19 / 04 / 2024

çıraklık eğitimi

çıraklık eğitimi

Çıraklık eğitimi ve mesleki eğitimle ilgili işverenlere verilen devlet desteği asgari ücrete gelecek zamla birlikte artacak. Meslek lisesi öğrencileri, çıraklar, kalfalar ve mühendislik fakültesi öğrencileri bu haberi bekliyor.

2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi TUS sonuçları açıklandı! 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 1. dönem yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden açıklandı.

Staj ve çıraklık sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Peş peşe açıklamalar geldi!

Staj sigortasının EYT kapsamında sayılıp sayılmayacağı sorgulanan konular arasında yer alıyor. 1998 yılından önce staj sigortası bulunan ve EYT'den yararlanmak isteyen yurttaşlar staj sigortası konusunda atılacak yeni adımları yakından takip ediyor. Peki, staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına gir

Binlerce öğrencinin gözü asgari ücretteki artışta

Çıraklık eğitimi ve mesleki eğitimle ilgili işverenlere verilen devlet desteği asgari ücrete gelecek zamla birlikte artacak. Meslek lisesi öğrencileri, çıraklar, kalfalar ve mühendislik fakültesi öğrencileri bu haberi bekliyor.

Kocaeli'de ‘İmar Mevzuatı’ eğitimi verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye personelleri tarafından “İmar Kanunu – Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği” eğitimi düzenlendi.

Hilmi Işıkören'den 'Emlakta Alıcılar Nasıl İkna Olur' eğitimi!

'Emlakta Alıcılar Nasıl İkna Olur' eğitimi konu uzmanı Hilmi Işıkören’in online canlı anlatımıyla 12 Mart 2020 tarihinde Online Emlak Akademi'de...

Gayrimenkul satışında kuşaklara göre trendler eğitimi 15-16 Haziran'da!

DRKEE Consultancy & Danışmanlık eğitim programlarına "Gayrimenkul Satışında Kuşaklara Göre Yeni Trendler Eğitimi" ile devam ediyor. Eğitim programı, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde 15-16 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Tekirdağ Büyükşehir'den Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği Eğitimi!

Çalışmalarına devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından Proje Kontrol Birimi personeline yönelik "Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği" eğitimi verildi.

ÇEDBİK Konut Teknik Eğitimi 20 Mart'ta!

ÇEDBİK-Konut Sertifikası Onaylı Danışman / Değerlendirici Teknik Eğitimleri devam ediyor. ÇEDBİK Konut Teknik Eğitimi 20 Mart'ta yapılacak...

GYODER Sürdürülebilirlik Çağında Rekabetten Çıkış Yolu eğitimi 23 Ocak'ta!

GYODER Akademi tarafından verilecek olan Sürdürülebilirlik Çağında Rekabetten Çıkış Yolu eğitimi 23 Ocak'ta düzenlenecek. 

GYODER Akademi Programatik Reklamcılığı eğitimi 20 Aralık'ta!

GYODER Akademi'nin bu ay sektör profesyonelleri ile buluşturmayı planladığı Programatik Reklamcılığı eğitimi 20 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

ÇEDBİK Konut Teknik Eğitimi 21 Aralık'ta İzmir'de!

ÇEDBİK Konut Teknik Eğitimi, 21 Aralık 2017 Peşembe günü Tepekule Kongre Merkezi'nde verilecek. 

Kırıkkale'de inşaat sahasında iş sağlığı eğitimi verildi!

İstihdam seferberliğinin ikinci adımı olarak devreye konulan İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri dahilinde Kırıkkale'de inşaat sahasında, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi..

Emlak İstasyonu Gayrimenkul Hukuk Eğitimi aldı!

Emlak İstasyonu İstanbul Anadolu Bölge müdürlüğü`nde Sema Kılıç Hukuk Bürosu, gayrimenkul hukuk eğitimi verdi.

çıraklık eğitimi Haberi

çıraklık eğitimi

Asgari ücret kulislerde konuşulduğu gibi 9 bin liraya çıkarsa en düşük çıraklık maaşı 1350 lira olacak. Kalfalık ücreti ise 4500 liraya çıkacak.   Mesleki eğitim gören, staj yapan öğrencilerin işletmesinde bu eğitimi tamamlamasını sağlayan işverenlere devlet desteği 2022-2023 eğitim yılında da devam edecek. Asgari ücrette beklenen artış binlerce öğrencinin alacağı çıraklık ücretini de artıracak. Dünya Gazetesi'nden Tuğrul Belli çıkarlık eğitimi ile ilgili devlet desteklerini ve mesleki eğitim alan öğrencilerin aldığı ücretleri kaleme aldı.

Mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin ücretlerinin tamamı işverenlere, destek olarak verilecek. Diğer eğitim kurumlarında / okullarda öğrenim gören ve işletmelerde staj yapacak öğrencilere ise işletmedeki çalışan sayısına göre devlet desteği tutarı değişecek. 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’na göre, aday çırak ve çıraklar ile işletmelerde mesleki eğitim gören, staj veya...