19 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri için son gün ne zaman?

Emlak vergisi ödemeleri için son gün ne zaman?

Gayrimenkulü olanlar için emlak vergisi ödemeleri 1 Mart itibariyle başladı.  Evi, arsası, iş yeri ve arazisi olan yüz binlerce kişi şimdi "Emlak vergisi ne zaman ödenir? Son gün ne zaman?" sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...



Emlak vergisi ödemeleri 1 Mart itibarıyla başladı. Ödemeler iki taksit şeklinde ödenecek ve vatandaşlara 3 aylık bi zaman tanınacak. Böylece ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs 2019 Cuma günü sona erecek.

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre 2019'un ikinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım 2019 Cuma günü başlayacak. 1 ay boyunca ödenebilen ikinci taksitler 30 Kasım'ın hafta sonuna denk gelmesi sebebi ile Aralık ayına sarkabilecek. İlgili idarelere gidip ödemek isteyenler 2 Aralık'ta da bu işlemi yapabilecek. 

Emlak vergisi ödemeleri ilçe belediyesinde yapılıyor. Gayrimenkullerin bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.

Emlak vergisi ödemesi ayrıca internet üzerinden de gerçekleşebiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 

Emlak vergisi 1. taksit 2019!


Geri Dön