25 / 04 / 2024

çocuk odaları nasıl dizayn edilmeli

çocuk odaları nasıl dizayn edilmeli

Düzce Üniversitesi (DÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz, çocukların sağlıklı gelişimi açısından ailelerin evin en küçük odası yerine salonunu çocuklarına vermesi gerektiğini söyledi.

Engelli çocuğu olanlar dikkat! Engelli çocuk annesi nasıl erken emekli olur?

Engelli çocuğu olan anneler nasıl erken emekli olabileceklerini merak ediyor. Engelli çocuk annelerinin emeklilik yaşı öne çekiliyor. Peki engelli çocuk annesi nasıl erken emekli olur?

Kimler, nasıl erken emekli olabilir 2024?

Emeklilik yaşının çocuk sayısına göre düşürülmesi ve esnafın emekliliği için gerekli prim sayısının 7200 güne indirilmesi gündemde. Peki kimler, nasıl erken emekli olabilir 2024?

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Çocuk yardım parası nasıl alınır? Çocuk yardım parası ne kadar? Çocuk destek bileşeni e-devlet başvuru...

Çocuk Destek Bileşeni yardım paraları, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alınan maddi durumu yetersiz hanelere ödeniyor. Peki, Çocuk yardım parası nasıl alınır? Çocuk yardım parası ne kadar? İşte 2022 Çocuk Destek Bileşenine ilişkin tüm detaylar...

Çocuk parası hesaplara ne zaman yatacak? Çocuk Destek Bileşeni başvuruları nasıl yapılır? Çocuk parası ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardımlara 'Çocuk Destek Bileşeni' adıyla yeni bir program eklendi. Bu gelişmelerin ardından tüm çocuklu vatandaşlar yardımla ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki, Çocuk yardımı ne kadar? Çocuk desteği kimlere verilecek, başvuru nasıl yapılı

Çocuk desteği parası hesaplara yattı mı? Çocuk desteği kaç TL oldu? e-Devlet çocuk desteği nasıl sorgulanır?

Çocuk desteği 2022 ödeme tarihi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen açıklamalar yakından takip ediliyor. Peki çocuk desteği 2022 ödemeleri yapıldı mı? Çocuk desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte çocuk desteği 2022 ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Çocuk Destek Programı Nedir? Çocuk yardım parası nasıl alınır? 3 çocuğa ne kadar destek verilecek?

Çocuk destek programının ne olduğu, çocuk yardım parasının nasıl alındığı merakla araştırılıyor. İşte merak edilen detaylar!

Metrekare nasıl hesaplanır? Dikdörtgen ve yuvarlak odaların metrekare hesaplaması nasıl yapılır?

Metrekare hesaplama işlemi genellikle ev alırken vatandaşların başını ağrıtsa da oldukça kolaydır. İşte, Metrekare nasıl hesaplanır? Dikdörtgen ve yuvarlak odaların metrekare hesaplaması nasıl yapılır? sorularının yanıtları…

Tapusu çocuğun üzerinde olan gayrimenkul nasıl devredilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkulün tapusunun çocuk üzerine kayıtlı olması durumunda mülkiyet devrinin nasıl yapılacağını kaleme aldı. 

Eşin vefatında miras nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun Tapu eşlerin adına ise birisi vefat ettiğinde ve çocuk da yoksa miras nasıl paylaştırılır?' sorusunu yanıtladı.

Gönye Proje Tasarım çocuk odaları tasarlıyor!

Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal öncülüğündeki Gönye Proje Tasarım ekibi, ele aldıkları tüm konut projelerinde çocukların yaş gruplarına göre çocuk odaları tasarlıyor…

Konutta metrekare hesabı nasıl yapılır?

Evinizin net metrekaresini hesaplayabilmek için, evin içinde yer alan tüm odaların ve alanların metrekare türünden değerlerinin hesaplamak gerekiyor. Peki, konutta metrekare hesabı nasıl yapılır?

Küçük evinizi nasıl 5 kat daha büyük gösterirsiniz?

Kanadalı çiftimiz bu 55 metrekarelik dairede yaşarlarken keyifleri yerindeymiş. Ancak eşitliğe bir de çocuk eklenince işler değişmiş. Peki küçük evinizi nasıl 5 kat daha büyük gösterirsiniz?

çocuk odaları nasıl dizayn edilmeli Haberi

çocuk odaları nasıl dizayn edilmeli

DÜ Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Ana Bilim Dalı Başkanı da olan Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuğa verilmesi gereken iki temel eğitimin sorumluluk ve öz güven olduğunu, bunların kazandırılmasında ailelere büyük işler düştüğünü söyledi.


Sorumluluk kazandırılmayan çocukların bağımsız iş yapma becerisini kaybettiğini anlatan Deniz, öz güven eksikliğinin de başarıyı etkilediğini ve ileriki yaşlarda bireyleri mutsuz ettiğini dile getirdi.


Deniz, evlerin çocuğa göre düzenlemesinin önemine değinerek, şöyle devam etti:


"Günümüzde özellikle apartman hayatını dikkate aldığımızda maalesef çocukların oyun alanı yok. Kendilerini ifade edebilecekleri alanlar mevcut değil. Yaramazlık yapmak, hareketli olmak çocuğun doğasında var. Biz evin en küçük odasını çocuk odası yapıyoruz. Türk kültüründe en büyük oda müze gibi olan ve girişi yasaklanmış misafir odasıdır. Dolayısıyla çocuk kendini ifade edemiyor. Oyun alanı...