19 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi beyannamesi için son gün yarın!

Kira gelir vergisi beyannamesi için son gün yarın!

Kira Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler beyanname verilerek vergiye tabi tutuluyor. 2015 yılında kira gelir vergisi beyannamesi için son gün yarın...



Kira gelir vergisi beyannamesi için son gün yarın!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak vergiye tabi tutuluyor.


Vergi için istisna bedelinden yüksek kira geliri elde edenler beyanname veriyor. İstisnadan düşük geliri olanlar ise vergi ödemelerinden ve beyannameden muaf tutuluyor.


1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında elde edilen kira gelirleri için meskenlerde istisna bedeli 3.300 TL olarak, işyerlerinde ise 27.000 TL olarak belirlendi.


Kira gelir vergisi mükelleflerinin beyannamelerini 25 Mart'a kadar vermeleri gerekiyordu. Ancak 23 Mart'ta yapılan açıklama ile 31 Mart'a kadar uzatıldı.


Beyannameler, vergi dairesinden verilebildiği gibi, internet üzerinden önceden hazırlanmış kira beyannamesi ile de verilebiliyor.


Sisteme;

- İnternet Vergi Dairesi şifresi kullanılarak, (şifre yoksa, herhangi bir vergi dairesine kimlikle başvurularak ücretsiz olarak alınabilir.) veya

- Kişiye özel hazırlanmış güvenlik soruları cevaplanarak giriş yapılabiliyor.


Kira Gelir Vergisi;

-Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için),

-Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak,

-Anlaşmalı bankalardan,

-Tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor.



Evin öğrencilere kiraya verilmesi halinde kira gelir vergisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön