25 / 04 / 2024

çin emlak şirketi

çin emlak şirketi

Çin'de borç krizinde olan emlak sektöründe sular durulmak bilmiyor. Şimdi de Shimao unvanlı şirketin yaşadıkları sektör hisseleri üzerinde olumsuz fiyatlamalar yaşanmasını sağladı. 

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

Çin emlak krizine kredi desteğiyle önlem almaya başladı!

Çin, emlak piyasasını istikrara kavuşturmak için ülkenin "beyaz liste" mekanizması kapsamındaki ilk kalkınma kredisiyle birlikte yeni destek tedbirleri uygulamaya başladı.

Çin emlak sektörüne kredi dopingi! Hisseler yükseliyor...

Çin emlak hisseleri, zor durumdaki emlak sektörünü desteklemeyi amaçlayan yeni kredi tedbirlerinin uygulamaya konulmasının ardından yükselişe geçti.

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.

Çin'in emlak piyasası, devlet firmaları tarafından desteklenecek!

Çin'in emlak piyasası, devlete ait ve devlete bağlı geliştiricilerin konut satışlarında ve arazi alımlarında başı çekmesiyle önemli bir konsolidasyona sahne oldu. 

Avrupa'da emlak krizi büyüyor! En büyük emlak şirketi iflas bayrağını çekti! 

Avrupa'da emlak krizi gittikçe büyüyor. Avrupa'nın en büyük emlak şirketlerinden Signa'ya bağlı iki dev emlak şirketi iflas bayrağını çekti. 

73 yıllık dev inşaat şirketi iflas etti! Esenyurt Koza Park Sitesi de dahil 1415 konut satılıyor...

Ekonomik sıkıntılar inşaat firmalarını da vurdu. 73 yıllık dev inşaat şirketi Garanti Koza A.Ş iflas etti ve  1415 konut satışa çıktı.

Geleceğin emlak trendleri "Yeşil Binalar" olacak...

Günümüz dünyasında çevre bilincinin artması ile beraber, emlak alanında da  yeşil bina trendi hız kazandı. Buna göre, sürdürülebilir mimari ve çevre dostu yapılar geleceğin emlak piyasasının temel varlıkları olacak gibi gözüküyor. Yeni trendler ve haberin ayrıntıları...

Çin emlak sektörü hükümetten daha çok destek bekliyor!

Analistler yaptıkları açıklamalarda ülke ekonomisinin önemli bir kısmını oluşturan Çin emlak piyasasının daha da kötüleşmesini önlemek amacıyla daha fazla hükümet desteğine ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

Çinli emlak şirketi Shimao Gruop temerrüde düştü!

Çinli emlak şirketi Shimao Group'un 645 milyon yuan borcunu ödeyememesi sebebiyle temerrüde düştüğü belirlendi. 

Çinli emlak şirketi Kaisa'nın hisseleri sert düştü!

Borçlarını ödemeyen ve 8 Aralık tarihinde borsada işlemlerinin durdurulduğu Çinli emlak şirketi Kaisa’nın hisseleri bugün Hong Kong borsasında yüzde 14 geriledi. 

Çin’de bir emlak şirketi daha vade uzatımı talep etti!

Çin’de diğer bir gayrimenkul şirketi daha, kredi daralması sebebiyle meydana gelen şok dalgalarının ülkenin emlak sektöründe yayılmayı sürdürmesiyle beraber, borç ödemesini yapamamaktan kaçınmak için vade uzatımı talep ediyor. 

çin emlak şirketi Haberi

çin emlak şirketi

Çinli emlak geliştirme şirketlerinin hisse senetleri, Shimao Group Holdings Ltd.’nin birimleri arasındaki bir satın alma anlaşmasının zaten likidite sıkışıklığında olan sektörde yönetişim endişelerini artırmasından sonra, üst üste üçüncü günde de sert düştü ve 2017'nin başlarından bu güne en düşük seviyelerine geriledi. 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Shimao Group ve grubun emlak hizmetleri biriminin hisse senetleri, JPMorgan Chase - Co. analistlerinin bağlantılı şirket satın alımlarının “Shimao için yalnızca likidite sıkışıklığını değil, aynı zamanda şirket yönetişimi için bir kırmızı bayrağı da ima ettiğini” belirtmelerinden sonra, Salı günü Hong Kong’da en fazla kaybettiren hisseler arasında oldu. 

Bloomberg’in emlak geliştirme şirketlerinin hisselerini kapsayan endeksi yüzde 3 geriledi ve 2017 Mart'tan beri en düşük kapanışına döndü. 

Piyasa aktörlerine göre, Shimao Group’un dolar cinsi tahvilleri yaklaşık...