20 / 04 / 2024

çin abd gerilimi son dakika

çin abd gerilimi son dakika

Bloomberg yazarı Andrew Browne, Çin'in ABD Başkanı Donald Trump'a karşı ticaret savaşını kazanmayı başardığını öne sürdü.

Asya borsaları Wall Street'in toparlanmasından sonra düşüşe geçti!

Asya-Pasifik piyasaları, Wall Street'teki geniş toparlanmaya ve Moody's'in ABD hükümetinin kapatılmasının dünyanın en büyük ekonomisi için negatif kredi olacağı uyarısına rağmen düşüş gösterdi.

Yellen: Çin, ABD'nin haksız ticaret endişelerini gideremedi!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin'in ABD'nin gümrük vergilerinde artış uygulamasına neden olan haksız ticaret uygulamalarını ele almakta başarısız olduğunu ve ülkesinden Çin'e giden yatırımları kontrol etme şanslarının yüksek olduğunu söyledi.

Binance'den dolar hamlesi! Para yatırma işlemleri askıya alındı

Binance'in ABD kolu düzenleyici kurumların aleyhine açılan davadan sonra dolar cinsi para yatırma işlemlerini askıya aldı.

SEC, Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti!

Paylaşılan detaylara göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dava açtığı kripto para borsası Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti.

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de borç limiti krizinin aşılmasına rağmen gerilimi tırmandırma politikasının sonuçlarını “negatif” olarak değerlendirdi. ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed’in faiz artırımı için rakam verdi. Tıklayın.

Türkiye, yüksek teknolojili ürün ihracatında payını yükseltiyor!

Ülkelerin gelişimi ve refahının artması için en önemli unsurların başında ihracat gelirken, yüksek teknolojili ürün ihracatı ise bunu gerçekleştirebilen ülkeyi gelirde adeta ‘uçuruyor’.  Özellikle Çin, ABD, Almanya gibi ülkelerin bu anlamdaki başarısı ise ispat niteliğinde.   Peki Türkiye geçen y

Binance'ten dev satın alım!

ABD merkezli kripto para aracı kurumu Voyager Digital, varlıklarını 1,02 milyar dolara kripto para borsası Binance'in ABD'deki alt şirketi Binance.US'e satacağını açıkladı.

FTX'den flaş haber!

Kripto para borsası FTX'in ABD tarafında ticaretin birkaç gün içinde durdurulabileceği bildirildi.

Türk müteahhitler için ABD fırsatı!

Türk müteahhitlik firmalarının bugüne kadar girmediği en önemli pazar ABD oldu. Dünyanın dört bir köşesinde birçok proje üstlenip hayata geçiren Türk müteahhitlere, ABD pazarı da açılıyor...

Türk müteahhitler için ABD pazarı açıldı!

ABD'de altyapı yatırımları için 3.5 trilyon dolarlık bütçeye Kongre'den onay verildi. ATBD Council Onursal Başkanı Uğur Terzioğlu, bu yatırımların Türk müteahhitler için büyük fırsat olduğunu dile getirdi. 

Binance'nin ABD CEO'su istifa etti!

Yaklaşık 3 aydır görevde olan Binance'in ABD CEO'su Brian Brooks geçtiğimiz Cuma görevinden ayrıldı.

Ceyda Ateş doğum için ABD'ye taşındı!

Güzel oyuncu Ceyda Ateş, Buğra Toplusoy ile evlendikten sonra ABD'ye taşındı. Doğum için gün sayan Ateş, gazetecilerin sorularını yanıtladı...

Çin Trump'a karşı ticaret savaşını kazanıyor!

Bloomberg yazarı Andrew Browne, Çin'in ABD Başkanı Donald Trump'a karşı ticaret savaşını kazanmayı başardığını öne sürdü.

çin abd gerilimi son dakika Haberi

çin abd gerilimi son dakika

Bloomberg yazarı Andrew Browne, yeni yazısında Çin ile ABD arasında yaşanan ticaret savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Pekin'in, Trump'ın göreve geldiği andan kısa süre sonra başlayan ticaret savaşı boyunca ABD liderini neredeyse her adımda alt etmeyi başardığını yazan Browne, Çin'in ABD ile dış ticaretteki fazlalığın Trump göreve geldiği günden bu yana yüzde 25 artarak 300 milyar doları geçtiğine dikkat çekti.

İkinci çeyrekte, 2019'un aynı dönemine göre yüzde 3.2 büyüyen Çin ekonomisine işaret eden gazeteci, ABD ekonomisinin aynı dönemde yüzde 32.9 daraldığını hatırlattı.

Yazısında ayrıca Çin para birimi yuanın 8 haftadır üst üste güçlendiğini kaydeden Browne, bunun Şubat 2018'den bu yana en uzun süreli bir dönem olduğunu belirterek, doların son zamanlarda zayıflamaya başladığını ifade etti.

Sputniknews'de yer alam habere göre; tüm bunların arkasında, yine Çin'in...