25 / 04 / 2024

Çinli STKlar ile TÜGİAD anlaşması sonlandımı

Çinli STKlar ile TÜGİAD anlaşması sonlandımı

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu, Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine yönelik baskı ve zulümleri nedeniyle bu ülkedeki STK'lar ile ilişkilerini dondurma kararı aldı.

Borç krizindeki Çinli emlak devi Evergrande Group'a 'cansuyu'!

China Evergrande Group'un, tasfiye davasında bir kez daha erteleme kararı alındı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre yatırımcılar tarafından sürpriz şekilde algılanan karar Çinli dev gayrimenkul şirketi Evergrande için son bir şans şeklinde de yorumlandı

Herkes bekliyordu! Çinli Voyah Türkiye'ye Free ile geldi: Fiyatı ve özellikleri olay oldu

Son dönemde dünya genelinde otomotiv sektöründe Çinli markaların etkisi günden güne artmaya devam ediyor. Son olarak Çinli elektrikli otomobil markası Voyah, Free modelini Türkiye'de satışa çıkardı. İşte detaylar...

Binance ve Huobi, Çinli yatırımcıları kabul etmeyecek!

Çin'in en büyük kripto para borsası Huobi ile dünyanın en büyük borsalarından Binance önemli bir açıklamada bulundu. Şirketler Çinli yatırımcıları kabul etmeyeceklerini duyurdu.

Konuta Çinli ilgisi artar mı?

Son dönemde Çinli yatırımcılar Türkiye ile ilgilenmeye başlamıştı. Peki konuta Çinli ilgisi artar mı?

Louvre Müzesi'ndeki piramitin Çinli mimarı Pei öldü!

Louvre Müzesi'nin piramitini tasarlayan Çinli mimar I M Pei, 102 yaşında hayatını kaybetti. Pei'nin tasarımları, geometrik hassasiyet, yalın yüzeyler ve doğal ışık bütünleşmesi ile biliniyordu.

Çinli yatırımcılar Türkiye'ye yatırım yapacak!

İkinci Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi 26 Eylül’de gerçekleşecek. Toplantıda buluşacak Çinli ve Türk yatırımcılar işbirlikleri ile gündeme gelecek.

Çinli iş adamları yatırım için Nevşehir'i radarına aldı!

Çinli iş adamları yatırım yapmak için, Nevşehir'i radarına aldı. Nevşehirli Bürokratlar ve İşadamları Derneği ile İstanbul Çinli İşadamları ve Sanayicileri Derneği protokol imzaladı..

Çinli emlak şirketleri temerrüde yönelmiş olabilir!

Çinli gayrimenkul geliştiricileri, faizlerin yükselerek rekor miktardaki borçların çevrilmesini zorlaştırması ile birlikte temerrüde düşmeye yönelmiş olabileceği belirtiliyor. 

6 bin Çinli inşaat işçisi çalışmak için İsrail'e gidiyor!

İsrail ile Çin arasında varılan anlaşmaya göre, 6 bin Çinli inşaat işçisi çalışmak için İsrail'e gelecek. Bu kararı İsrail resmi radyosu duyurdu.

Blok Mermer Fuarı’na Çinli ve Hintliler'den yoğun ilgi!

Blok Mermer Fuarı’na Çinli ve Hintliler akın etti. Yerli mermer üretici ve ihracatçı firmalar, kurulan iş bağlantıları ile 2017’nin ilk çeyreğini de garanti altına aldı.

Çin'de 3D yazıcı ile depreme dayanıklı villa yapıldı!

Çinli inşaat şirketi ZhuoDa, 3D yazıcı teknolojisi ile 3 saat içerisinde iki katlı bir villa yaptı. Villa, LEGO parçaları gibi birbirine monte edilen 3D baskılı 6 temel modül üzerine inşa edildi.

İşte 3D yazıcı ile yapılan villa!

Üç boyutlu (3D) yazıcılarla üretileceklere sınır yok. Bu yenilikçi teknolojinin son örneği ise "villa" oldu. Çinli şirket ZhuoDa, 3D yazıcı teknolojisi ile iki katlı bir villa yaptı.

TÜGİAD, Çinli STK'lar ile ilişkilerini sonlandırdı!

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu, Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine yönelik baskı ve zulümleri nedeniyle bu ülkedeki STK'lar ile ilişkilerini dondurma kararı aldı.

Çinli STKlar ile TÜGİAD anlaşması sonlandımı Haberi

Çinli STKlar ile TÜGİAD anlaşması sonlandımı

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Ali Yücelen, Çin'de Uygur Türklerine dönük olarak gerçekleştirilen zulme ilişkin görüntülerin medyada sıkça yer alması üzerine derneğin yönetim kuruluna bir tavsiye kararı gönderdi.


Tavsiye kararında, Çin'de Uygur Türkleri'ne yönelik ağır bir zulüm sergilendiğine ilişkin medyada yer alan görüntülerin ve haberlerin büyük bir üzüntüyle takip edildiği belirtildi.


Derneğin yönetim kuruluna iletilen tavsiye kararının Uygur Türkleri ile ilgili iddiaların doğru olmadığı ispatlanana veya Çinli girişimcilerin duruma tepki gösterene kadar uygulanması talep edilerek, "Söz konusu iddiaların yalanlanmaması halinde Çinli muhataplarla yapılan anlaşmaların iptal edilmesi, Eylül ayında İstanbul'da gerçekleştirilecek G20 Genç Girişimciler Zirvesi'ne Çin'in davet edilmemesi, 2016'da Çin'de düzenlenecek G20 Genç Girişimciler Zirvesi'ne dernek üyelerinin katılmaması ve Çinli STK'lar ile ilişkilerin dondurulması" istendi.


Tavsiye kararı üzerine toplantı...