25 / 04 / 2024

çevre ve emlak vergisi

çevre ve emlak vergisi

Ev sahiplerinin her sene iki taksit halinde bağlı bulundukları belediyelere ödemesi gereken Emlak ve Çevre Temizlik vergisi ödemelerinde son tarih belli oldu. Vergiler evin brüt metrekaresine göre hesaplanıyor belediyelerin banka hesap numaralarına ya da veznelerden ödenebiliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31845 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden 27.2 milyon TL'ye satılık 9 gayrimenkul!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi, Ankara ili, Pursaklar, Keçiören ve Altındağ ilçelerinde yer alan 9 gayrimenkulü 27 milyon 204 bin 200 TL'ye satıyor...

Fikirtepe'de bakanlık, TOKİ ve Emlak Konut eliyle inşaatların yapım sürecine giriyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO tarafından inşa edilecek Yeni Fikirtepe Projesi'nin yapım sürecine girdiğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mİlli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mİlli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği bugünkü 31128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ ve Emlak Konut taksitlerine Corona virüs ertelemesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemler hakkında açıklamalarda bulundu. Kurum, ''TOKİ ve Emlak Konut’tan ev alan vatandaşlarımızın bu süreçte mağdur olmamaları için nisan ve mayıs ayı konut taksitlerini erteliyoruz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 32 ilde 1290 Hazine arazisini satışa çıkarıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Hazinenin özel mülkiyetindeki, herhangi bir kamu hizmeti için gerekli olmayan ve hukuken ihaleye çıkarılmasında bir engel olmayan taşınmazları satıyor. Bu kapsamda 32 şehirde 1290 Hazine arazisi ihaleye çıkarılıyor...

Milli Emlak'ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlanması mecliste!

Milli Emlak Genel Müdürlüğünün Maliye Bakanlığından ayrılarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlanmasının personel üzerinde neden olduğu mağduriyet meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye ve Azerbaycan arasında çevre ve şehircilik alanında iş birliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Azerbaycan Devlet Emlak Komitesi Başkanı Hasanov'u kabul etti. Bakan Kurum, "Çevre ve şehircilik alanında da diğer alanlarda olduğu gibi iki ülkedeki iş birliğini çok daha yukarıya çekecek çalışmaları yapma kararı aldık" dedi...

Düzce Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, arsa karşılığı yapımı planlanan MEB.2014.24.İHL Tip Proje Numaralı 24 derslikli Merkez İHL ve Spor Salonu projesi işi ihale ediyor.

Milli Emlak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlandı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dair 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile mahalli idareler ve bunların merkezi idare ile ilişkileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Devir Teslim Töreni bugün!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, makamını Emlak Konut GYO'nun Genel Müdürü Murat Kurum'a devredecek. Devir Teslim Töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ana Hizmet Binası'nda bugün saat 16:30'da gerçekleşecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kimdir?

Cumhurbaşkanlığı yeni hükümet sisteminin ekonomi yönetimi belli oldu. Listeye göre, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına getirildi. Peki, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kimdir?

Murat Kurum Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu!

Cumhurbaşkanlığı yeni hükümet sisteminin ekonomi yönetimi belli oldu. Listeye göre, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu.

çevre ve emlak vergisi Haberi

çevre ve emlak vergisi

Her yıl iki taksit halinde ödenen Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinin 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs 2022 Salı günü son buluyor. Vatandaşlar emlak borcu olup olmadığını bağlı bulunduğu belediyelerden öğrenebiliyor. Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemelerinin ilk taksiti mayıs ayında, ikinci taksit ödemesi ise kasım ayı sonuna kadar yapılabiliyor. 

1 Ocak 2022 tarihinden itibaren konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 68 kuruş, diğer belediyelerde 50 kuruş olarak hesaplanıyor. 

ÖDEMELER HAFTA SONU DA YAPILABİLİYOR

Çevre ve Emlak vergisi ödemeleri belediyelerin web sitelerinden duyurulduğu üzere banka hesap numaralarına ya da belediyede bulunan veznelere bizzat elden ödeme yapmak suretiyle yatırılabiliyor. Ödeme yapma fırsatını hafta içi bulamayan vatandaşlar için belediyeler vezneleri hafta sonu da açık tutuyor.