20 / 04 / 2024

Çöp vergisi için gerekli evraklar

Çöp vergisi için gerekli evraklar

Tüm konut ve işyeri sahiplerinin, gayrimenkullerinin bulunduğu ilçenin belediyesine ödemek zorunda olduğu vergiye çöp vergisi deniyor. İşte, çöp vergisi son ödeme tarihi 2015!

Çöp vergisi için gerekli evraklar!

Çöp vergisi yasal olarak belediyenin sunmuş olduğu temizlik hizmetlerinden faydalanan konut, işyeri gibi yapıları kapsıyor. Vergi ödemesi bazı evraklar gerekiyor. İşte, çöp vergisi için gerekli evraklar!

Çöp vergisi 2015 tarifeleri!

Çöp vergisi, belediyenin sunduğu çevre ve temizlik hizmetlerinin karşılığı olarak mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için tahsil ediliyor. İşte, çöp vergisi 2015 tarifeleri!

Değerli konut vergisi için pişmanlıktan yararlanılabilir mi?

Pişmanlık uygulamasından faydalanılabilecek vergiler, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, internet sitesinde bulunan “Vergilerde Pişmanlıkla Beyan Uygulaması Rehberi”nde açıklandı. Peki değerli konut vergisi için pişmanlıktan yararlanılabilir mi? İşte ayrıntılar...

Altın alıp satacaklar için akıllara ziyan açıklama! Dünyaca ünlü milyarder nefes bile almadan açıkladı

Altın alıp satacaklar için Galaxy Digital’in CEO’su ve milyarder Mike Novogratz'den akıllara ziyan açıklama geldi. 

Piyasadaki en ucuz Philips şarjlı süpürge için muhakkak bu haberi okuyun! 17 Eylül 2022 fiyat listesi…

Her evin ihtiyacı yeni Philips SpeedPro kablosuz elektrikli süpürgedeki indirimi kaçırmayın. Sizin için en uygun satılan yerleri inceledik ve listeledik. En ucuz Philips SpeedPro için bu haberi muhakkak okuyun. Uygun fiyatlı Philips SpeedPro için acele edin. İşte 17 Eylül 2022 fiyat listesi…

Emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için her sene ödenmesi zorunlu olan bir vergidir. Peki, emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Çin emlak vergisi denemeleri için yeni adım atabilir!

Emlak vergisi için denemeler yapan Çin Hükümeti'nin denemelerini Shenzhen, Hainan ve Zhejiang`ın olduğu daha fazla bölgeye yayması bekleniyor. 

Yeni Eyüp Evleri için ÇED süreci başladı!

Aksüs Yapı tarafından İstanbul Alibeyköy'de hayata geçirilen Yeni Eyüp Evleri için ÇED süreci başladı.

Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi, her 4 senede bir takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri baz alınarak belirleniyor. Takip eden senelerde ödenecek vergi, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yükseltiliyor. Peki emlak vergisi için dava açılabilir mi? Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Garanti BBVA’dan, sürdürülebilir binalar için özel yeşil ticari kredi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Garanti BBVA, enerji kimlik belgesine sahip bina yapıp satanlar için yeşil ticari kredi ürününü çıkardı.

Emlak vergisi için son iki hafta!

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. Geçen sene ev alanlar bu yıl ödeme yaparken, bu yıl ev alanlar ise seneye ödeme yapacak.

Emlak vergisi ödemeleri için son gün ne zaman?

Gayrimenkul sahiplerinin araştırdığı konulardan biri olan emlak vergisi için ödemeler başladı. Her yıl düzenli olarak ödenen emlak vergisi için son ödemeler ne zaman? İşte detaylar...

Ev sahipleri için kritik viraj!

Yıl başından itibaren devreye alınan değerli konut vergisi için mükelleflerin beyanname verme zamanı 3 gün sonra sona eriyor. Tek taşınmazı olanlar ise bu vergiden muaf tutuluyor....

Siirt Belediyesi'nden emlak vergisi için uyarı! 

Siirt Belediyesi, 31 Ocak tarihine kadar uzatılan emlak vergisi yapılandırmaları için vatandaşlara çağrıda bulundu. 

Beyoğlu Belediyesi'nden emlak vergisi için uyarı!

İstanbul Beyoğlu Belediyesi, yayınladığı yazılı açıklamada 7256 Sayılı Vergi Affı için son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu hatırlatarak emlak vergisi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Çöp vergisi için gerekli evraklar Haberi

Çöp vergisi için gerekli evraklar

Çöp vergisi son ödeme tarihi 2015!

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi belediyenin sunduğu çevre hizmetlerinden faydalanma bedeli olarak tahsil ediliyor. Vergi mükellefi binayı fiilen kullanan olarak karşımıza çıkıyor. 


Çöp vergisi ödemelerinde işyeri ve konutlar için farklılık gösteriyor. Çöp vergisi konutlarda su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor ve su faturalarına yansıtılıyor. 


İşyerleri ve diğer şekillerde kullanılan binalar içinse belediyeye giderek ödenmesi gerekiyor.  Çöp vergisi, bina/apartman katında ikamet edenler veya işyerini kullananlar tarafından yılda iki kez ödeniyor.


Çöp vergisi ödemeleri Mart ayında başladı ve 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Çevre temizlik vergisi için ikinci taksitler Kasım ayında ödenecek.


Konutlarda çöp vergisi!


Öznur...