25 / 04 / 2024

Cidde Kulesi kaç metre

Cidde Kulesi kaç metre

Suudi Arabistan’da inşa edilen Cidde Kulesi 1 kilometre uzunluğu ile rekor kıracak. Kule için 1.2 milyar dolar fon ayrıldı...

1 kilometrelik Cidde Kulesi dünyanın en uzunu olacak!

Suudi Arabistan dünyanın en uzun binasını inşa etmek için kolları sıvadı. Dünya rekorunu kıracak Cidde Kulesi tam 1 kilometre uzunluğunda olacak.

Kız Kulesi ne zaman, saat kaçta açılacak? Kız Kulesi'nin açılış saati belli oldu!

Kız Kulesi ne zaman, saat kaçta açılacak sorularının yanıtları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Kız Kulesi saat kaçta açılacak?

Çamlıca Kulesi ziyaret saatleri 2021!

İstanbul'un en yüksek yapısı Çamlıca Kulesi ziyaretçilerini ağırlıyor. Peki Çamlıca Kulesi kaça kadar açık? İşte Çamlıca Kulesi ziyaret saatleri 2021...

Ekrem İmamoğlu: 160 yıldır İBB'ye ait Galata Kulesi'nin alınma çabasına kızgınım!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haydarpaşa ve Sirkeci Garları ve Galata Kulesi tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "160 yıldır İBB'ye ait Galata Kulesi'nin ısrarla devletin başka bir kurumu tarafından alınma çabasına kızgınım" dedi...

Tarihi Sağır Han'ın üstündeki iki kaçak yapı yıkıldı!

Fatih'te, Bizans dönemine ait İrine Kulesi'nin bitişiğinde bulunan tarihi Sağır Han'ın üstündeki iki kaçak yapı, belediye ekipleri tarafından balyoz kullanılarak yıkıldı.

Tarihi Eirene Kulesi'ndeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Fatih'te bulunan tarihi Eirene Kulesi'nin bitişiğinde yapım aşamasında olan kaçak yapıların yıkımı başladı. İinsiz yapılaşma üzerine belediye ekipleri çalışma başlattı.

Tarihi İrene Kulesi'nin bitişiğindeki kaçak yapı yıkılıyor!

Fatih'teki tarihi İrene Kulesi'nin bitişiğinde yapım aşamasında olan kaçak yapının yıkımına başlandı...

Cidde Kulesi uzunluğuyla rekor kıracak!

Suudi Arabistan’da inşa edilen Cidde Kulesi 1 kilometre uzunluğu ile rekor kıracak. Kule için 1.2 milyar dolar fon ayrıldı...

1 kilometrelik Cidde Kulesi dünyanın en uzunu olacak!

Suudi Arabistan dünyanın en uzun binasını inşa etmek için kolları sıvadı. Dünya rekorunu kıracak Cidde Kulesi tam 1 kilometre uzunluğunda olacak.

Cidde Kulesi'nin inşaatı 2020'de başlayacak!

Suudi Arabistan'da 2020 yılında inşa edilecek Cidde Kulesi'nin animasyon görüntüleri ortaya çıktı. Kule Dubai'deki Burç Halife kulesinden yaklaşık 170 metre daha uzun olacak .

Trablus'taki Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyonu tamamlandı!

Lübnan'ın Trablus kentinde, Sultan 2. Abdülhamid tarafından inşa ettirilen saat kulesinin restorasyon çalışmaları bitirildi. TİKA desteğiyle kentteki Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı.

TİKA Hamidiye Saat Kulesi'ni restore edecek!

TİKA, Trablus Belediyesi Tarihi Eserler Komitesi ile işbirliği yaparak Lübnan'ın Trablus şehrinde bulunan Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyonunu gerçekleştirecek" denildi.

Trablus'taki tarihi saat kulesi restore edilecek!

TİKA, 1901'de II. Abdülhamid'in tahta çıkışının 25. yılı anısına Lübnan'ın Trablus şehrinde yaptırılan Hamidiye Saat Kulesi'ni restore ettirecek.

Ankara Cumhuriyet Kulesi yıkılacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok döneminde inşaatına kaçak olarak başlanılan "Cumhuriyet Kulesi'nin" yıkımı için bir adım daha atıldı.

Cidde Kulesi kaç metre Haberi

Cidde Kulesi kaç metre

1 kilometre uzunluğundaki Cidde Kulesi, Suudi Arabistan’da inşa ediliyor. 1.2 milyar dolarlık bir fon ayrılan Cidde Kulesi'nin toplamı 2.2 milyar dolara mal olacak.
 
Hürriyet'te yer alan habere göre; Cidde Kulesi'nin 2020'de tamamlanması planlanıyor. Kule, Eyfel Kulesi'ni 3'e katlayacak.

Cidde Kulesi'nin içinde restoranlar, otel odaları, daireler ve alışveriş merkezleri bulunacak

Binanın 157. katında dünyanın en yüksekte bulunan seyir terası bulunuyor. ABD'deki Özgürlük Kulesi'nin seyir terasından 55 kat daha yukarı demek.