20 / 04 / 2024

Emlak vergisi beyannamesi için son gün yarın!

Emlak vergisi beyannamesi için son gün yarın!

Yeni mal sahibinin emlak vergisi sorumluluğu bir sonraki sene başlıyor. Ancak emlak vergisi satışın gerçekleştiği yıl sonuna kadar beyanname verilmesi gerekiyor. Buna göre emlak vergisi beyannamesi için son gün yarın..



Emlak vergisi beyannamesi için son gün yarın!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Vergi taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor.


Emlak vergisi, taşınmaz mal sahibi tarafından senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Satış işlemi yapılan taşınmazların o seneye ait vergisi de eski sahibi tarafından ödeniyor.


Yeni taşınmaz mal sahibinin emlak vergisi sorumluluğu bir sonraki sene içerisinde başlıyor. Ancak emlak vergisi satışın gerçekleştiği yıl sonuna kadar beyanname verilmesi gerekiyor.


Emlak vergisi beyannamesi, taşınmazın bağlı olduğu ilçe belediyesine veriliyor.


Ayrıca kanunen;

Bina ve arazi vergisi mükellefiyeti; 1319 sayılı kanunun 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi,


Dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi, Muafiyetin sukut ettiği tarihi, takip eden bütçe yılından itibaren başlıyor.




Emlak vergisi bildirimi örneği!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön