24 / 04 / 2024

cins tashihi dilekçesi

cins tashihi dilekçesi

Tapuda yapılan değişiklikler arasında cins tashihi işlemi de yer alıyor. Bu işlem ile bir gayrimenkulün tapudaki cinsi değiştiriliyor. İşte, tapuda cins tashihi dilekçesi örneği!

Cins tashihi dilekçe örneği!

Cins tashihi, kısaca tapu kütüğüne kayıtlı bir taşınmazın niteliğinin değişmesi halinde başka nitelikli bir tapu kütüğüne kaydedilmesi anlamına geliyor. Bu işlemi gerçekleştirmek için gerekli cins tashihi dilekçe örneği haberimizde..

Tapu cins değişikliği dilekçesi 2015!

Tapu üzerinde cins değişiklikleri yapılabiliyor. Taşınmazın yapılı iken yapısız; yapısız iken yapılı hale gelmesi halinde cins değişikliği işlemi yapılabiliyor. İşte tapu cins değişikliği dilekçesi 2015..

Tapuda cins tashihi dilekçesi örneği!

Tapuda yapılan değişiklikler arasında cins tashihi işlemi de yer alıyor. Bu işlem ile bir gayrimenkulün tapudaki cinsi değiştiriliyor. İşte, tapuda cins tashihi dilekçesi örneği!

Tapu cins tashihi dilekçesi!

Tapu cins tashihi için ilgili belediyeye bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor. Bu dilekçede belediye tarafından cins tashihinde sakınca olmadığına dair Kadastro Müdürlüğüne hitaben yazı talep ediliyor. İşte tapu cins tashihi dilekçesi...

Elektrik faturası kaçak bedeli itiraz dilekçesi!

Yargıtay'ın son kararına göre elektrik abonelerine, elektrik faturası kaçak bedeli iade edilebiliyor. İadeyi isteyen kimselerin bir dilekçe ile dava açmaları gerekiyor. İşte elektrik faturası kaçak bedeli itiraz dilekçesi örneği...

Kira bedelinin uyarlanması davası dilekçesi!

Taşınmaz kiralamalarında kira bedelinin yeniden belirlenmesi için açılabilecek davalar arasında kira bedeli uyarlama davası da bulunuyor. Dava, kira bedelinin uyarlanması davası dilekçesi ile mahkemeye başvurularak açılabiliyor..

Kira bedelinin arttırılması dava dilekçesi!

Borçlar Kanunu gereğince, kiralamalarda kira bedelinin belirlenmesi için bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. Peki, kira bedelinin arttırılması dava dilekçesi nasıl yazılır? İşte kira bedelinin arttırılması dava dilekçesi örneği..

Tapu harcı uzlaşma dilekçesi örneği!

Tapu harcı emlak alım satım vergisi olarak da ifade ediliyor. Tapu harcının eksik ödenmesi durumlarında ilgili kimsenin tapu harcı uzlaşma dilekçesi vermesiyle faizden kurtulabiliyor. İşte, tapu harcı uzlaşma dilekçesi örneği!

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği!

Tapuda eksik harç ödenmesi halinde, kişi yüklü vergi borçları ile karşılaşabiliyor. Ancak bir dilekçe ile bu cezadan kurtulmak da mümkün. İşte yazılması gereken tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği..

Mirasçılık belgesi dilekçesi örneği!

Başvurusu üzerine yasal mirasçı oldukları belirlenenlere, sulh mahkemesi tarafından mirasçılık sıfatlarını gösteren bir belge veriliyor. Mirasçılık belgesi için dilekçe nasıl yazılır? İşte mirasçılık belgesi dilekçesi örneği...

Reddi miras dilekçesi nereye verilir?

Mirasçılara her zaman taşınmaz mal varlığı miras olarak kalmayabiliyor, kimi zaman ödenmesi güç olan borçlar da mirasçıya kalabiliyor. Mirasçı kalan bu "mirası" reddedebiliyor. Peki, reddi miras dilekçesi nereye verilir?

Fek yazısı talep dilekçesi örneği!

Bir kimsenin gayrimenkulü üzerindeki borcunun tamamını ödemesi ile ipoteğin kaldırılması için banka tarafından hazırlanan yazıya fek yazısı deniyor. İşte, fek yazısı talep dilekçesi örneği!

Konut kredisi dosya masrafları iadesi dilekçesi örneği!

Mesken sahibi olma hayalini konut kredisi kullanarak yerine getiren kimseler, bankaların aldıkları dosya masrafının iadesini bir dilekçe ile isteyebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafları iadesi dilekçesi örneği...

Kira tespit davası dilekçesi örneği!

Taşınmaz mal kiralamalarında, kira bedelinin hakim tarafından tespit edilmesi mal sahibi ya da kiracı tarafından bir dilekçe ile istenebiliyor. İşte kira tespit davası dilekçesi örneği...

cins tashihi dilekçesi Haberi

cins tashihi dilekçesi

Tapuda cins tashihi dilekçesi örneği!

Cins değişikliği, bir taşınmaz malın cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale; bağ, bahçe, tarla vb. iken arsaya;  arsa veya arazi iken, bağ, bahçe ve benzeri duruma dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. 


Bu işlem için cins değişikliği istenen taşınmaz malın tapu senedi veya tapu kayıt örneği, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya bilgi gerekli oluyor.


Cins tashihi işleminin gerçekleşebilmesi için, gayrimenkul sahibinin gerekli belgeler ile tapu dairesine müracaat etmesi ve harçlarını ödemesi gerekiyor. 


Tapu cins tahsisi dilekçesi...


.......   BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA

     ...