25 / 04 / 2024

BSH Türkiye, Çerkezköy'de büyük ev aletleri yatırımına geçti!

BSH Türkiye, Çerkezköy'de büyük ev aletleri yatırımına geçti!

İki yıl önce Çerkezköy'de kurduğu fabrikada küçük ev aletleri üretimi gerçekleştirmeye başlayan BSH Türkiye, bu alandan çekiliyor. Fabrikada oluşan kapasite büyük ev aletlerinde kullanılacak.



BSH Grubu, Afrika, Orta Doğu, Orta Asya, Ukrayna, Rusya ve Beyaz Rusya’yı kapsayan bölgesel merkezi olan Türkiye'den küçük ev aletleri üretimini Polonya'ya kaydırma kararı aldı.


BSH, iki yıl önce Çerkezköy'de açtığı fabrikada küçük ev aletleri üretmeye başlamıştı. Yine 2 yıl önce Polonya'da Zelmer adında küçük ev aletleri konusunda üretim yapan bir şirket alan BSH, üretimi bu ülkedeki Zelmer fabrikalarına kaydıracak. Çerkezköy fabrikasında oluşan boşluk ise büyük ev aletleri yatırımı ile doldurulacak.


"Çerkezköy, büyük ev aletleri üssü olacak"


Avrupa’nın en büyük, dünyanın sayılı beyaz ev eşya üreticilerinden BSH Türkiye'den bu operasyonla ilgili yapılan açıklama şu şekilde; "Özellikle fırın ve buzdolabı satış ve üretiminde büyük artış sağlayan BSH Türkiye, kısa zamanda elde edilen bu başarıdan ötürü artan talebi karşılama amacıyla Çerkezköy fabrikasında ek yatırımlar ve ek istihdam için düğmeye bastı. BSH Türkiye Çerkezköy’deki fabrikasının büyük ev aletleri üretim kapasitesini ve lojistik yetkinliğini artırarak büyük beyaz eşya ana üretim merkezi haline getirecek.


Bu planlama doğrultusunda, Çerkezköy’deki küçük ev aletleri üretimi, BSH bünyesindeki başka bir fabrikaya kaydırılacak. Buradan doğan yeni kapasite,


hedef pazarlardaki artan talebi karşılamak amacıyla büyük ev aletleri üretimi için değerlendirilecek. İlave istihdam da yaratması beklenen bu hamle ile BSH


Türkiye, 5 milyon adet olan mevcut büyük ev aletleri üretim kapasitesini ise 7 milyon adede çıkarmış olacak."


Klein: Yatırıma devam edeceğiz


BSH Türkiye CEO’su ve Bölge Başkanı Norbert Klein, 2014 yılında Türkiye’deki beyaz eşya üretiminin yüzde 5 arttığını, BSH Türkiye’nin ise üretimde yüzde 17’lik bir artış sağladığını ve Türkiye’deki beyaz eşya ihracatının yüzde 6 artmasına karşın BSH Türkiye’nin ihracatını yüzde 22 artırmayı başardığını belirtti.


Klein “Türkiye’nin bölgesel merkez olarak kısa sürede elde ettiği büyük başarılar bizi son derece motive ediyor. Türkiye ve tüm ihracat pazarlarımızdan talebin daha da artacağını öngörüyoruz. Türkiye’de yatırım yapmaya ve istihdam yaratmaya kesintisiz olarak devam edeceğiz” diye konuştu.



Dünya


Geri Dön