25 / 04 / 2024

Emlak vergisi 1. taksit 2019!

Emlak vergisi 1. taksit 2019!

Türkiye sınırları içerisinde bulunan tüm gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergi çeşidi olarak karşımıza çıkan emlak vergisinde birinci taksit dönemi yarın başlıyor. İşte, emlak vergisi ile ilgili merak edilenler... 



Konut, iş yeri, arsa ve araziler için her sene vergi mükelleflerinin emlak vergisi ödemesi gerekiyor. Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenmesi gereken bir vergi çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. 

1319 sayılı Kanun gereğince tahsil edilen emlak vergisi, ilçe belediyelerinde ödeniyor. Gayrimenkulü farklı bir şehirde olan mal sahipleri ödemelerini online bir şekilde e-belediye üzerinde gerçekleştirebiliyorlar. 

Bu sene emlak vergisi ödeyecek olanlar, gayrimenkulünü elden çıkarmayanlar ile birlikte geçtiğimiz sene gayrimenkul satın alanlar oluyor. 2019 emlak vergisi 1. taksit ödemesi yarın başayacak ve 31 Mayıs 2019 tarihinde sona erecek. 

Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 oranı üzerinden tahsil ediliyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 oranında hesaplanıyor. 

Arsa ve arazilerde ise vergi oranları şöyle açıklandı; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergisi binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergisi binde 3.


Emlak vergisi hesaplaması nasıl yapılır?

Öznur YASLI İKİER/ Emlakkulisi.com


Geri Dön