24 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri için son gün ne zaman?

Emlak vergisi ödemeleri için son gün ne zaman?

Gayrimenkul sahiplerinin araştırdığı konulardan biri olan emlak vergisi için ödemeler başladı. Her yıl düzenli olarak ödenen emlak vergisi için son ödemeler ne zaman? İşte detaylar...



Türkiye sınırları içerisinde gayrimenkulleri bulunan vatandaşlar için emlak vergisi ödemeleri başladı. Hürriyet'te yer alan habere göre; belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi, taksitli ya da tek seferde belirlenen tarihlere de ödenebiliyor. 

Her yıl düzenli olarak belediyeler tarafından alınan emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite de ödenebiliyor. Ödeme yapılırken, belediyelerden tahsis edilen beyanname dolduruluyor.

Emlak vergisi ödemeleri için son gün ne zaman?

Emlak vergisi, düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite de bölünebilir. İlk taksitlendirme mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksitlendirme ise Kasım ayında ödeniyor. 

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR? 

Ödeme ile ilgili olarak belediyelerden tahsis edilen beyanname dolduruluyor. Buna ek olarak beyanname için başvurulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazır bulundurulması gerekir. Beyanname için meskenin bulunduğu adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası bildirilmelidir. Ödemeler, taşınmazın bağlı olduğu belediyelere ya da havale ile belediyelerin banka hesaplarına yapılabilir. Bunların dışında artık internetten de ödeme yapılıyor. 

Herkes merak ediyor! Süre bitti mi?


Geri Dön