19 / 04 / 2024

çevre kirliliğinin önlenmesi

çevre kirliliğinin önlenmesi

Çevre Gelirlerinin Takip ve Tahsilat Karşılığı Öngörülen Ödeneğin Kullanımı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe göre Bakanlıkça yaptırılan harcamaları, kirleten taraf ödeyecek...

2024 çevre kirliliği cezaları belli oldu! Yüzde 58,46 zam!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2024 yılında çevreyi kirletenlere verilecek olan idari para cezaları belirlendi. İşte o cezalar...

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatında son durum ne?

2018'de inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin yapımı devam ediyor. Tünelin ulaşıma önemli alternatif olacağını dile getiren Prof. Dr. Halit Özen, tünelin inşaatının tamamlanmasıyla  çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul çevre kirliliğine son verecek!

Kanal İstanbul’un çevre için tehlikeli olacağını söyleyenler, Boğaz’da ve Marmara’da yaşanan asıl kirlilik görülmüyor. Gemilerden sızan mazot ve yağ kirliliğinin Kanal İstanbul ile son bulacağı açıklandı.

İstanbul-İzmir arasında kısalan yol tasarrufu artıracak!

Yap-işlet-devret modeliyle yapımına başlanan İstanbul-İzmir Otoyolu ile birçok alanda tasarruf sağlanması ve çevre kirliliğinin azaltılması planlanıyor.

Tuzla'daki tapu sorununa ilişkin 8 soru!

İstanbul'un Tuzla ilçesinde bir parselde yaşanan tapu sorununa, ilçedeki sosyal tesis ihtiyacına ve çevre kirliliğinin önlenmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İstanbul’da hava kirliliğinin nedeni yükselen inşaatlar!

İstanbul Kocaeli arasında yapılması planlanan otoyolunun nihai ÇED raporunda, İstanbul’da yükselen inşaatların kirliliğe sebep olduğu belirtildi.

Trump Kulesi ve Oteli'ne 'çevre kirliliği' davası!

ABD'nin Chicago kentinde bulunan Trump Kulesi ve Oteli hakkında federal çevre kanunlarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

Ankara'daki eski sanayi bölgelerinde yıkım!

Ankara'nın ortasındaki eski sanayi bölgelerinde çevre kirliliğinin ortadan kaldırılması için kaçak iş yerleri boşaltılarak tehlike oluşturan metruk binalar yıkılacak.

Hatay Dursunlu'da yeni yollar açılıyor!

Hatay Dursunlu Mahallesi'ndeki Barış Caddesi üzerinde bulunan türbe ziyaret yolunda güvenli ulaşımı sağlamak için yapımına başladığı yeni yolda istinat duvarıyla toprak kaymalarının ve çevre kirliliğinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi 128 metreye ulaştı!

Çamlıca Tepesi'nde görüntü ve çevre kirliliğine sebep olan mevcut anten direkleri kaldırılarak sayısal yayına geçiş sürecini sağlamak amacıyla inşaatına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi, TeknoVinç ile 128 metreye kadar ulaştı

Ordu’da sahil yolundaki binaların cephesi tek renge boyanıyor!

Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki Altınordu ilçesinin Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan binaların cephelerinin farklı renklerde olması sebebiyle ortaya çıkan görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla geçen yıl başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor.

Kadıköy'deki inşaatlara çevre denetimi!

Kadıköy Belediyesi inşaatların neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nü de denetimlere dahil etti.

Mersin Kazanlı sahilindeki barakalar yıkıldı!

MERSİN’in merkez Akdeniz İlçe Belediyesi ekipleri, Kazanlı sahilinde bazı balıkçıların depo olarak kullandığı barakaları, görüntü ve çevre kirliliğine yol açmaları nedeniyle yıktı.

çevre kirliliğinin önlenmesi Haberi

çevre kirliliğinin önlenmesi


Yönetmelik, çevre kirliliğinin önlenmesi, çevrenin iyileştirilmesi ve çevreyle ilgili yatırımların desteklenmesi için bütçeye gelir kaydedilecek çevre katkı payı ve diğer gelirlerin tahsili ile bakanlık bütçesinde öngörülen ödenekten yapılacak harcamalara ilişkin usul ve esaslarını düzenliyor.


Mevzuatta yapılan düzenlemeye göre, 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince Bakanlıkça yapılan veya yaptırılan harcamaları, kirleten veya bozulmaya neden olan taraf ödeyecek.


Çevre katkı paylarından ödeneğin kullanım alanları dahilinde, gerekli çevresel harcama ve yatırımlar Bakanlıkça gerçekleştirilebilecek.


Bakanlığa yapılan hibe ve kredi taleplerinin belli bir disiplin ve program dahilinde yönetilebilmesi amacıyla yılda iki dönemde bu başvurular alınacak.


Bakanlıkça yapılan hibe yardımlarında amaçlanan projenin hedefe ulaşması açısından belediyelerce yapılacak katkının da eş güdümlü olarak sağlanması amacıyla 5 milyon lira üzerindeki projeler için Bakanlıkça yapılacak hibe yardımlar üç dilim halinde ödenecek.


Yatırımların...