19 / 04 / 2024

chp haftalık ekonomi raporu

chp haftalık ekonomi raporu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ’ye olan borcu bulunan vatandaşların toplam borç miktarının 32 milyar 662 milyon Türk Lirası olduğunu belirtti.

TOKİ'ye olan borç miktarı 26.4 milyar TL oldu!

CHP TBMM Grubu tarafından hazırlanan haftalık ekonomi raporu verilerine göre; vatandaşların banka ve finansman şirketlerine olan borcu 882.3 milyar Türk Lirası oldu. Aynı zamanda vatandaşların TOKİ'ye olan borçları da 26.4 milyar Türk Lirası seviyesine ulaştı.

Bakan Işıkhan açıkladı! Mesai saatleri kısalacak mı?

Günümüzde milyonlarca çalışanı ve binlerce işvereni ilgilendiren mesai çalışma saatleri hükümetinde gündeminde yer alıyor. Mesai saatleri kısalacak mı? Haftalık çalışma saati 45'ten 40'a indirilecek mi? gibi sorularım cevaplarını vatandaşlar merakla bekliyorlar. 

Kadıköy'de devrim niteliğinde bir adım: Dijital kentsel dönüşüm başlayacak!

CHP Kadıköy Belediye Başkanı Adayı Mesut Kösedağı, Mikro-mobilite gibi akıllı şehir uygulamalarından dijital demokrasi uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede bilimin, verinin bizi yönlendireceği bir yönetim sunarak, dijital devrimi Kadıköy’den başlatacağız” dedi.

A101'de haftalık kampanyalar devam ediyor! A1*1'e bu hafta elektrikli moped geliyor...

A101 aktüel 18 Ocak Perşembe günü mağazalarda birçok indirimli ürün yerini alacağı duyuruldu. Bu hafta A101'e elektrikli moped, yemek masası takımı, buzdolabı ve küçük ev aletleri gibi birçok ürün gelecek. İşte, 18 Ocak Perşembe A101 aktüel ürünleri ve detaylar...

A101'de haftalık kampanya devam ediyor! Tuvalet kağıdı, elektronik eşyalarda fırsat ürünleri...

Ülkemizin en sık tercih edilen zincir marketleri arasında olan A101 indirimli ürünler fiyat listesini yayımladı. Bu hafta 16’lı tuvalet kağıdındaki rakamlar vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılandı. İşte 11 Ocak A101 indirimli ürünler tam listesi...

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor! Haftalık çalışma saatleri 09:00-15:30 arası mı oluyor?

Milyonlarca çalışanı- yakından ilgilendiren haftalık çalışma saatlerinde değişikliğe gidilip gidilmeyeceği vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Peki haftalık çalışma saatleri değişecek mi? çalışma saatleri 09:00-15:30 arası mı oluyor? İşte son dakika gelişmesi...

Altın mart ayından bu yana en yüksek haftalık kazancına ulaştı

Altının ons fiyatı, İsrail-Filistin çatışmasının sebebi ile bu hafta yüzde 5,47 artarak yedi ayın en yüksek haftalık kazancına yaklaştı. İşte detaylar...

Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Hamas arasındaki çatışma altın fiyatlarını arttırdı. Altın son 7 ayın en kazançlı haftasını yaşıyor.  Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

IMF’ye göre Türkiye 2023’te 17’nci büyük ekonomi olacak!

IMF, 2023’te Türkiye’nin 19’uncu büyük ekonomi olacağı yönündeki tahminini 17’ciliğe revize etti ve 2028 yılına kadar bu sırasının değişmeyeceğini öngördü. IMF’nin milli gelir tahminleri OVP’nin de üzerine yer aldı.

Gram altında önümüzdeki iki hafta içinde büyük değişiklikler bekleniyor!

İslam Memiş'in son altın analizi ve önümüzdeki 2 haftalık beklentileri, altın piyasasıyla ilgilenen yatırımcılar için büyük bir değer taşımaktadır. Ancak, altın fiyatlarını etkileyen sayısız faktör olduğunu unutmamak gerekir ve bu sebeple geleceğe dair kesin tahminlerde bulunmak zordur.

A101’e peş peşe indirim! Tat pilavlık bulgur 39,90 TL’ye, fon perde 79,90 TL’ye, 12 kg Ariel toz deterjan 389 TL’ye indi

A101’de bir haftalık indirim kampanyası başladı. Bu kapsamda, Tat pilavlık bulgur 39,90 TL’ye, fon perde 79,90 TL’ye, 12 kg Ariel toz deterjan 389 TL’ye düşecek. İşte A101 fiyat listesi 16 Eylül 2023...

Beslenme çantası haftalık en az 192 lira, aylık ise 770 liraya dolacak!

Bugün itibarıyla okullar yeni eğitim-öğretim yılına başlıyor. Çocuklarını okutmaya çalışan veliler için en basit beslenme çantasının maliyeti haftalık en az 192 lira olurken, aylık ise 770 lira oldu.

Gram altın tırmanışa başladı, yatırımcılar şaşkın! Gram, yarım, çeyrek altın kaç TL? 23 Ağustos 2023 altın fiyatları!

Altın fiyatları, Jackson Hole Ekonomik Sempozyumu öncesinde yaşanan dört haftalık düşüşün ardından toparlanma eğilimine girdi. Peki, gram, yarım, çeyrek altın kaç TL? İşte 23 Ağustos 2023 altın fiyatları...

Haftalık BIST 100'de Hangi Hisseler En Çok Prim Yaptı, Hangileri Değer Kaybetti?

Haftalık BIST 100'de en çok prim yapan ve azalan 3 hisse açıklandı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, geçtiğimiz haftayı oldukça güçlü bir performansla tamamladı.  10-14 Temmuz haftasında bazı yatırım araçları daha fazla kazandırdı. İşte BIST 100’de dikkat çeken gelişmeler…

chp haftalık ekonomi raporu Haberi

chp haftalık ekonomi raporu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ’ye olan borcu bulunan vatandaşların toplam borç miktarının 32 milyar 662 milyon Türk Lirası olduğunu belirtti.

Murat Kurum, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın soru önergesi kapsamında verdiği cevapta, TOKİ'den gayrimenkul satın alan kişilerin geri ödemelerinin imza atılan satış sözleşmeleri hükümleri kapsamında izlendiğini, sözleşme hükümlerince, yapılandırma fırsatı olmadığını vurguladı.

Peki TOKİ tarafından feshedilen sözleşme sayısı kaç oldu? En borçlu il hangi il? İşte Murat Kurum'un o açıklamaları...

TOKİ’den ev almış olan ancak borcunu ödeyememesi sebebiyle 7 bin 944 vatandaşın sözleşmesinin feshedildiğine vurgu yapan Murat Kurum, en borçlu şehrin ise Ankara olarak belirlendiğini duyurdu.

Kurum'un yanıtıyla ilgili konuşan CHP'li Kılıç, dar ve orta gelirli kişilerin konut alabilmek amacıyla TOKİ'ye başvuru yaptığının altını çizerek, şöyle konuştu:

“Ev kiralarının...