27 / 04 / 2024

Çöp vergisi hesaplaması

Çöp vergisi hesaplaması

Çöp vergisi; Belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binaların ödemesi gereken vergi olarak biliniyor. Peki, konutlara ait çöp vergisi neye göre hesaplanır?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

2020 emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi 2. taksit dönemi yaklaşırken çok sayıda vatandaş emlak vergisi hesaplamasını araştırıyor. Peki 2020 emlak vergisi ne kadar? İşte bu merak edilenler...

Değerli konut vergisi nasıl hesaplanır?

Gündeme geldiği günden beri dikkatleri çeken değerli konut vergisi hesaplaması vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki değerli konut vergisi hesaplaması nasıl yapılır? Değerli konut vergisi beyannamesi ne zaman verilir? İşte detaylar...

Gayrimenkul sahiplerinin dikkatine! Emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Çok sayıda vatandaş 2020 yılı emlak vergisini araştırmaya başladı. Emlak vergisi sorgulamasından emlak vergisi hesaplaması, ödemesi ve muafiyetine kadar detaylı bilgi almak isteyen kişiler emlak vergisinin nasıl hesaplandığını merak ediyor. 2020 yılı emlak vergisi hesaplama nasıl yapılır? İşte detay

2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi, halk arasındaki yaygın tabiriyle çöp vergisi konut ve iş yeri sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, 2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi hesaplaması nasıl yapılır?

Emlak vergisi konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmazların sahiplerinden yıllık olarak ödenmesi istenen vergi çeşidi olarak biliniyor. Peki, emlak vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Çöp vergisi kime aittir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çöp vergisi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi kime aittir? Vergiyi kim öder?

Emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

1 Kasım itibari ile emlak ve çöp vergisinin 2. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

Çöp vergisi Kasım 2018!

Çevre temizlik vergisi, belediye tarafından sunulan temizlik hizmeti için tahsil ediliyor. Vergide ikinci taksit ödemeleri Kasım ayı içerisinde yapılıyor...

10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi!

2018 yılı emlak ve çöp vergisi 2. taksit dönemi dün başladı. Peki, kimler, nereye ve nasıl ödeme yapacak? İşte 10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi...

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti 15 gün sonra başlıyor!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisinin 2. taksit ödeme dönemi 1 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlıyor...

Çöp vergisi hesaplaması Haberi

Çöp vergisi hesaplaması

Konutlara ait çöp vergisi neye göre hesaplanır?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan bina kullanıcılarının ödemesi gereken vergiler arasında çöp vergisi de yer alıyor. Çöp vergisini binanın sahibi değil, bina kullanıcısı ödemekle yükümlü sayılıyor. 


Diğer bir ifadeyle çevre temizlik vergisi olarak bilinen çöp vergisi konutlar ve işyerleri için farklı hesaplanıyor ve tahsilatı da farklı oluyor.


Çöp vergisi hesaplaması!

Konutlara ait çevre temizlik vergisi 2015 yılı güncel fiyatları şu şekilde; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor. 


İşyerleri sahip veya kiracılarının çöp vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Çöp vergisinin ilk taksiti; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit...