26 / 04 / 2024

çıkma yapma şartları

çıkma yapma şartları

28759 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte çıkma yapma şartlarına yer veriliyor. Buna göre çıkma sınırı nedir, işte yanıtı...

Kültür ve Turizm Bakanlığı 47 Memur personel alımı yapacak: Başvuru şartları neler?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesinde görevlendirmek üzere 47 memur personel alımı yapma kararı almıştır. Bu alımlar, en az lise mezunu adaylar arasından yapılacaktır ve KPSS puanı da değerlendirilecektir. Belirli şartlar ve kanun kapsamında yapılacak olan alımların detayları haberde...

Köye ev yapma şartları nelerdir?

Köyde ev yapma hayali olan vatandaşlar, sürecin nasıl işlediğini ve şartların neler olduğunu öğrenmek istiyor. Peki, köye ev yapma şartları nelerdir? Köyde ev yapmak için ruhsat gerekir mi?

Şehircilik Bakanlığı müteahhitlik yapma şartlarını duyurdu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması ve kayıtlarının tutulmasına yönelik yönetmeliği, Resmi Gazete ile duyurdu. 

5 soruda arsaya ev yapma şartları!

Arsası üzerinde ev inşa etmek isteyenler nereye başvurmalı? Arsaya ev yapmak için nereden izin almalı? İşte 5 soruda arsaya ev yapma şartları..

Vasiyetname yapma şartları!

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Peki, vasiyetname şartları neledir? Vasiyetname ne zaman geçerli olur? İşte vasiyetname yapma şartları..

Arsaya ev yapma şartları nelerdir?

Arsaya ev yapmak için imar kanunu hükümlerine uyulması gerekiyor ve en önemlisi inşaat ruhsatının alınması gerekiyor.Peki arsaya ev yapma şartları nelerdir?İşte arsaya ev yapılması için gerekenler..

İfraz yapma şartları nelerdir?

Tek bir parselin parçalara ayrılması,bölünmesi ve tapu kütüğüne tescil edilmesine ifraz adı veriliyor.Peki ifraz yapma şartları nelerdir?İfraz için hangi evraklar gerekiyor?İşte ifraz için gerekenler..

Boğaziçi alanında yapılaşma şartları!

Boğaziçi alanında "Geri görünüm" bölgesinde Taban Alan Kat Sayısı (T.A.K.S.) azami % 15 ve 4 katı geçmemek şartı ile konut yapılabiliyor. İşte 2960 sayılı kanunda açıklanan Boğaziçi alanında yapılaşma şartları...

Emlak vergisi borcu yeniden yapılandırma şartları!

Torba Yasası olarak nitelendirilen 6552 sayılı kanun ile emlak ve çevre temizlik vergisi borçlarına af geldi. Peki, emlak vergisi nasıl yapılandırılır? Emlak vergisi borcu yeniden yapılandırma şartları nelerdir?

İstimlak şartları!

Özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince kanunla gösterilen esaslar çerçevesinde parası peşin ödenmek kaydıyla mülkiyetinin alınması işlemi olan istimlak şartları nelerdir?

Emlak ve çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları!

Torba Yasası olan 6552 sayılı kanun gereğince, emlak ve çevre temizlik vergisi borçları af kapsamında yapılandırılabiliyor. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları nelerdir?

Çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları!

Vergi ve bazı alacakların yapılandırılmasını amaçlayan 6552 sayılı Torba Yasası gereğince emlak ve çevre temizlik vergisi borçları da taksitlendirilerek ödenebiliyor. İşte çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları...

Emlak vergisi yapılandırma şartları!

6552 sayılı Torba yasası gereğince emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi borçları 30 Kasım 2014 tarihine kadar başvuruda bulunulması halinde yapılandırılabiliyor. İşte emlak vergisi yapılandırma şartları...

çıkma yapma şartları Haberi

çıkma yapma şartları

Çıkma sınırı nedir?

8 Eylül 2013 Pazar günü, 28759 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında çıkma sınırlarına ilişkin hükümlere yer veriliyor.


Yönetmeliğe göre kapalı çıkma ve açık çıkma yapma şartları şu şekilde sıralanıyor:


MADDE 23- Aynı Yönetmeliğin 36 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Madde 36- Binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabilir. Ancak:


A - Kapalı Çıkmalar;

1) Parsellerin yol cephelerinde parsel sınırları içerisinde kalmak koşuluyla yapı yaklaşma sınırından itibaren en fazla (1.50) m. taşacak şekilde çıkma yapılabilir.

2) Arka ve yan bahçe mesafelerine, parsel sınırlarına (3.00) m.'den fazla yaklaşmamak kaydı ile, (1.50) m. taşabilir.

3) Bina tabanı zeminde yapı yaklaşma sınırlarından daha içeri çekilerek 1. ve...