25 / 04 / 2024

Ceyhan Nehri kano turizmi

Ceyhan Nehri kano turizmi

Korkut Ata Doğa Gençlik ve Spor Kulübü, Ceyhan Nehri'nin doğal güzelliklerine dikkati çekmek amacıyla kano safari düzenledi.Etkinlikte 25 doğasever kuş cenneti havzasında kanoyla gezerek nehrin güzelliklerini görüntüleme fırsatı buldu

Ceyhan molozlardan arındırılıyor!

Ceyhan’da görüntü ve çevre kirliliğine neden olan moloz yığınları Ceyhan’ın önemli sanayi tesislerinin güzergahı, Mahir Alp Boydak Bulvarı, Çevre Yolu ve Ceyhan Nehri kıyısında ortadan kaldırıldı.

Ergene Nehri, Marmara'yı öldürüyor!

Trakya'nın önemli çevre sorunu Ergene Nehri kirliliği için, Çorlu’da TTB, TMMOB, MAREM (Marmara Envi-ronmental Monitoring) projesi yetkilileri, Ergene ve Trakya Platformu katılımıyla bir rapor hazırlandı.

Ceyhan'da kentsel dönüşüm yıkımları devam ediyor!

Ceyhan Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımlar devam ediyor. Türlübaş Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanı içerisinde yer alan binalar Ceyhan belediyesi tarafından yıktırılıyor.

1996 yılında Türkiye, Tuna Nehri'nin geçtiği ülkelerden vergi alacakmış!

1996 yılında Marmara Denizi'ni kurtarmak için hazırlanan projeyle Türkiye, Avrupa Topluluğu'nun koyduğu Çevre Vergisi'nin bir benzerini, Marmara'yı kirleten Tuna Nehri'nin geçtiği ülkelere uygulayarak ''Tuna Vergisi'' alacakmış.

Ceyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne yeni bina inşa ediliyor!

Ceyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeni hizmet binasının inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Alemdar Öztürk; " belediyemize ve ilçemize yakışır bir hizmet binası inşa ediyoruz. " dedi.

Elbistan'a 160 milyon liralık asfalt!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan'da 160 milyon TL’lik asfalt çalışmalarına başlandığını söyledi. Ceyhan Nehri’nin düzenlenmesi ve atık sulardan arındırılması da projeler arasında...

Ceyhan Belediyesi 50 yeni çocuk parkı inşa edecek!

Ceyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeni hizmet binasının inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Alemdar Öztürk: "Belediyemize bağlanan 50 mahallemize inşallah 50 yeni çocuk parkı da yapacağız" dedi.

Ceyhan Park ve Bahçeler Müdürlüğü binası yenileniyor!

Ceyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeni hizmet binasının inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Alemdar Öztürk; " En kısa sürede tamamlayıp Park Bahçe Müdürlüğü binamızı hizmete açacağız. " dedi.

Milangaz Ceyhan bayisi açıldı!

Demirören Grubu şirketlerinden Milangaz’ın Adana’nın Ceyhan ilçesindeki yeni bayisi kalabalık bir törenle açıldı. Açılışa Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim katıldı..

Adana Ceyhan'da kentsel dönüşüm süreci başladı!

Adana’nın Ceyhan ilçesinde belediye tarafından hazırlanan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde birinci etap yıkım çalışmaları başladı.

Ceyhan'da kentsel dönüşüm için ilk yıkım başladı!

Adana’nın Ceyhan ilçesinde belediye tarafından hazırlanan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde birinci etap yıkım çalışmaları başladı.

Büyük Menderes Nehri taştı!

Etkili yağış nedeniyle Büyük Menderes Nehri'nin taşması sonucu Çal ilçesinde tarlaları su bastı. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, bölgede taşkın nedeniyle zarar gören arazilerde incelemelerin tamamlanmaya başladığını söyledi.

Ceyhan'daki kentsel dönüşümde ilk yıkım başladı!

Ceyhan ilçesinde kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yıkım çalışmaları başladı. Öztürk. "Bugün yıkımını yaptığımız 1. etap çalışmalarında adliye binasına kadar olan yaklaşık 75 dönümlük alanda kentsel dönüşümü gerçekleştirmiş olacağız. "dedi.

Ceyhan Nehri kano turizmi Haberi

Ceyhan Nehri kano turizmi

Korkut Ata Doğa Gençlik ve Spor Kulübü, Ceyhan Nehri'nin doğal güzelliklerine dikkati çekmek amacıyla kano safari düzenledi.


Kırmıtlı Kuş Cenneti Havzası'nın da yer aldığı 15 kilometrelik güzergahta düzenlenen etkinlikte 25 doğasever, kuş cenneti havzasında kanoyla gezerek nehrin doğal güzelliklerini görüntüleme fırsatı yakaladı. Safari sonunda etkinliğe katılanlar kano üzerinde Türk bayrağı açtı.


Korkut Ata Doğa Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murtaza Çil,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ceyhan Nehri üzerinde bulunan Kırmıtlı Kuş Cenneti'nin Türkiye'nin saklı doğal güzellikleri arasında olduğunu söyledi.


Amanos Dağları, Toroslar'ın doğu uzantısında bulunan Ala Dağlar, Çukurova ile Ceyhan ve Seyhan nehirlerinin tanıtılmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Çil, şunları kaydetti:


''Ülkemizin saklı cennetlerinden olan Ceyhan Nehri ve Kırmıtlı Kuş Cenneti Havzası'nda kano safari yaparak bu yöreye ilgi uyandırmak istedik. Toplumda doğaya...