28 / 03 / 2024

çevre lisansı nedir

çevre lisansı nedir

10 Eylül 2014 tarihinde 29115 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevre izin ve lisans yönetmeliği, 1 Kasım 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Peki, çevre lisansı nedir? Çevre lisansı nasıl alınır?

Emlak ve çevre temizlik vergisi nedir, nasıl ödenir?

Ev sahibi olmanın getirdiği sorumluluklardan biri de emlak ve çevre temizlik vergisini ödemektir. Bu vergi türü de diğer vergiler gibi belirli bir amaçla ve belirli bir süre içinde ödenmelidir. Peki emlak ve çevre temizlik vergisi nedir, neden ve nasıl ödenir? İşte daha detaylı bilgiler…

TOKİ indirim kampanyası nedir? 2022 TOKİ indirim kampanyası ne zaman başlayacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ için yeni bir indirim kampanyası yapılacağını duyurdu. Peki TOKİ indirim kampanyası ne zaman başlayacak? Yeni TOKİ indirim kampanyası nedir? TOKİ indirim kampanyasına kimler başvurabilir?

Çevre Temizlik Vergisi son ödeme tarihi nedir? Çevre Temizlik Vergisi ne zamana kadar ödenecek?

Konut ve işyerleri için alınan vergiler arasında yer alan Çevre Temizlik Vergisi'nde ödemeler devam ediyor. Peki, Çevre Temizlik Vergisi son ödeme tarihi nedir? Çevre Temizlik Vergisi ne zamana kadar ödenecek? İşte tüm detaylar...

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Değişiklik bugünkü 31630 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31296 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni mekansal strateji planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile İmar Kanunu'na "Mekânsal Strateji Planı” tanımı eklendi. Peki, yeni mekansal strateji planı nedir?

Yeni nazım imar planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile “Nazım İmar Planı” ve “Çevre Düzeni Planı” tanımları değiştirildi. Peki, yeni nazım imar planı nedir?

Yeni çevre düzeni planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile “Çevre Düzeni Planı” tanımı değiştirildi. Peki, yeni çevre düzeni planı nedir?

Çevre izin ve lisans yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 21 Eylül 2016 tarihinde 29834 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan düzenlemeler..

Tapu aracılık lisansıyla gerçek değerler ortaya çıkar!

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün, taşınmaza yönelik aracılık faaliyetleri kapsamında, lisanslı uzman kişilerin belirlenerek, bu kişilerin vatandaşa rehberlik hizmeti sunmasına ilişkin ‘Tapu Aracılık Lisansı’ askıda kaldı.

Ortalama bir dairenin maliyeti nedir?

Yapı inşaatlarında, bina inşaat metrekare maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit ediliyor. Peki, 2016 yılında ortalama bir daire maliyeti nedir?

Vergi geç ödeme cezası nedir?

Gayrimenkul sahipleri 30 Kasım 2015 tarihine kadar emlak ve çevre temizlik vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Verginin ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Peki, vergi geç ödeme cezası nedir? Vergi geç ödeme cezası ne kadar?

Ortalama bir dairenin maliyeti nedir?

Bir dairenin inşaat maliyetleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen rakamlar ile hesaplanıyor. 2016 yılında betonarme ve çelik karkas bina olarak inşa edilen bir yapıda ortalama bir dairenin maliyeti nedir?

çevre lisansı nedir Haberi

çevre lisansı nedir

Çevre lisansı nedir?

10 Eylül 2014 tarihinde 29115 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevre izin ve lisans yönetmeliği, 1 Kasım 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. 


Yönetmelik, 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken çevre izin ve lisansı sürecinde uyulacak usul ve esasları düzenliyor. Peki, çevre lisansı nedir?


Çevre lisansı yönetmeliğin Ek-3C’de yer alan lisans konuları ile ilgili iş ve işlemlere ilişkin teknik yeterliliğine deniyor.


Çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesinin geçerliliği ve yenilenmesi

MADDE 11 – (1) İşletmelere verilen çevre izni veya çevre izin ve lisans belgeleri beş yıl süre ile geçerlidir. İşletmeler belge geçerlilik süresinin sona ereceği tarihten en az 180 takvim günü önce başvuru yapmak ve beş yıllık süre dolmadan yeniden çevre izni veya çevre izin ve lisans belgesi almak zorundadır. 


Bu süreç...