19 / 04 / 2024

çevre yatırımları

çevre yatırımları

Ankara'da 500 milyon liralık çevre yatırımının açılışını yapan Başbakan Davutoğlu, "Pis kokulu Türkiye gitti, mis kokulu Türkiye geldi. 13 yılda 3.5 milyar ağaç diktik" dedi..

Türkiye'de çevre yatırımları hız kesmeden devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı’nın çevre alanındaki entegre katı atık yönetiminin geliştirilmesi, su temini, kanalizasyon ve atık su arıtımının iyileştirilmesi gibi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bakan Güllüce: 2014 çevre yılı oldu!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının vatandaşların rızasıyla yürütüldüğünü anımsatan Bakan İdris Güllüce, 2 seçim sürecinin yaşanmasına rağmen geçen yılki faaliyetlerin beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini, tahminlerinin aşıldığını dile getirdi.

Çevre için 910 milyonluk Koç yatırımı!

BORSA İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde beş şirketi ile yer alan Koç Topluluğu’nun son 5 yılda çevresel etkilerde azalma sağlayan harcama ve yatırımlarının toplamı 910 milyon TL’ye ulaştı.

Çevre yatırımları devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, dün itibarıyla katı atık düzenli depolama tesisi sayısının ülke genelinde 79'a ulaştığını, atıksu alanında ise belediye nüfusunun yüzde 77'sine hizmet verildiğini açıkladı.

Çevre yatırımları hız kesmiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, katı atık düzenli depolama tesisi sayısının ülke genelinde 79'a ulaştığını, atıksu alanında ise belediye nüfusunun yüzde 77'sine hizmet verildiğini kaydetti. T

Çevre yatırımları açılış ve temizlik araçları dağıtım töreni gerçekleşti!

Çevre yatırımları açılış ve temizlik araçları dağıtım töreni gerçekleşti. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce "Türkiye'nin 2023 yılında altyapı konusunda sıfır problemli olmasını istiyoruz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Doğu Ve Güneydoğuya dev yatırım!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği ile birlikte yürütmüş olduğu ortak projelerle doğu ve güneydoğunun atıksu, içme suyu ve kanalizasyon sistemini yenilemeye başladı.Doğu Ve Güneydoğuya dev yatırım...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevre yatırımları töreni yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, maliyeti 1.5 milyar lirayı bulan 389 temizlik ve hizmet aracı ile 365 tesis ve çevre yatırımları, törenle hizmete sunuldu....

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 1,5 milyar liralık yatırım!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1,5 milyar liralık çevre yatırımları toplu açılış töreniyle 17 Ocak'ta hizmete geçirecek...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 1.5 milyarlık çevre yatırımı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1.5 milyar lirayı bulan çevre yatırımları, 17 Ocak'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete sunulacak.

Murat Kurum'dan Konya yatırımları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'nın geleceğini inşa ettiklerini belirtti. Kurum, "Kentsel dönüşümden sosyal konutlara, millet bahçelerinden çevre yatırımlarımıza, sokak sağlıklaştırma projelerinden tarihi meydanlarımızı yenilemeye, yeni projeler üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Tapu ve kadastro yatırımları için 136 milyon TL kaynak ayrıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2021 yılındaki yatırımları için toplamda 135 milyon 965 bin lira ayrıldı.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar'da değişiklik!

Türkiye'nin rekabetçi konumunu güçlendirmek ve çevreye saygılı üretimleri desteklemek için Ar-Ge ve çevre yatırımlarına sağlanan faiz desteğinin üst limiti 1 milyon liradan 1,8 milyon TL'ye çıkarıldı.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar'da değişiklik!

Türkiye'nin rekabetçi konumunu güçlendirmek ve çevreye saygılı üretimleri desteklemek amacıyla Ar-Ge ve çevre yatırımlarına sağlanan faiz desteğinin üst limiti 1 milyon liradan 1,8 milyon liraya çıkarıldı.

Turizm yatırımlarının satışı ve kiralanması için başvurular 5 Aralık'ta bitiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkı süreleri ile kira sözleşmelerinin uzatılması ve bu taşınmazların satışına ilişkin başvuruların 5 Aralık'ta sona erdiğini açıkladı.

Kayseri yatırımları hız kesmeyecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı Yahyalı Mitingi’nde Kayseri ve Yahyalı’ya yapılan yatırımları masaya yatırıldı

Mehmet Özhaseki Beyoğlu'ndaki gayrimenkul yatırımlarını yerinde inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan birlikte gayrimenkul yatırımlarını yerinde inceledi.

Bitlis'teki yatırımlar için 13 milyon TL'lik destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Bitlis'teki belediyelerin altyapı ve üst yapı yatırımları için 13 milyon lira hibe desteği sağladığı bildirildi.

Mehmet Özhaseki: Kayseri'ye önemli yatırımları konuşmaya geldik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kayseri'deki Kapuzbaşı Şelalesi'nde incelemelerde bulundu. Özhaseki, ''Kayseri'ye önemli yatırımları konuşmaya geldik''dedi.

Bursa Büyükşehir'den 1.3 milyar TL'lik çevre yatırımı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi 1 milyar 300 milyon TL’yi aşan çevre yatırımları ile kentin gelecek 50 yılını güvence altına aldı.

Trakya'ya 2 milyar liralık çevre yatırımı yapılacak!

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Trakya’da çevre temizliği için 3 yıl içinde 2 milyar TL yatırım yapacaklarını, bu yatırımların tam kapasite çalışmaya başladığı zaman Marmara Denizi ve Trakya’nın çevre kirliliğinin ortadan kalkacağını söyledi.

Fatma Güldemet Sarı Adana'ya yapılacak yatırımları anlattı!

Bakan olduktan sonra Adana'daki ilk basın toplantısını bir otelde düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana'ya yapacakları yatırımları açıkladı.

Sakarya’daki çevre yatırımları değerlendirildi!

Sakarya Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, tamamlanan çevre yatırımları, yeni projeler, çevre kirliliği ve diğer alanlardaki tüm çalışmalarla ilgili açıklama yaptı.

çevre yatırımları Haberi

çevre yatırımları

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti döneminde çevre alanında yapılan dev yatırımları anlattı. Davutoğlu, "Pis kokulu Türkiye gitti, mis kokulu Türkiye geldi. Yolsuzluklarla, hortumlamalarla hem ahlaken hem de hiçbir çevre duyarlılığı olmayan anlayışlarla şehirlerimizden fiziki olarak pis kokular geliyordu. Şimdi o Türkiye gitti" dedi. 13 yıl içinde 3.5 milyar fidan dikildiğini belirten Başbakan Davutoğlu, hedeflerinin dünyadaki her bir insan için Türkiye'de bir ağaç dikmek olduğunu ifade etti. 


500 MİLYONLUK YATIRIM 

Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da düzenlenen 'Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre ve Altyapı Projeleri Toplu Açılış Töreni'nde toplam değeri 500 milyon TL olan, 150 şehir parkı, 540 çevre temizlik aracı, 8 bin çöp konteynırı, 8 hizmet binası, 8 atık su arıtma ve katı atık düzenleme tesisini hizmete açtı. Davutoğlu, törende yaptığı konuşmada şunları...