26 / 04 / 2024

Çöp vergisi hangi aylarda ödenir

Çöp vergisi hangi aylarda ödenir

Çevre temizlik vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergi konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi hangi aylarda ödenir 2016?

Çöp vergisi kaç taksitte ödenir?

Belediyelerin katı atık toplama ile kanalizasyon hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekilde kullanılan binaların çöp vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, çöp vergisi kaç taksitte ödenir?

Eyüp Engin kimdir? Akbank’ta ne zaman ve hangi alanda göreve başladı? Şu an ne iş yapıyor?

Eyüp Engin hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi alanlarda görev aldı? Akbank’ta hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Eyüp Engin’in hayatı...

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebiliyor. Peki 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Motorlu taşıtlar vergisi ödenmezse ne olur? Motorlu taşıtlar vergisi hangi vergi dairesine ödenir?

Motorlu taşıtlar vergisi aracı olan çoğu kişinin ilgilendiği konuların başında gelmektedir. Bu yüzden de bazı detaylar merak edilmektedir. İşte Motorlu taşıtlar vergisine dair merak edilen detaylar!

Temizlik artık robotlardan soruluyor! Peki en uygun fiyatlı robot süpürgeler nerede satılıyor? İşte 5 Ocak fiyat listesi

Son dönemde popüler olan, bir çok kişi tarafından tercih edilen robot süpürgeler hangi fiyata satılıyor? İşte 5 Ocak 2023 fiyat listesi…

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi hangi durumlarda ödenmez?

Emlak vergisinin ilk taksiti mart nisan mayıs aylarında, ikinci taksiti ise kasım ayında ödenmesi gerekiyor. Peki ücretsiz izindekiler, arsa ve arazisi olan emekliler, tek yazlığı bulunan emekliler emlak vergisinden muaf tutuluyor mu? İşte emlak vergisi muafiyet şartları...

Değer artış kazancı vergisi hangi durumlarda ödenir?

Gelir Vergisi Kanunu’na göre, gayrimenkulünü elden çıkarmak isteyen vatandaşlar, ‘değer artışı kazancı’ kapsamında vergi ödüyor. Eğer elden çıkarma 5 yıldan daha fazla bir sürede gerçekleşmiş ise bu kapsama girmiyor. 

Değerli konut vergisi hangi durumlarda ödenecek?

Değerli konut vergisinde yasal düzenleme ‘5 milyon TL’ sınırıyla çıkmıştı. Fakat bu yıl bu sınır, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yükseldi ve 5 milyon 227 bin TL oldu. Peki örnek hesaplamalarla, hangi durumlarda nasıl vergi ödenecek? İşte detaylar...

Veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı 2021!

Bir kişinin ölümü üzerine, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçılarına intikali halinde veraset vergisi ödeniyor. Peki miras vergisi hangi aylarda ödenecek? İşte veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı 2021...

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2021!

Türkiye sınırları içerisinde bulunan gayrimenkuller için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki emlak vergisi hangi tarihlerde ödenecek? İşte emlak vergisi ödeme tarihleri 2021...

Değer artışı vergisi hangi durumlarda ödenir?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik ile yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibinin devlete değer artışı için vergi ödemesi zorunlu. Peki değer artışı vergisi hangi durumlarda ödenir?

 Eyyüp Karahan kimdir?

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü görevine Eyyüp Karahan getirildi. Peki, Eyyüp Karahan kimdir, Eyyüp Karahan kaç yaşındadır? Eyyüp Karahan hangi görevlerde bulundu?

Çöp vergisi hangi aylarda ödenir Haberi

Çöp vergisi hangi aylarda ödenir

Çevre temizlik vergisi hangi aylarda ödenir 2016?

Çevre temizlik vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergi konut ve işyerleri için ödeniyor. Bu vergiyi arsa ve arazi sahipleri ödemiyor.


Çevre temizlik vergisi taşınmazın sahibi değil kullanıcısı tarafından ödeniyor. Eğer taşınmazda kiracı varsa ödemelerden kiracı sorumlu oluyor. 


Ancak, boş dükkanlar için de vergi ödemesi yapılmıyor. Bunun için belediyeye beyan verilmesi gerekiyor.


Çevre temizlik vergisi için ödenecek bedel taşınmazın türüne ve grubuna göre hesaplanıyor. 


Çöp vergisi evlerde su faturalarına yansıtılırken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapı için belediyede ödenmesi gerekiyor. 


Çevre temizlik vergisi hangi aylarda ödenir 2016?

Çevre temizlik vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksit ödemesi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. 


İkinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor. Buna göre emlak vergisi için ilk taksit...