25 / 04 / 2024

çocukların mirastaki haklı

çocukların mirastaki haklı

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda, annesi sağken 1970'te arsa aldıklarını sonra annesinin vefat ettiğini belirten okuyucu, babasının evlendiğini, ikinci bir arsa daha aldıklarını aktardı. Okuyucu babasının vefatı durumunda mirasın nasıl bölüşüleceğini sordu.

Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl yapılmalı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü köşe yazısında miras kalan malların kardeşler arasında nasıl paylaştırılması gerektiğini kaleme aldı.

Miras kalan gayrimenkullerin paylaşımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasından miras kalan bir dairede 15 yıldır yaşayan bir okuyucunun kardeşleri tarafından çıkarılmak istendiğini bu durum karşısında ne yapılabileceği sorusu soruldu.

Mirasçılar arasında miras paylaşımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda, eşi hayattayken ev aldıklarını belirten okuyucu, eşinin vefat ettiğini ve ilk eşinden olan çocuğunun tapu iptal talepli dava açtığını aktardı. Okuyucu bu davanın nasıl sonuçlanacağını sordu.

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

Ağır hasarlı bina tedirginliği eğitime engel oldu: Çocuklarımı okula göndermeyeceğim!

Adana’da bazı okul çevrelerinde hala yıkılmayan ağır hasarlı binalar, öğrenciler ve velileri tedirgin ediyor. Veli Barlan, okullar açılana kadar hasarlı binaların yıkılması gerektiğini savunarak çocuklarını yıkım yapılana kadar okula göndermeyeceğini söyledi.

Beslenme çantasının aylık maliyeti 770 TL oldu!  1 elma 8,2 TL...

Okulların açılması ile beraber, dar gelirli aileler çocuklarının beslenme çantasını nasıl dolduracaklarını düşünmeye başladı. Bir beslenme çantasının aylık maliyeti 770 lira olurken içinde sadece basit sandviç, meyve ve süt bulunuyor...

Okula dönüş hazırlıkları başladı! Teknosa ve Akbank’tan okul harcamalarına indirim fırsatı!

Eylül ayına sayılı günler kalırken, evlerde okul telaşı başladı. Aileler şimdiden mağaza mağaza dolaşıp çocuklarının okul ihtiyaçlarını en ucuz nereden karşılayabileceklerini araştırırken, Teknosa ve Akbank okula dönüş kampanyası ile velilere indirimli alışveriş imkanı sunuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, o çocuklarının eğitimine destek olacak! Hemen siz de bir göz atın!

Ağustos ayında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çeşitli destek ödemeleri hakkında bilgi paylaşımını sürdürüyor. İşte detaylar...

Anne babalar dikkat! Çocuklarınız için tam bu kadar para alacaksınız!

Okulların açılmasına az bir süre kala Denizbank’tan anne ve babaları sevindirecek bir haber geldi. Denizbank, eğitim harcamalarına 400 TL hediye edeceğini açıkladı.

Sosyal medyaya yaş sınırlaması! 15 yaş altındakilere veli izni getirildi!

Çocukların korunması amacıyla 15 yaş altı kullanıcıların sosyal medya platformlarına kaydolmasını ve kullanmasını veli iznine tabi tutan tasarı kabul edildi.

Hepsiburada'da karne heyecanı başladı: Karne hediyelerinde büyük fırsatı aman kaçırmayın! 

Hepsiburada'da karne heyecanı resmen başladı. Çocuklarını hoşlarına gidecek bir armağan ile mutlu etmek isteyen ebeveynlere büyük fırsat. İşte Hepsiburada 15 Haziran 2023 fiyat listesi...

Aile Bakanlığından SED yardımı alan hemen baksın! SED ödemesi kaç lira oldu Nisan 2023? Bu ay kim kaç TL alacak? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ailelerin çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri amacıyla sosyal destek ödemesi yapılıyor. Peki SED ödemesi kaç lira oldu Nisan 2023? Bu ay kim kaç TL alacak? 

Bu başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına 3.708 TL yatacak! Hemen başvurun!

Aileler, kimi zaman çocuklarının temel gereksinimlerini karşılamakta zorluk yaşayabiliyor. Bu gibi durumlarla karşılaşan yurttaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yardımları bulunurken, bu yardımlardan biri de Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) olarak öne çıkıyor.

Aile Bakanlığı SED yardımına zam geldi mi? SED ödemesi alanlar hemen bakın! Tek tek açıklandı! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelerin çocuklarının masraflarını karşılayabilmesi için destek ödemesi yapılıyor. 'SED yardımına yeni zam geldi mi?' sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. 

Aile Bakanlığından sosyal destek alanlar şimdi bakın! SED ödemesinde Nisan zammı var mı? Başvuran tam bu kadar alıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının masraflarını karşılayabilmesi için SED ödemesi yapılıyor. Peki SED ödemesinde Nisan zammı var mı?

SED desteği Nisan 2023 hesaplara yattı mı? SED yardımı alanlar hemen baksın! Başvurana tam bu kadar veriliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, yoksul ailelere çocuklarının masraflarının karşılanması amacıyla SED yardımı sağlanıyor. Peki SED desteği Nisan 2023 hesaplara yattı mı?

çocukların mirastaki haklı Haberi

çocukların mirastaki haklı

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda, annesi sağken 1970'te arsa aldıklarını sonra annesinin vefat ettiğini belirten okuyucu, babasının evlendiğini, ikinci bir arsa daha aldıklarını aktardı. Okuyucu, babasının vefatı durumunda mirasın nasıl bölüşüleceğini ve üyet anne ile kendilerine paylaşımın nasıl yapılacağını sordu. İşte Tamer Heper'in yanıtını...

*****

Okuyucu ‘arsa aldık’ diyor, bu soru babası adına alındığını düşünerek yanıtlanabilir. Anne yaşıyorken 1970'te babaya bir arsa alındı ya o arsa hala mevcut. Fakat bu arada anne vefat etti. Annenin bu arsada bir ortaklığı bulunmaması sebebiyle annenin vefatıyla bu arsa mirasa konu olamaz. Annenin vefatı tarihinde arsa hala babanın adına kayıtlı. Annenin vefatının ardından baba ikinci kez evlendi ve bir arsa daha aldı. Şimdi babanın iki adet arsası var ve hala hepsi kendi ismine. 

*****

Bir...