18 / 04 / 2024

çetin hidroelektrik santrali Siirt Çetin HES ne zaman tamamlanacak

çetin hidroelektrik santrali Siirt Çetin HES ne zaman tamamlanacak

Enerji devi Statkraft, Siirt’te Botan çayı üzerine inşaa etmekte olduğu Çetin Hidroelektrik Santrali’ni satmak istiyor. Statkraft inşaatı devam eden santrali, bulunduğu bölgede artan gerilim nedeniyle satmak istediklerini bildirdi.

Dünyanın en büyük santrali Edirne’de olacak!

EdirneValiliği tarafından Meriç Nehri üzerinde inşa edilecek olan '3 Nehir 1 Şehir Projesi’ kapsamı dahilinde yapımı devam eden Arşimet Burgu Tribünlü Hidroelektrik Santrali´nde sona aşamaya gelindi. İşte detaylar…

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali için özelleştirme ihalesi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor.

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazları özelleştiriyor. Özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin TL ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. verdi.

Tacikistan Rogun Hidroelektrik Santrali'nin inşaatı başladı

Tacikistan'da "yüzyılın inşaatı" olarak bilinen Rogun Hidroelektrik Santrali'nin inşaatına başlandı. Santral tamamlandığında 335 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en yüksek barajı olacak.

Birecik Hidroelektrik Santrali kamuya devredildi!

Türkiye'nin enerji üretim kapasitesi bakımından dördüncü büyüğü olan ve yıllık 2,5 milyar dolar civarında geliri olan Birecik Hidroelektrik Santrali (HES), kamuya devredildi.

ÖİB Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali'ni özelleştiriyor!

Elektrik Üretim AŞ’ye ait Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali'nin özelleştirilmesi amacıyla düzenlenecek ihaleye katılmak için tekliflerin alındığı bildirildi.

ÖİB 5 hidroelektrik santrali özelleştirecek!

ÖİB, Çamlıca 1 HES, Almus Barajı ve hidroelektrik santrali, Köklüce Barajı ve hidroelektrik santrali ile Menzelet Barajı ve hidroelektrik santralini özelleştirecek. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'nin özelleştirmesi de bu dönemde ön planda olacak.

Siirt Çetin HES satılıyor!

Norveç'in yenilenebilir enerji şirketi Statkraft, Siirt'te bulunan Çetin Hidroelektrik Santrali'nin (HES) satışı için Garanti Yatırımı yetkilendirdi.Statkraft, 2009'dan beri Türkiye'de faaliyet gösteriyor.

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali özelleştirilecek!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan 5 hidroelektrik santrali ve bu santraller tarafından kullanılan taşınmazlar 3 grup halinde özelleştirilecek.

Statkraft, Siirt Çetin HES projesini satışa çıkaracak!

Enerji devi Statkraft, Siirt’te Botan çayı üzerine inşaa etmekte olduğu Çetin Hidroelektrik Santrali’ni satmak istiyor. Statkraft inşaatı devam eden santrali, bulunduğu bölgede artan gerilim nedeniyle satmak istediklerini bildirdi.

Erzurum Tortum Çayı'na HES kurulacak!

Erzurum'da Tortum Çayı üzerinde 24.24 MW'lık yeni bir hidroelektrik santrali kurulacak. İnşaat süresi 2 yıl olarak öngörülen projenin yatırım bedeli 230 milyon 057 bin 541 TL olarak hesaplandı.

Karacaören HES projelerinin özelleştirme ihalesi son aşamada!

Karacaören I ve II Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde son sürece gelindi. Özelleştirme için 515 Milyon TL teklif verildi. Teklifi GAMA Enerji A.Ş. verdi.

Fethiye HES'e en yüksek teklif Eti Alüminyum'dan!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Fethiye Hidroelektrik Santrali'ni özelleştiriyor. HES'in özelleştirme ihalesine en yüksek teklif 128 milyon 25 bin TL bedelle Eti Alüminyum A.Ş'den geldi.

çetin hidroelektrik santrali Siirt Çetin HES ne zaman tamamlanacak Haberi

çetin hidroelektrik santrali Siirt Çetin HES ne zaman tamamlanacak

Norveç merkezli Statkraft, Siirt’te Botan çayı üzerine inşaa etmekte olduğu Çetin Hidroelektrik Santrali’ni satmak istiyor. Statkraft inşaatı devam eden santrali, bulunduğu bölgede artan gerilim nedeniyle satmak istediklerini bildirdi. Statkraft sözcüsü Lars Magnus Günther yaptığı açıklamada, “Projeyi tamamlamak konusunda hevesli olduğumuz ortamda ortaya talihsiz bir sonuç çıktı. Ancak güvenlik konuları ve taşeron şirketlerle sorunlar dikkate alındığında doğru kararı verdiğimiz hissediyoruz” dedi.  Çetin HES, Botan Çayı üzerinde 2012 yılında inşaa edilmeye başlandı. Projenin 2015 yılında tamamlanması hedefleniyordu. Ancak inşaat çalışmaları Aralık ayında durduruldu. Statkraft bu projeden 3 milyar Norveç Kronu zarar yazdı.


Vatan


Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


NORVEÇ merkezli Statkraft, Siirt'te Botan çayı üzerine inşaa etmekte olduğu Çin Hidroelektrik Santrali'ni satmak istiyor. Statkraft inşaatı devam eden Santrali, bulunduğu bölgede artan gerilim...