28 / 03 / 2024

CO-OP Silikon Vadisi

CO-OP Silikon Vadisi

Bahçeşehir Üniversitesi, Berlin'den sonra bir kampus da ABD'nin Silikon Vadisi'nde açtı. Üniversite, Google, Facebook, Apple'ın da olduğu bölgedeki kampusu teknoloji ve inovasyon merkezi olarak kullanacak

Silikon Vadisi milyarderlerinin desteklediği New Kaliforniya şehri 18 bin 600 dönüm olacak!

Silikon Vadisi’nin milyarderleri tarafından desteklenen New Kaliforniya şehri yaklaşık olarak 18 bin 600 dönüm olacak. İşte detaylar...

ABD’de banka krizinde yeni halka! Şimdi de First Republic Bank iflasın eşiğinde!

Signature Bank ve Silikon Vadisi Bankası’nın iflasından sonra ABD’de First Republic Bank da iflasın eşiğinde.  ABD’nin Federal Mevduat Sigorta Kurumu, iflası önlemek amacıyla dev bankalardan teklif istedi.

Fed, Silikon Vadisi Bankası'nın iflasından yetersiz denetimi sorumlu tuttu!

ABD Merkez Bankası (Fed), Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflası ile yaptığı değerlendirme sonuçlarını açıkladı. Bankadan yapılan açıklamada yönetim ve yetersiz denetim suçlu olarak gösterildi.

Dünya 5G teknolojisine odaklandı! Silikon Vadisi'nden 75 milyon dolar yatırım

California, 19 Nisan (Reuters) - Silikon Vadisi 5G çip girişimi EdgeQ Inc Çarşamba günü, şirketin teknolojisini Telekom operatörleri de dahil olmak üzere müşterilere satmaya başlamasıyla birlikte üretimdeki artışı finanse etmek için 75 milyon dolar topladığını söyledi.

Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, risk yönetimi ve likidite politikalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi!

Fitch adlı uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının, artan faiz oranları ortamında risk yönetimi ve likidite politikalarının ne kadar önemli olduğuna işaret ettiğini belirtti.

Silikon Vadisi Bankası ''kötü yönetim'' nedeni ile iflas etti!

ABD Merkez Bankası (Fed) Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Barr, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının nedeninin "kötü yönetim" olduğunu belirtti. Barr'a göre, bankanın yönetimi faiz oranı ve likidite riskini etkin bir şekilde yönetemedi ve bu nedenle iflas kaçınılmaz hale geldi.

Dünyaca ünlü bankanın iflasıyla iki günde 465 milyar dolar buharlaştı

ABD'de Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının ardından yatırımcılarda yaşanan kaygılar küresel bankacılık hisselerinde keskin düşüşlere sebep oldu. Dünya borsalarında iki günlük kayıp 465 milyar dolara kadar ulaşmış oldu.

Dolardaki endişelerin azalması altın fiyatlarını düşürdü!

ABD piyasalarında ABD devletinin ve FDIC'ın attığı adımlarla Silikon Vadisi krizi azalırken, döviz piyasaları da sakin hal aldı. Endişelerin azalmasıyla dolar yeniden güçlenmeye çalışırken altın fiyatları geriledi.

ABD’nin rüzgarı altını vurdu! ABD’de bankaların iflası altın piyasasını şaha kaldırdı!

ABD'de Silikon Vadisi Bankası ile Signature Bank'ın üst üste gelen iflasları altın fiyatlarını etkiledi. İşte detaylar!

Altını olanlar dikkat! Hemen buraya bakın, ortalık çok karıştı!

Son dönemde, ABD'deki Silikon Vadisi Bankası ve Signature Bank'ın iflas etmesi, altın fiyatları üzerinde etkili oldu. İnsanlar, güvenli liman olarak kabul edilen altına talebi arttırdı ve bu da ons altının 1900 doların üzerindeki seviyelere ulaşmasına neden oldu.

ABD’de ikinci banka iflası yaşandı, Avrupa borsaları tepetaklak oldu!

Amerika Birleşik Devletleri’nde bankacılık sistemi alarm veriyor. Silikon Vadisi Bankasının (SVB) ardından New York merkezli Signature Bank'a da kayyum atandığı bildirildi. İki iflas kararı Avrupa borsalarında sert düşüşlere yol açtı.

Dev banka iflasını açıkladı

Silikon Vadisi’nin en önemli bankalarından Silicon Valley Bank iflas etti. . SVB, ABD’deki tüm girişim destekli girişimlerin yarısına ait nakit paraya ev sahipliği yapmaktaydı. İşte tüm detaylar...

Küresel piyasalarda iflas paniği! Borsalar tepetakla, altın fiyatları uçtu!

Küresel piyasalarda çok önemli gelişmeler yaşanıyor. ABD’de dünya teknolojisinin üssü olarak bilinen Silikon Vadisi'nin en önemli finans kurumlarından olan "Silicon Valley Bank" iflas etti. İflas haberiyle altın fiyatları yükselişe geçti.

CO-OP Silikon Vadisi Haberi

CO-OP Silikon Vadisi

'Kampusum Dünya'  şiarıyla yola çıkıp dünyanın farklı noktalarında kampus ve merkezler açarak öğrencilerine dünyanın her yanını eğitim alanına çeviren Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Berlin'den sonra yeni kampusunu, Amerika Birleşik Devletleri'nin Silikon Vadisi olarak bilinen bölgesinde açtı. 

Google, Facebook, Apple, Intel, Cisco, Oracle, HP, Yahoo, eBay gibi dünya devlerine ait merkezlerin yer aldığı Silikon Vadisi'nde açılan bu kampus, BAU öğrencileri tarafından teknoloji ve inovasyon merkezi olarak kullanılacak. 


DERSLER STANFORD'DA

Bahçeşehir Üniversitesi'nin Starters Lab. işbirliğiyle kurulan bu kampusta Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri yıl boyunca Stanford Üniversitesi ile ortak düzenlenen derslere katılacak ve Silikon Vadisi'nde yer alan teknoloji lideri şirketlerde staj ve çalışma imkanı yakalayacak. 

Kurulduğu günden bugüne kadar uluslararası üniversite olma vizyonuyla hareket eden Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ABD'deki eğitim ağına 7 yıl önce Washington DC'deki dil okuluyla...