26 / 04 / 2024

çip

çip

ABD'nin Çin'e yönelik açıkladığı önlem açıklamaları sonrası bir dizi acil durum toplantıları gerçekleştiren Çinli yetkililer kritik sektöre destek sözü verdi.

Amerikalı çip üreticisi Micron'dan 40 milyar dolarlık büyük yatırım

Yarı iletken sektörünün büyük isimlerinden Micron, 40 milyar dolarlık bir yatırım paketi açıkladı.

Zam açıklaması geldi; beyaz eşyadan telefona piyasayı yakıp yıkacak

Dünya çip kriziyle boğuşurken, dünyanın en büyük çip üreticilerinden Samsung fiyatlara zam yapma kararı aldı. Söz konusu kararın beyaz eşya başta olmak üzere otomotiv ve telefon gibi birçok üründe yüzde 20’lerin üzerinde zam olarak yansıması bekleniyor. 

Dünyanın en büyük çip fabrikası geliyor! 473 milyar dolarlık dev yatırım için ilk adım atıldı!

Güney Kore, dünyanın en büyük çip fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Toplam 473 milyar dolar değerindeki çip fabrikası merkezi  21 milyon metrekarelik bir alanda inşa edilecek. 

 12.5 milyon aracın üretimini etkileyen çip krizinde sona gelindi!

Pandeminin ardından ses getiren çip krizi otomotiv üreticilerini isyan ettirdi. Yaklaşık 12,5 milyon aracın üretimini etkileyen çip krizinde sona gelindi. 

“Çip üretimine teşvik” yarışına Japonya da katılıyor!

Japonya Ticaret Bakanlığı'ndan bir yetkili Tayvanlı çip üretim devi TSMC'nin Japonya'da ikinci bir üretim tesisi kurmaya karar vermesi durumunda hükümetin mali yardım sağlamaya hazır olduğunu açıkladı.

1 trilyon dolarlık ABD’li çip devi Avrupa'da yatırıma hazırlanıyor!

Yapay zeka rallisiyle birlikte 1 trilyon dolarlık değere ulaşan şirketler kulübüne katılan Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia Avrupa'da yatırım planlıyor.

ABD ve Çin arasındaki ‘çip savaşı’ iyice büyüdü

Küresel yarı iletken pazarının 2030'da 1 trilyon dolara erişmesi tahmin edilirken, bu sahada bağımsız olmak isteyen ülkeler çip teknolojisine has uygulamalar planlanıyor. ABD, Çin, İsrail, Japonya, Güney Kore, Almanya ve İngiltere, teşvik sistemlerini tekrar yapılandırarak milyar dolarlık yatırımlar

İki büyük dünya devi arasında yaşanan ‘çip savaşı’ büyüyor

Amerika ile Çin arasında yaşanan ‘çip savaşı’ büyüyor. Çip savaşında ABD ve Çin arasında yaşanan gerilim, Çin'in elektronik şirketi Micron'a getirdiği yasakla beraber artarak devam ediyor.

ABD'li çip üreticisinin piyasa değeri trilyon dolara göz kırpıyor!

ABD’li çip üreticisi Nvidia'nın hisse değeri beklentileri aştı ve piyasa değeri 1 trilyon dolara yaklaştı. İşte detaylar!

İngiltere 10 yıllık çip tedarikini güvence altına aldı!

İngiltere, G7 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzereyken 1 milyar sterlin çip yatırım planını açıkladı. İşte detaylar!

Oppo’nun hayali suya düştü! Artık çip üretemeyecek

Çin merkezli elektronik şirketi Oppo, küresel ekonomideki güçsüzlük ve mobil endüstrideki durum sebebiyle çip dizaynı yapan yan kuruluşu olan Zeku’yu kapatma kararı aldı.

Türkiye dünyada çip üretimi yapan altıncı ülke olacak!

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, kurdukları tesiste çip üretimine uygun altyapının hazır olduğunu belirterek, “Ar-Ge birimleri çalışıyor. Tayvan, Güney Kore, Japonya, Çin ve ABD gibi çip üreten ülkelerin arasına gireceğiz” dedi.

Çip krizinde son viraj! Sonunda ışık göründü! Otomotiv sektöründe bir devir sona eriyor!

Dünyada otomotiv sektöründeki çip krizini çözmek için milyar dolarlık yatırımlar yapıldı. Tüm yatırımların devreye girmesi 2024 yılını bulacak. Çip krizinin kökten çözülmesi ise 2025’ yılında gerçekleşecek

Düşük kâra rağmen vazgeçmedi! Çip yatırımını sürdürecek

 Güney Koreli Samsung Electronics Co Ltd Salı günü, zayıf bir küresel ekonomi sektörü son bir yılın en kötü  gerilemesine mahkum etse de, bu yıl çip yatırımlarını azaltma planı olmadığını açıkladı. 

Çip krizi bitti yeni kriz çıktı! Otomobil fiyatlarını yükseltecek mi?

Dünyada otomotiv sektöründe 2 yıl süren çip krizi sona ererken özellikle ithal otomobillerde yeni bir kriz ortaya çıktı. Ek maliyet anlamına gelen yeni kriz, otomobil fiyatlarını yükseltecek mi?

çip Haberi

çip

ABD, Çin’e karşı çip kısıtlaması konusunda bir takım önlemlerini açıkladı. ABD’nin bu açıklamalarının ardından önde gelen teknoloji firmalarıyla bir dizi acil durum toplantıları gerçekleştiren Çinli yetkililer kritik sektöre destek sözü verdi.

Çin'in en üst düzey teknoloji düzenleme kurumu, ABD’nin kapsamlı çip kısıtlamalarından kaynaklanan zararı değerlendirmek ve sektöre destek sözü vermek amacıyla ülkenin önde gelen yarı iletken şirketleriyle geçtiğimiz hafta bir takım acil durum toplantısı düzenledi.

Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT), Washington'un Çin'in teknolojik emellerini kontrol altına almaya yönelik önlemleri açıklamasından ardından aralarında Yangtze Memory Technologies Co. ve süper bilgisayar alanında uzman Dawning Information Industry’nin de olduğu firmalardan yöneticileri toplantıya çağırdı.

YETERLİ TALEP SAĞLANACAK

Konuyla ilgili açıklama yapan kaynaklar, MIIT’in üst düzey yönetecilerinin ileriye dönük yol konusunda kararsız göründüklerini ve zaman...