19 / 04 / 2024

Çingene kızının tarihi

Çingene kızının tarihi

Açıldığı günden itibaren ziyaretçi sayısı her geçen gün artan Zeugma Mozaik Müzesi'ni geçen yıl 206 bin kişi gezdi.Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürü Özuslu: "herkes Çingene kızının tarihi atmosferini görmek istiyor"dedi.

Kızılbük GYO'nun 2022 yılının ilk 6 ayında elde ettiği hasılat değeri belli oldu mu?

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin 30 Haziran 2022 tarihi itibarıyla hazırlanan ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ara dönem finansal tabloları belli oldu.

Erzincan Kızılay Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm kuraları çekiliyor!

Erzincan Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kızılay Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap için kura tarihi belli oldu. 

Erol Özmandıracı’ya kızının annesinden sürpriz dava!

İş adamı Erol Özmandıracı'ya evlilik dışı ilişkiden doğan kızının annesi hostes Merve Nur B.'den sürpriz bir dava geldi.

Selçuk Arslan'ın kızına miras kumpası!

İngiltere’de mağaza zinciri olan Selçuk Arslan, beyin tümöründen yaşamını yitirdi. Çinli sevgilisi hasta yatağında iş adamına kağıt imzalatıp kızını tüm mirastan devre dışı bıraktı.

Bengü kızının odası için hazırlıklara başladı!

Bengü, kızı Zeynep’in odası için hazırlıklara başladı. Bengü'nün annesi torunu için yastık kılıfı, yorgan ve çarşaf işledi.

Kibariye kızı Birgül Küçükbalçık'ın evini düzdü!

Geçtiğimiz günlerde evlenen kızının düğün masraflarını karşılayan Kibariye, evinin A’dan Z’ye her ihtiyacına da maddi destek verdi.

Kira ödemeyen kızını icraya verdi!

Antalya Kepez'de dairesinde oturan kızından kirayı alamadığını öne süren babanın başvurusu üzerine mahkeme, evin tahliye edilmesine karar verdi.

Kızılcahamam'da kentsel dönüşüm başladı!

Kızılcahamam Kadirbey Kentsel Dönüşüm Projesinin 1. Etap çalışmaları başladı. 

Balıkesir Sarıkız Meydanı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sarıkız Meydanı'nın inşaatını tamamlıyor.

Atilla Uras iki kızını mirasından men etti!

Uzun yıllar turizm sektöründe faaliyet gösteren ve müteahhitlik yapan iş insanı Atilla Uras (81), iki kızını mirasından men etti.

Hüseyin Başaran Fikirtepe'deki projesine kızının adını vermişti!

Gıda, inşaat, enerji ve finans alanında faaliyetleri bulunan holding Başaran Holding, Fikirtepe'deki Mina Towers projesine kızının adını vermişti.

Kızılcahamam kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, "Kadirbey Kentsel Dönüşüm Projesi" çalışmaları hakkında TOKİ Başkanı Ergün Turan ile görüşmek adına bir araya geldi. 

Türk Kızılayı'nın inşaat projelerinin yapımı ihalesi 15 Mart'ta! 

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Beyoğlu ve Beşiktaş'ta inşa edeceği binaların projelerinin hazırlanması için ihale düzenliyor..

Çingene kızının tarihi Haberi

Çingene kızının tarihi

"Dünyanın en büyük mozaik müzesi" unvanını Tunus Bardo Müzesi'nden devralan Zeugma Mozaik Müzesi, bölge turizminin sembolü haline geldi.


Resmi açılışı 9 Eylül 2011'de gerçekleştirilen 30 bin metrekarelik alanda kurulu Zeugma Mozaik Müzesi, kente gelen yerli ve yabancı turistin hemen hemen hepsinin uğrak mekanı haline geldi.


2012 yılında "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü"ne layık görülen müzede, Çingene kızı, Mars heykeli, Roma dönemine ait çeşmeler ve Fırat Nehri kenarındaki villalarda bulunan mozaikler sergileniyor.


Kısa sürede kentin simgesi haline gelen müzenin ziyaretçi sayısı da her geçen gün artıyor. Açıldığı günden bu yana 620 bin kişinin ziyaret ettiği müzeyi geçen yıl 206 bin 676 kişi gezdi.


- "En çok merak edilen mozaik, Çingene kızı"


Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yanı...