24 / 04 / 2024

çok katlı bina

çok katlı bina

İlgili kurumlar tarafından belediyelere sunulan “Planlı İmar Yönetmeliği Taslağı” ile çok tartışılan yüksek binaların yerini daha alçak ve yatay yönde genişleyen binalar alacak.

Müteahhitler de çok katlı bina yapabilmeli!

Kocaeli'nin az sayıda bulunan şehir plancılarından Tarık Duman, Kocaeli'nin şehir planlama sorunlarını ve çözümlerini anlattı. Duman, TOKİ ve Kent Konut'un yaptığı gibi müteahhitlerin de çok katlı bina yapabilmesi gerektiğini söyledi.

Çok katlı binalardan kaçanlar çelik ev alıyor! Çelik evlere talep gittikçe yükseliyor!

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, vatandaşın çok katlı evlerden kaçtığını ve çelik evleri tercih ettiğini açıkladı.

Depremlerde ağır hasar gören Gaziantep’teki 7 katlı bina çöktü!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan 7 katlı bina, yıkım sırasında çöktü.

Üsküdar Belediyesi 5 katlı bina ve arsa satacak! 

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar'da yer alan 5 katlı bina ve arsayı satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 13 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Üsküdar Belediyesi beş katlı bina ve dört arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Ahmediye, Murat Reis, Validei Atik, Güzeltepe ve Küçüksu'da yer alan beş katlı bina ve dört arsayı satışa çıkardı.

Malatya'da 2 katlı bina çöktü!

Malatya'da 21 kişinin bulunduğu 2 katlı bina çöktü. Çökme sonrasında 13 kişi yaralı olarak kurtarıldı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Kastamonu'da selden zarar gören 10 katlı bina yıkıldı!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi nedeniyle hasar gören 10 katlı bina iş makinesinin yardımıyla yıkıldı. 

Bursa Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binalar yıkılıyor! 

Bursa'da hayat geçirilen kentsel dönüşüm projesi çalışmaları dahilinde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'nda çok katlı binalar ortadan kaldırılıyor. 

Şırnak Cizre'de 36 milyon TL'ye satılık iki katlı bina ve müştemilat!

Şırnak Cizre Belediyesi, Şırnak Çizre'de yer alan iki katlı bina ve müştemilatını toplam 36 milyon TL muhammen bedelle satıyor...

Sancaktepe'de 4 katlı bina boşaltıldı!

İstanbul Anadolu Yakası Sancaktepe'deki 4 katlı bina tahliye edildi.

Gayrimenkulde çok katlı yapılar tarih oluyor!

Pandemiyle beraber neredeyse tüm sektörlerde daha sağlıklı, çevreci, ekonomik ve fonksiyonel ürünlere geçiliyor. Gayrimenkul sektöründe de trendler değişiyor, çok katlı yapılar tarih oluyor!

Sarıyer'de 11 katlı bina çöktü!

İstanbul Avrupa Yakası Sarıyer'de 11 katlı bina yerle bir oldu, binanın çökmesiyle park halindeki 3 araç hasar gördü.

ABD'de felaket! Florida'da 12 katlı bina çöktü!

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan 12 katlı bir bina çöktü. Çöken binanın enkazında çok sayıda yaralı olduğu düşünülüyor.

çok katlı bina Haberi

çok katlı bina

Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) Başkanı Akın Kazançoğlu, “İzmir’de imar planlı arsa konusunda nispeten sıkıntı yaşıyoruz. Bu nedenle yeni imar alanlarının açılması gerekiyor. İzmir’de genç nüfus her geçen gün artıyor. Bu nedenle onlara mesken bulmak da zorlaşıyor. Eğer yeni bir imar düzenlemesi yapılırsa daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.


“Yapının oturacağı taban alanın yüzde 40’ını geçmemesi şartı vardı. Yeni yönetmelikle bu şart ortadan kaldırıldı. Bu nedenle arsa karşılığı daire yapma durumunda bir değişiklik yaşanacaktır” diyen Kazançoğlu, yeni yönetmeliğin eski projeleri etkilemeyeceğini dile getirerek, “Projesi oluşturulmuş ya da inşaata başlanmış yapılar aynı şekilde yapılmaya devam edilecek. Ekim ayından sonraki yeni projeler yeni yönetmeliğe göre yapılacak” ifadelerini kullandı.


Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ise “Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Temmuz ayı itibariyle...