23 / 04 / 2024

Çimsa toplumsal cinsiyet eşitliği ödülü

Çimsa toplumsal cinsiyet eşitliği ödülü

Kadın çalışan istihdam eden Çimsa, şirket bünyesinde cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmaları nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ‘Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’ ile onurlandırıldı.

Bankalar artık toplumsal faydaya göre not alacak! Vatandaşlar ne diyor?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bankalara toplumsal faydalarına göre not vermeye başlanacağını bildirdi. Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun X sosyal medya hesabından paylaşıtığı o gelişmeye gelen yorumlar... 

Çimsa, Beton 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi'nde yeni beton ürününü tanıttı!

Sabancı Topluluğu’nun global markaları arasında yer alan Çimsa, Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen “BETON 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi”nde ana sponsor olarak yer aldı. 

Deutsche Bank CEO'su: Yüksek enflasyon toplumsal barışı tehdit ediyor

Almanya, yükselen enerji fiyatları ve enflasyon konusunda tarihi bir zorlukla karşı karşıya. Hükümet yetkilileri mevcut krizin birkaç ay içinde bitmeyeceğini dile getiriyor. Avrupa'nın en büyük ekonomik gücü Almanya, yüksek enflasyonuun toplumsal barışı da tehidt etmesinden kaygılı..

Çimsa 2 fabrikasını ve 8 tesisini Çimko’ya 127 milyon dolara satıyor!

Çimsa 2 fabrikasını ve 8 tesisini Sanko Holding’in iştiraki olan Çimko Çimento’ya satıyor. Satışın toplam bedeli 127 milyon dolar olarak belirlendi.

Türkiye çimento sektörünün AB destekli ilk projesi Çimsa'dan!

Çimsa'nın toprağın enerjisini kullanarak hayata geçirdiği bir jeotermal harç sistemi olan Geocond, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ilk Horizon 2020 olma özelliğine sahip. 

Yapı malzemelerinde ihracatın şampiyonu Çimsa oldu!

Sabancı Holding iştiraki Çimsa'nın 9 aylık net satış geliri 1 milyon 632 bin TL, net karını ise 139 milyon TL olarak açıkladı.

Yapı malzemelerinde ihracatın liderleri Akçansa ve Çimsa!

Akçansa ve Çimsa’nın 2019'daki ihracat performansları, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından ödüllendirildi.

Çimsa, 'Turquality Marka Destek Programı'na alınan ilk şirket oldu!

Türkiye ve dünya çimento sektörünün yenilikçi şirketi Çimsa, çimento sektöründe Turquality Marka Destek Programı'na alınan ilk şirket oldu.

Çimsa'dan ilk 6 ayda 972 milyon TL'lik ihracat rekoru!

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, 6 aylık net satışlarını 972 milyon TL, net karını ise 38 milyon TL'ye taşıdı. Çimsa, 2020 yılının ilk yarısında gerçekleştirdiği 540 milyon TL'lik ihracat cirosu ile Türkiye ekonomisine katkı sunacak. 

Çimsa'dan yıl bazında yüzde 40 büyüme hedefi!

Çimsa'nın AR-GE merkezi Formülhane, çimento kullanıcılarının ihtiyaçları için global bir çözüm merkezi oldu. AR-GE harcamalarını da artırdıklarını belirten Çimsa Genel Müdürü Ülkü Özcan, “Yıllar bazında yüzde 35-40 büyüme trendi ile ülke ekonomisi için katma değerli çalışmaları sürdürüyoruz" dedi...

Çimsa, şeffaflık ve güven bildirgesini imzaladı!

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, yatırımcılarının yasal haklarını koruyabilmeleri ve şirketle ilgili sağlıklı bilgiye erişmelerin sağlanması amacıyla Entegre Raporlama Türkiye Ağı (ERTA) Yürütme Kurulu Üyeleri tarafından hazırlanan bildirgeye imza atıldı.

Çimsa ve Mersin Büyükşehir Belediyesi engellilere umut olmaya devam ediyor!

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, Engelliler Haftası kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleşen kurumsal sosyal sorumluluk projesi ile 2020 yılında da engelli bireylerin hayatına anlamlı ve özenli bir dokunuşta bulunuyor.

Çimsa, Las Vegas’taki World of Concrete (WOC) Fuarı’na katıldı!

Sabancı Holding ortağı Çimsa, 4-7 Şubat arasında gerçekleşen Las Vegas’taki Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı 2020 World of Concrete (WOC)’ya katıldı. Fuarda Amerika pazarında yoğun ilgi gören beyaz çimento ve özel ürünler tanıtıldı.

Çimsa toplumsal cinsiyet eşitliği ödülü Haberi

Çimsa toplumsal cinsiyet eşitliği ödülü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü’nce Türkiye’de çalışma hayatı içerisinde toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili konulara daha fazla dikkat çekilmesi ve bu konulara ilişkin hassasiyet oluşturulması amacıyla verilen ‘Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’, Çimsa’ya verildi.

Ödül için yapılan değerlendirmede, cinsiyet eşitliği ile ilgili taahhüt, eğitim, ayrımcılık karşısında başvurulabilecek mekanizmaların varlığı, işe alım, kariyer planlaması ve terfi süreçlerinde toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeten aksiyonların alınması, iş-yaşam dengesini sağlamak için alınan önlemler, eşit işe eşit ücret politikası gibi başlıklar dikkate alındı.


Bu kriterler doğrultusunda yapılan değerlendirme neticesinde Çimsa diğer tüm şirketleri geride bırakarak birincilik ödülü olan ‘Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’nü almaya hak kazandı.


Özhatay: “Sadece çalışma hayatında değil, toplumun her alanında toplumsal cinsiyet eşitliğini benimsiyoruz”


Çimsa prosedürlerinde cinsiyet eşitliğinin ayrı bir...