Avrupa’daki tarımsal ürünlerin, özellikle tahılın, ihracatındaki büyüme, Türkiye ve Rusya’nın üzerinde yoğunlaşacak.

Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte biri dönüşmeli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte birinin dönüşmesi gerektiğini aktararak, kentsel dönüşümün hızlandırılacağını söyledi. İşte ayrıntılar..

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Ekonomist Acemoğlu'ndan Türkiye'ye uyarı!

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden ünlü ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Türkiye'nin ekonomik problemlerini eleştirerek, vasat büyümenin Türkiye için en büyük tehlike olduğunu belirtti. Acemoğlu, yapısal reformların önemine vurgu yaparken, rasyonel politikaların Türk ekonomisine katkı sağlaya

Doların yükselmesiyle Türkiye, iPhone 14'ün satıldığı en pahalı ülke oldu!

Doların ani yükselişi ve yaşanan döviz krizi, Apple'ı Türkiye'deki ürünlerine zam yapmak zorunda bıraktı. İki gün arayla gerçekleşen ikinci zam sonucunda en pahalı iPhone modeli olan iPhone 14, 68 bin TL'den 76 bin 500 TL'ye yükseldi.

Türkiye’nin en zengin ismi değişti! Murat Ülker yıllardır süren birinciliğini o isme kaptırdı!

Dünyaca ünlü iş dünyası dergisi Forbes’ın yayımladığı Milyarderler Listesi'nde bu yıl Türkiye'den de 26 isim yer alırken, en zengin isim ise Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu oldu.

Gözü Türkiye'ye diktiler! Dünya devleri yatırım yapacak

2023 yılının ilk günlerinde yatırımcılar boya firmalarına yöneldi. Türkiye'den bir çok boya firması satın alan yatırımcılar şimdi de izmir'e gelme planları yapıyorlar 

Türkiye, 20 yıl vadeli borcu kimden alacak?

Merkez Bankası Başkanı Kocatopçu'nun "Hazine 20 yıllık tahvil çıkarmayı düşünmeli" sözlerinin üzerinden başlayan tartışma büyüyor. Türkiye uzun vadeli borcu dışardan bulabilir mi? İçerde bu tahvilleri alabilecek kim var? Bankalar buna zorlanırsa finans krizi yaşanır mı? İşte kulislerde konuşulanlar.

Türkiye kaybederken kazanan onlar oldu

Türkiye’de ekonomik tüm veriler krizi işaret ederken Türk Lirası ise tarihi değer kaybı yaşamaya devam ediyor. 3. Sınıf dünya ülkelerinin bile paraları TL’den değerli konuma yükselirken Türkiye’de bir kesim de kazanmaya devam etti.

Elektrik Avrupa’yı vurdu! Türkiye’de de elektrik zammı gelir mi?

Avrupa’daki elektrik fiyatlarının ortalaması olarak ele alınan Almanya elektrik fiyatları Epex spot borsasındaki aylık verilere kıyasla yüzde 23 artarak 385 euro seviyesinden işlem gördü. Avrupa’daki zammın Türkiye’yi etkileyeceği ya da ne kadar etkileyeceği ise bilinmiyor.

Avrupa'da doğal gaz fiyatları yükseliyor Türkiye'ye yansıması nasıl olacak?

Avrupa'da doğal gaz fiyatları Rusya'nın vanaları bir bir kesmesinin ardından hızla yükselmeye başladı. Cuma günü megavatsaat fiyatı 117,7 dolar olan doğal gaz fiyatı 124,52 dolara çıktı. Artışın Türkiye'ye nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

Çerkezköy BSH Türkiye ev aletleri Haberi

Çerkezköy BSH Türkiye ev aletleri

BSH Grubu, Afrika, Orta Doğu, Orta Asya, Ukrayna, Rusya ve Beyaz Rusya’yı kapsayan bölgesel merkezi olan Türkiye'den küçük ev aletleri üretimini Polonya'ya kaydırma kararı aldı.


BSH, iki yıl önce Çerkezköy'de açtığı fabrikada küçük ev aletleri üretmeye başlamıştı. Yine 2 yıl önce Polonya'da Zelmer adında küçük ev aletleri konusunda üretim yapan bir şirket alan BSH, üretimi bu ülkedeki Zelmer fabrikalarına kaydıracak. Çerkezköy fabrikasında oluşan boşluk ise büyük ev aletleri yatırımı ile doldurulacak.


"Çerkezköy, büyük ev aletleri üssü olacak"


Avrupa’nın en büyük, dünyanın sayılı beyaz ev eşya üreticilerinden BSH Türkiye'den bu operasyonla ilgili yapılan açıklama şu şekilde; "Özellikle fırın ve buzdolabı satış ve üretiminde büyük artış sağlayan BSH Türkiye, kısa zamanda elde edilen bu başarıdan ötürü artan talebi karşılama amacıyla Çerkezköy fabrikasında ek yatırımlar...