26 / 04 / 2024

Çukurova turizm

Çukurova turizm

Bölgenin turizm potansiyelini değerlendiren Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, Çukurova'nın potansiyelinin çok az kısmını kullandığını söyledi.

2015'de Çukurova turizmi gelişiyor!

Adana'da faaliyet gösteren Neks-tur turizm Seyahat Acentası ortağı deneyimli turizmci Nesrin Göçhan, Çukurova'nın doğal güzellikleri ve çeşitli uygarlıkların yaşandığı bir bölge olması nedeniyle çekim merkezi olduğunu söyledi.

Çukurova’nın tarihi zenginliği kazılarla parlayacak!

Tarihî kentin mozaikleri, hamamları kiliseleri ve zafer kapısı gün yüzüne çıkartılıyor. Çukurova bölgesindeki diğer tarihî kalıntılardaki kazı çalışmaları da devam ediyor.Çukurova’nın tarihi zenginliği kazılarla parlayacak.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı!

Temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında 10 işçi kule vince çıktı!

Temeli 28 Mayıs 2013 tarihinde dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında işçileri başlattığı eylem devam ediyor.

Çukurova turizmi masaya yatırıldı!

Çukurova Uluslararası Turizm Profeş.yonelleri (SKAl) Kulübü'nün toplantısı Erkan Ozsavaş'ın başkanlığında yapıldı. Turizm profesyonelleri, bölge turizmini masaya yatırarak neler yapılmasını tartıştılar.

Murat Demir: Çukurova turizm potansiyelinin çok az kısmını kullanıyor!

Bölgenin turizm potansiyelini değerlendiren Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, Çukurova'nın potansiyelinin çok az kısmını kullandığını söyledi.

Hatay Arkeoloji Müzesi yılın müzesi seçildi!

Türkiye’nin en büyük müzesi konumunda olan Hatay arkeoloji Müzesi, 19 Şubat’ta Adana Rehberler Odası Çukurova Turizm Ödülleri kapsamında yılın müzesi seçildi..

Adana Çukurova Turizm ödülleri verildi!

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası ( ADRO ) 21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısıyla Çukurova'da turizmin gelişmesi için çalışan kişi ve kurumları ödüllendirdi.

2015'de Çukurova turizmi gelişiyor!

Adana'da faaliyet gösteren Neks-tur turizm Seyahat Acentası ortağı deneyimli turizmci Nesrin Göçhan, Çukurova'nın doğal güzellikleri ve çeşitli uygarlıkların yaşandığı bir bölge olması nedeniyle çekim merkezi olduğunu söyledi.

Çukurova Turizm Ödülleri sahiplerini buldu!

Çukurova Turizm Ödülleri Töreni düzenlendi. Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) 21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısıyla Çukurova'da turizmin gelişmesi için çalışan kişi ve kurumları ödüllendirdi.

Tayyar Zaimoğlu: Çukurova turizminin geleceği parlak!

Posta Gazetesi muhabirlerinden Burcu Bebekli Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Tayyar Zaimoğlu ile Park Zirve Tesislerinde turizm sektörünü, sektörde var olan sorunları ve Çukurova Bölgesi'yle ilgili yapılan çalışmaları konuştu.

Çukurova Havalimanının ihalesi bu yıl yapılacak!

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, "Yapacağımız çalışmalarla Tarsusu sadece Akdenizin ve Türkiyenin değil, dünyanın turizm merkezi haline getireceğiz. Çukurova Havalimanının bu yıl ihalesi yapılacak, inşallah 2013 yılına kadar da hizmete açılacak" dedi

Dünyanın 6. büyük turizm fuarı başladı!

Ekin Fuarcılık ve ITE Group tarafından düzenlenen 15. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT 2011, Beylikdüzü"ndeki TÜYAP"ta açıldı...

Utopya Turizm'den 10 milyon TL'lik pay satışı!

Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret Anonim Şirketi, ilk defa halka arz edilecek 10 milyon TL nominal değerli payların satışıyla ilgili izahname açıkladı

OC Turizm Hizmetleri şžirketi'nin iflas davası ertelendi!

İstanbul 15. Asliye Ticaret Mahkemesi; OC Turizm Hizmetleri Anonim şžirketi'nin iflasının bir yıl süre ile ertelenmesine karar verdi...  

Çukurova turizm Haberi

Çukurova turizm

Bölgenin turizm alanında en güçlü yapılarından birisi olan Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir ile Çukurova'nın turizmini ve geleceğini konuştuk. 


Çukurova'nın turizm potansiyeli nedir? 

Bölgede yaşayan her medeniyet, her din, her kültür çok önemli eserler bırakmış. Bu da bölgenin kültür ve inanç turizmi açısından potansiyelini gösteriyor. Elbette bölgenin tarih boyunca cazibe merkezi olmasının coğrafî, doğal nedenleri var. Yani tarih, kültürel ve inançsal miras, doğal güzellikler bir arada Çukurova'da. 


ÇEŞİTLİLİK VAR 


Çukurova yöresinin önemini anlamak için bütününü tanımak, bilmek, gezmek gerekiyor şu halde... 

Günümüzde, mesela inanç ve kültür turizmi açısından bakarsak, Hatay'ın, Antakya'nın Hıristiyan alemi için önemini biliyoruz. Tarsus ona keza. Antakya ve Tarsus'tan söz edip Silifke'yi, Mut'u atlayabilir misiniz? Hayır. Aynı şekilde îslam alemi açısından önemli olan merkezler de...